maanantai 4. heinäkuuta 2011

Mökillä:Kerttu


Nyt kerron teille Kertusta. Se joku kerttusten lajiin kuuluva lintu. Ehkä. Tai sitten se on joku aivan muu.  Olen tutkinut lintukirjoja, mutta en ole saanut selvää. Kerttusiakin on paljon erilaisia ja eroavat vain hieman toisistaan.

Tämä tipunen päätti alkukesästä, että mökkimme hirren kolossa on oiva pesäpaikka. Meidän oli alistuttava olemaan käyttämättä mökkiterassin toista päätyä ja pesän editse kulkevaa polkua. En ole myöskään voinut niittää heinää sieltä suunnalta enkä karsia pensaiden ja puiden oksia, jotka varjostavat jo liikaa. On odotettava, että Kerttu perheineen muuttaa pois.

Mielenkiintoista on ollut seurata lähietäisyydeltä tämän kerttusen puuhia. On jo aika hyvin tottunut meihin eikä pidä enää varoitusääntä, kuten alussa. Kun lintu on lentänyt pois ollaan pikaisesti käyty kurkkaamassa pesään. Siellä on yhdessä kasassa isonokkaisia, melkein kaljuja pikkukerttuja. Niillä on päällää vain hieman höyhentä. Poikaset ovat ainakin vielä aivan äänettömiä.

Linnulla on jo monia lempinimiä, kuten rakkaalla lapsella ainakin: Kerttu, Kepa, Kertsa, Gertud...

Kerttusemme on saanut minusta oivan puolustajan. Valpastun, jos mökkipihallamme hiippailee kissa, orava tai tikka lentää nokkimaan lähikantoa. Harmittaa, että kissojen annetaan kulkea vapaana. Se pääsee helposti kiipeämään linnun pesään.  Olen ajanut näitä uhkia pois, mutta enhän koko aikaa päivystä mökillä. Tälläkin hetkellä Kertun pitää pärjätä 'omillaan'.

Odottelemme lapsosten kasvua, jotta pääsemme viettämään normaalia mökkielämää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!