maanantai 8. elokuuta 2011

Multa-alueen pulmat


Kuvassa pilkottaa vähän multa-alueen istutuksia. Alueen reunasta puutuvat vielä reunakivet. Tilapäisesti siinä on lautaa erottamassa soraa mullasta. Näyttää kovasti vihreältä! Johtuu siitä, että naapurin vehreä puutarha näkyy niin selvästi, koska rajaltamme on kaadettu ränsistunyt pensasaita. Uusi on istutettu tilalle, mutta on vielä kovasti matala.

Pihan multa-alue pohdituttaa minua. Siinähän on nyt isot kiven reunassa ja sinne on istutettu pari sebian kuusta, vuorimänty, tuija ja sinikatajia. En vieläkään osaa päättää, mitä teen näiden istutusten välistä pilkottavan mullan kanssa? Katetta olen suunnitellut ja sitä reunoilla jo onkin. Muovisäkeissä en ala sitä ostaa. Jos laitan katteen teen sen itse mökin risuista. Se taitaisi olla aika vaaleaa. Liian vaaleaa?

Mieleen on myös pilkahtanut istuttaa sinne maanpeitekasveja. En ole nyt varma sopiiko se japanilaispuutarhan henkeen, ehkä ei.

6 kommenttia:

 1. Maanpeitekasveilla pääsisi todennäköisesti helpommalla. Tosin silloinkin varmaan puiden juurialueet pitäisi pitää mulloksella.

  Olen itse kokeillut katetta ja huomasin sen aika työllistäväksi, sitä on joka vuosi lisättävä ja muutenkin hoidettava että se pysyy siistin näköisenä. Mutta ulkonäennöllisesti se olisi taas varmasti japanilaistyyppiseen sopivin.

  Jos alue on iso, niin miten olisi osaan kohtaan isoja kiviä, osaan kuunlijoja ja vain ihan puiden juurialueiden ympäri katetta?

  VastaaPoista
 2. Sussi: Ei alue kovin iso ole. Olen samaa mieltä, että sopisi japanilaistyyliseen paremmin tuo kate. Olen kuunliljoja laittamassakin ja tuon vielä ehkä kiviä tuolle alueelle. Kiitos vastauksesta!

  VastaaPoista
 3. Vuosien mittaan kasvit kasvavat ja levenevät, sen toki tiedätkin. Oletko käynyt googlettamassa "japanilaispuutarha", siellä on ehdotuksia.
  hyvältä näyttää jo nyt kaikki mitä olet aikaansaanut, tuli mieleeni vielä että isoja kiviä..voisko niitä sinne.

  Mukavaa päivänjatkoa ja kiitos käynnistäsi.

  VastaaPoista
 4. Sir!kka: olen googlettanut vaikka kuinka!Jotain kiviä vielä lisään alueelle.

  VastaaPoista
 5. Hei. Miten olisi vaikka tuiviota ja maanpeitekasvista vaikkapa hopeahärkki. Minusta hopeahärkki sopii hyvin havujen kanssa ja on tyylikäs eikä liian värikäs ;)
  Samaten taponlehti olisi ihana, mutta se ei mene täällä meillä.

  Ei vaan onnistu kirjautuminen ja omalla nimellä kirjoittaminen... Eli Mari Puutarhaprojektista hei :)

  VastaaPoista
 6. Anonyymi: nimestä päätellen hopeahärkki on hopean värinen? Saattaisipa hyvinkin sopia tummien havujen kanssa.

  En ymmärrä, mikset onnistu kirjautumaan! Täytyy yrittää tutkia asiaa.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!