torstai 20. lokakuuta 2011

Tässä ollaan


Tämä avainnippu roikkuu kuistilla etuoven vieressä seinässä. Näille ei kylläkään meille sisään pääse eikä minnekään muuallekaan. Tämä oli heräteostos keväällä Terrasta. En ole kovin paljoa koristeiden perään, mutta jotain kuitenkin haluan laittaa esille.

Miten nyt voi olla jo lokakuun loppupuoli? Mihin meni kesä? Tuliko viime talven suuret suunnitelmat toteutettua? No, ei! Harmittaa aika tavalla, mutta ei auta harmitella. Tässä ollaan. Jotain saatu kuitenkin aikaiseksi. Ei läheskään kaikkea mitä piti. Toivotaan ensi vuodesta parempaa.

Pian pitää lintulauta laittaa pihaan. Näin yhtenä päivänä lähipensaassa punatulkun sirkuttavan alakuloisella äänellään. Punatulkut ovat NIIN talvilintuja. Hämmästyin kesällä, kun näin mökin pihalla punatulkun. Keskellä kesää! Se oli kuin väärässä paikassa. Jossain nekin tietty kesänsä viettävät. Fanitan punatulkkuja!

Yhtenä aurinkoisena päivänä sitten tein sen: käytin sitä helvetinkonetta pihallamme! Tarkoitan lehtipuhallinta. Kaameaa! Käytin sitä keskellä arkipäivää, etten häiritsisi naapureita. Itsellä oli korvatulpat korvissa. Aika hyvin se toimi sorapihallamme: puhalsin ensin lehdet seinän vierustoille ym vastaaviin paikkoihin. Sieltä sitten vaihdoin imu-asentoon ja lehdet sujahtivat pussiin. Haravointia ei voi pihalla ajatellakaan, joten tähän on alistuminen.

4 kommenttia:

 1. Hih..helvetinkone :D hauska nimitys puhaltimelle. Mutta se on varmaan aika nopea ja tehokas.
  Kesämeni Vilma multakin ohi tosta vaan hups heijaa..mutta kieltämättä nyt ei kyllä mikään huvittaisikaan, siis pihahommat enää.Syksy tekee tehtävänsä.
  Minäkin näin viikonloppuna punatulkun ja olin ihan ihmeissäni, kun joskus menee monta talvea, ettei näy ensinkään.Pitää varmaan aloittaa lintujen ruokinta kohta.
  Kivaa ja rentoa viikonloppua sinulle Vilma.

  VastaaPoista
 2. Tuija: se on tosiaan osuva nimitys tuolle vempeleelle, jota pakosta joudun käyttämään. No, itsepähän otin sorapihan nurmikon sijaan!

  VastaaPoista
 3. Niin se kesä aina kuluu nopeasti. Itsekin mietin huolissani, miten monta asia jäi taas tekemättä. Mutta ensi kerralla sitten:)

  Punatulkkuja en olekaan nähnyt pitkään aikaan. Meillä talven merkki on, kun mustarastaat tulevat pihapiiriin. Kesän ovat metsissä ja kun sieltä ruoka loppuu ilmestyvät puutarhoihin. Pitävät muuten rusinoista, jos niitä sattuu ruokintapaikalla näkymään.

  VastaaPoista
 4. Sussi: Pihalinnut ovat niin ihania! OIkein odotan, että saan laittaa lintulaudan pihaan.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!