perjantai 23. syyskuuta 2011

Pensaan ympärys: kiveys ja katetta


Etupihalla on kolme vuorimäntyä, jotka saivat ympärilleen tällaiset kiveykset. Etupihallakaan ei ole nurmikkoa, eipä tietenkään!  Nämä mukavasti rajaavat istutukset.  Ehkä pari muuta pensasta, ovat ainakin toistaiseksi ilman rinkulaa. Tilanne saattaa muuttua.

Postasin aikanaan katteista ja kyselin teidänkin mielipidettänne. Meillehän on nyt kesällä hankittu oksasilppuri. Oksasilppuri on käynyt kuumana, kun olen silpunnut hulluna haketta pihallemme! Sitä tuntuu menevän. Silppurin ohjeen mukaan pitäisi silputa tuoreita oksia. Huomasin, että n. vuoden vanhoista risuista tulee parempaa haketta.

Jostain luin, että etanat saattavat majailla hakkeen alla. Toivottavasti ei! Meidän pihallahan ei etanoilla ole juurikaan syötävää: soraa, kiviä ja havupuita. Lähinaapureilla on kuitenkin ns. normipihat ja siellä etanoita kuulemma onkin. Pari kertaa olen nähnyt inhan lehtoetanan pihalamppumme päällä. Se on saanut välittömästi lähtöpassit!

Yhtenä aamuna jänis erehtyi tulemaan pihaamme. Katseli hetken ympärilleen todeten: 'Täällä ei todellakaan ole minulle mitään syötävää' ja loikki naapuriin parempien eväiden äärelle.

5 kommenttia:

 1. Kaunista tulee.

  Mukavaa viikonloppua sulle Vilma, minä menen taas kiviä halailemaan Pyhtäälle viikonlopuksi, jos vaikka suppiksia keräisin.

  VastaaPoista
 2. Jos ei ole kovin kostea paikka ja hake on keväällä ja kesällä kuivaa, niin en usko, että etanoista tulee ongelmia.

  Tyylikäs kivirajaus, ja olen huomannut että haketta on rajattuna helpompi huoltaa ja se pysyy siistinä.

  VastaaPoista
 3. Tuija: Kiitos! Hyvää sienionnea sitten vain.

  VastaaPoista
 4. Sussi: Toivottavasti olet oikeassa etanoiden suhteen. Ei ole kostea paikka meillä.

  VastaaPoista
 5. Erinomainen idea tuo rinkulasi. Täytyypä laittaa linkki miehelleni...

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!