maanantai 2. tammikuuta 2012

Altered book - Pihani pilkahduksiaAltsukirjani kansi: Nimi on Pihani pilkahduksia


En tiedä onko teille altsukirja eli altered book tuttu entuudestaan? No, en ole asiantuntija itsekään, mutta yritän selittää: altsukirja on ikäänkuin päiväkirja jostain itselle tärkeästä aiheesta. Kirjana käytetään vanhaa kirjaa, jonka sivuja koristellaan tekstein ja kuvin, kukin mielensä mukaan.

Koska olen tehnyt pihasta harrastuksen itselleni, päätin alkaa pitää myös altsukirjaa aiheesta. Olen sen äskettäin vasta aloittanut, mutta sehän onkin osoittautunut koukuttavaksi puuhasteluksi!Ensimmäisellä aukeamalle kokosin aiheeseen liittyviä kuvia.


Toisella aukeamalla kerron vuosien unelmasta, japanilaistyylisestä pihasta ja miten se on alkanut hahmottua mielessäni.
Tällä aukeamalla kerron rakkaista pihalinnuistani. Jätin läpikuultavan paperin takaa kuultamaan alkuperäisen kirjan tekstiä: punatulkkujen kohdalla kirjassa luki 'Tulevaisuuden toiveita' Toiveet  tarkoittavat sitä, että niin kovasti odotan että nuo punamassut tulisivat myös lintulaudalleni vierailemaan.

Tällainen alku altsuharrastukselle. Jouduin ottamaan kirjan kuvat skannaamalla, kantta lukuunottamatta.  En tykkää salamasta ja nyt on niin synkeätä, että en saa parempia kuvia.

12 kommenttia:

 1. Kirjasi kuulostaa tosi hyvältä ja mitä parhainta Onnea sen tekemiseen ja toivotaan, että punamassut tulevat laudalle ruokailemaan, tulevat kyllä varmasti.

  Hyvää alkavaa Uutta Vuotta 2012!

  meillä on nyt tänään satanut paljon lunta kaikkialla on kaunista ja valoisaa suorastaan satumaista...ainakin tällä hetkellä!

  VastaaPoista
 2. Hieno kirja, se on vähän niin kuin aarrekartta. Tuo on hyvä idea ja voisin myös toteuttaa sen jossain vaiheessa.

  Tätäkin kautta sulle toivottelen oikein ihanaa ja onnellista uutta vuotta 2012.

  Tänään satoi aika paljon lunta ja luonto näytti heti ihan satumaiselta, mieli olisi tehnyt heti kuvaamaan, mutta kun mun kameralle ei kovin hyviä iltakuvia saa..toivotaan, että lumi kestää edes vähän aikaa.

  -Tuija-

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva idea tuo kirja! Eiköhän punamasut vielä ilmesty. Meillä kävi yksi istumassa pihan hevoskastanjassa ja yllätti minut iloisesti:)

  VastaaPoista
 4. Sirkka: Meilläkin on lunta. Jihuu! Onneni täyttymys: yksi punamassu vieraili lintulaudallani!

  VastaaPoista
 5. Tuija: Tavallaan se onkin aarrekartta. Olen sellaisenkin joskus tehnyt (ja se toimi!). Tämän tekeminen on ihan hauskaa ja voi talvellakin edistää asiaa jotenkin.

  VastaaPoista
 6. Sussi: Tätä kirjaa on yllättävän koukuttavaa tehdä. Suosittelen.

  VastaaPoista
 7. Heips!
  Mukavalta näyttää. Oletko lukenut Laura Honkasalon kirjan "Kotikutoista"? Siinä kerrotaan kaikenlaisesta käsin tekemisestä.

  VastaaPoista
 8. Lilium: En ole lukenut. Pitääkö katsoa, jos kohdalle osuu.

  VastaaPoista
 9. Kirjastasi tulee varmasti uniikki ja aivan sinun näköisesi. Upea juttu.

  VastaaPoista
 10. Nettimartta:Kiitos, olin iloinen keksiessäni idean

  VastaaPoista
 11. Ompa upea kirja sinulla tekeillä!

  Olen itsekin ajatellut taidepäiväkirjan tekemistä mutta en ole vielä saanut aikaiseksi, ehkä esimerkkisi johdosta saisin otettua itseäni niskasta kiinni. :)

  VastaaPoista
 12. Hei Vilma

  Tutustuin ensi kertaa sivuihisi ja hienolta näyttävät. Kirja on kiva idea ja siinä säilyvät suunnitelmasi ja ideasi sen valmistuttua ja sen pariin on varmaan kiva palata vuosienkin jälkeen.

  Aurinkoista viikonloppua toivotellen
  Kruunuvuokko

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!