keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Siivotonta vai siistiä?


Keramiikkaa oleva koriste ulko-ovessamme 

Tykkään pitää sekä kodin että pihan aika siivossa kunnossa. Ei, en ole mikään siivousintoilija, mutta en kestä epämääräisiä rojuakasoja siellä täällä. En voisi elää sellaisessa ympäristössä. Kaikki eivät ole yhtä tarkkoja.

Onneksi lähinaapureilla ei ole ihan mahdottomia kauheuksia pihallaan. Lähimpään kauhupihaan on jonkin verran matkaa. Miltä tämä piha näyttää? No, siellä on mm. pari kolme autonromua. Pitkin pihaa on erilaisia kädestä aikanaan laskettuja tarvikkeita kuten purkkeja, puisia siirtolavoja ym. Niitä ei ole sen koommin jaksettu siirtää mihinkään. Luonnollisesti tässä aikanaan ilmeisesti jonkinlaisen maatalon pihapiirin rakennukset ovat myös 'asianmukaisessa' kunnossa: ovet repsottavat, ikkunoita on rikki.  Talon emäntä on oikein istuttanut kukkia. Ei auta ollenkaan kaunistamaan pihapiiriä, jos ympäristö on tuon näköinen.Missä näiden ihmisten silmät on? Vai eivätkö vain välitä?

Makuasioista ei voi kiistellä. Toinen tykkää pihatontuista toinen ei. Nyt puhutaankin siisteydestä. On jollakin lähinaapurilla kirkkaan keltaiset kasteluletkut talon ulko-oven edessä ja niiden yli hypitään mennen tullen, mutta ei sen järisyttävämpää. No, on tietty ne hirveän näköiset lasten pompputelineet! Onneksi puut vähän peittävät näitä kauhistuttavia laitoksia ja joku on siirtänyt oman sinisenä hohtavan hirvityksensä talon taakse. Kiitos siitä!

Asuinalueellamme on pääosin hyvin hoidettuja pihoja ja taloja. Muunlaiseen ympäristöön en olisi toki halunnut muuttaakaan!

Löytyy omalta pihaltakin yksi sekasotku: talon päätyyn, piiloon tosin on kasattu erilaisia pihakivia, soraa ym odottamassa pihan kunnostuksen aloitusta. Jossain niiden on oltava. Muuten tykkään pitää paikat kunnossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!