perjantai 7. lokakuuta 2011

Puheenvuoro syksyn puolestaMonissa blogeissa vaivutaan syksyn tullen synkkyyteen. Ottakaapa ilo irti myös tästä vuodenajasta!

Pimeässä vuoden ajassa hyvätkin puolensa. Miltä näyttäisivätkään pihalle asetetut kynttilät ja lyhdyt kirkkaassa aurinkonpaisteessa? Entä ihmisten kodit sitten? Miten kodikkailta ne näyttävätkään, kun pimeällä tiellä katselen valaistuja koteja! Eikö pimeästä ja kylmästä ole ihanaa tulla lämpimään ja valoisaan kotiin? Voiko kotiin tulo olla koskaan mieluisampaa!

Minusta olisi ikävää ja tylsistyttävää asua maassa, jossa on aina samanlaista. Juu, kyllä aurinko paistaa melkein aina ja on lämmintä. Luonto näissä maissa on usein kuivaa ja kellastunutta. Poissa on Suomen luonnon vehreys. Olen matkustellut suhteellisen paljon. Ihanaa on lähteä matkalla, mutta vielä ihanampaa on tulla takaisin.

Vuodenaikojen vaihtelu. Rakastan kaikkia vuodenaikoja: kevättä, kesää, syksyä ja talvea. Pari viime talvea olivat ihania. Pakkasta ja paljon lunta. No, okei pakkasta oli välillä aika paljon, kuten luntakin. Kesä ei tuntuisi miltään, ellei olisi talvea välissä. Ei sitä osaisi arvostaa samalla tavalla.

Tulipa vuodatus!

9 kommenttia:

 1. Just näin Vilma, minäkin tykkää että vuodenaikojen vaihtelut on kiva juttu.
  Syksy on minusta ihanaa aikaa, jos vaan saa olla terveenä, monen mielestä varmaan siksi syksyn tulo on ikävää kun tulee kaikki flunssa sun muut myös.
  Mutta minä tykkään syksystä, syksyn lapsi kun oon. Nytkin on niin kaunista tuolla ulkona, aurinko nousee ja kultaa kaikki puut hohtamaan suorastaan.
  Ja talven lumia odottelen jo innolla, sitten pääsee hiihtämään ja lumi suojaa mukavasti puutarhan istutukset.
  Illalla aion sytyttää lyhtyt ulos ja kynttilät sisällä, ihanaa.

  Mukavaa viikonvaihdetta sulle Vilma.

  VastaaPoista
 2. Tuija: No, löytyipä joku samoin ajattelevakin! Aion viikonvaihteessa taas kynttilöitä poltella ja tulen loimuta takassa.

  VastaaPoista
 3. Syksy on oikeestaan mun lempparivuodenaika. Ihania kirpeitä aamuja, usvaa ja ruskaa, paljon kynttilöitä, villasukat, takkatuli, lämmin tee, hyvä kirja yms.yms listaa vois jatkaa loputtomiin.

  VastaaPoista
 4. Minä aina toivon pitkää syksyä, hämärtyvässä päivässä on jotakin rauhoittavaa. Ja syksyn kaunis väriloisto, joka muuttuu sitten rauhallisiksi väreiksi

  Ja puutarhurina tietenkin odotan aina kevättä.

  VastaaPoista
 5. Santra: oikein lemppari! Voisin sanoa, että niin minunkin.

  VastaaPoista
 6. Sussi: Hämäryydessä ja pimeydessäkin on tosiaan jotain rauhoittavaa. Tykkään kulkea hämärillä teillä. Noin ihan konkreettisesti! Ei mitään rikollista kuitenkaan!

  VastaaPoista
 7. Minä rakastan kaikkia vuodenaikoja on rikkaus, että asumme maassa jossa on neljä vuodenaikaa.
  Iloitsen keväästä oikein aina odotan sitä, rakastan joulua, kesä on aivan ehdottomasti ihanaa aikaa, syys sateet koirani kanssa ulkosalla hymyilen ja annan tuulen hyväillä kasvojani ja katson kun hiljalleen puiden lehdet leijuen putoilevat maahan kutsuen haravointiin siitä nautin ja vielä ruusut kukkivat pihalla ja ehkäpä taas huomenna se aurinkokin paistaa!
  Iloisin terveisin!

  VastaaPoista
 8. ja rakastan talvea sen lumista valkeaa maisemaa on ihailtavaa ja nautinnolista katsoa ja koskea!

  VastaaPoista
 9. Sirkka: Osasit hyvin kuvailla tuon, mitä itsekin koen. Ja sinä varmasti tykkäät erityisesti talven valkeudesta!

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!