torstai 7. heinäkuuta 2011

Kate


Nyt kaipaisin taas viisaampien neuvoja. Vaikka kotipihani onkin mitä soraisin siellä on myös multa-alueita. Niihin on istutettu havupuita ja pensaita. Olen osaan laittanut katetta. Ostanut sitä siis kaupasta säkeittäin. Tulee aika kalliiksi, kun katettavaa on jonkin verran ja sitä pitäisi laittaa paksusti.

Minulla on oma idea asian ratkaisemiseksi. Mökillä tulee ihan tuhottomasti pusikoita ja puita, joita olen karsinut ja yrittänyt piilottaa pienempiä oksia piiloon tontin eri puolille. Isommista puista tietty tehdään polttopuita. Ideani on, että hankkisin silppurin, jolla tekisin näistä risuista haketta. Sitä haketta toisin kotipihalleni. Onko kellään kokemusta tällaisesta katteesta? Tällä konstilla saisin ratkaistua kaksi probleemaa.

Käsittääkseni nämä silppurit pitävät aivan järjettömän kamalaa ääntä! En voi sietää kovaa meteliä ollenkaan, mutta täytyy kai kestää  (ja naapureiden). On minulla kuulosuojaimet.

5 kommenttia:

 1. Meillä on ollut vuokralla kerran sellainen vekotin, eikä se kyllä mitään kestänyt. Meillä oli monta terijoensalavaa,joista halutiin eroon ja ajattelin ihan samoin kuin sinä,että kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Kyllä sitä heketta voi aivan hyvin käyttää tuohon tarkoitukseen, mutta sanoisin, etta kannattaa osta hyvä silppuri, ettei heti mene rikki. Se on vain vähän vaaleampaa kuin kaupasta ostettu.Tai ainakin meillä oli ja toimii niin kauan kuin toimii, sitäkin täytyy lisätä välilä, johonkin se katoaa mystisesti ihan kuin multakin.

  Tsemppiä sulle puuhiisi! Oletko jo lomalla?

  VastaaPoista
 2. Tuija: Kiitos kommentista. Täytyy pohtia asiaa.

  VastaaPoista
 3. Meillä on silppuri ja olen tyytyväinen. Hyvin tulee haketta, eikä äänikään ole aivan hirmuinen. Kivaa puuhaa.

  VastaaPoista
 4. Nettimartta: Hyvä, jos olet tyytyväinen. Me selvittelemme, millaisen silppurin hankimme.

  VastaaPoista
 5. Heippa. Ensinnäkin Ihana erilainen on blogisi!
  Minulla on ollut silppuri vuosia. Pensaiden intohimoisena trimmaajana leikattavaa on vuosittain. Saa aineksen pihalla kiertoon (ei tarvitse oksia kuskailla - siitä saa käyttökelpoista ainesta pihaan) Noh... katteenakin olen käyttänyt yhdellä nurkalla pensaiden alla..mutta kompostissa kuivikeaineena enemmän. Silputtavan tavaran täytyy olla aika samanlaista, sillä eri pensas/puulajeistalajeista silputut on tietysti erinäköisiä. (Kuorike kun on ulkonäöltään tasalaatuista)
  Myös oksien koko vaikuttaa silpun ulkonäköön. Eli sormenpaksuisesta oksasta tulee tekstuuriltaan erilaista silppua kuin 5cm halkaisiljaltaan olevista oksista. En tiedä missäpäin asustat, mutta esim. meilläpäin KTK:lta saa hakea maa-aineksia ym peräkärryllä. Saa isomman satsin kohtuuhintaan.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!