perjantai 10. helmikuuta 2012

Matkalla: Ecuador


Kävimme Ecuadorissa vuonna 2007. Mielenkiintoinen maa sekin. Ajelimme sekä maaseudulla ja kävimme kaupungeissa. Moneen paikkaan tuli tutustuttua.
Yläkuvassa vaikuttava Cotopaxi-vuori oli keskellä 'kuumaisemaa'. Ecuadorissa on myös vuoristoista. Tyypillinen maisema, missä kuljimme oli hyvin vaihtelevaa: vuoria ja laaksoja, ylös ja alas.


Yövyimme kahdessakin ihanassa vanhassa huvilassa kuvan Hasienda Pinsicui oli toinen niistä. Illalla henkilökunta toi hiiliä huoneessa olevaan kamiinaan. Olisin halunnut viipyä vielä toisenkin yön, mutta piti kiiruhtaa eteenpäin. Oli paljon nähtävää.


Juna kulki vuoren seinää hipoen. Tällä junamatkan tein vatsataudin jälkeisenä aamuna. Vointi ei ollut kaksinen, kunhan istuskelin tämän kolisevan ja viileän  junan kovalla penkillä.


Ecuadorilaiset pitivät usein kansallispukuja päällä, ihan arkenakin jokapäiväisiä toimia tehdessään. Näkemämme ihmiset elivät vaatimattomissa oloissa. Yksi mieleenpainuva kohtaaminen oli pääkaupunki Quiton huoltoasemalla, jossa kävimme tankkaamassa. Siellä oli konekivääreitä ihan muina miehinä heiluttelevia ihmisiä! Kyse ei ollut mistään välikohtauksesta vaan ihan tavallisesta huoltoasemalla asioinnista. Aseisiin tottumattomasta se tuntui todella oudolta.Taiteilija Eduardo Vegan keramiikkaa Cuencassa. Kävimme tämän taiteilija myymälässä, jossa hän oli itse myös paikalla.


Tyypillinen eläin Ecuadorissa: nämä ovat joko alpakoita tai laamoja. En muista enää, mistä ne erotti toisistaan. Näillä elukoilla oli 'lysti' tapa, jos meni liian lähelle: sai märän sylkäisyn naamalleen!


Monet talot olivat värikkäitä ja niissä oli kuvan kaltaisia maalauksia seinässä.


Johdot katujen sähkötolpissa olivat  varsinaisia virityksiä!


6 kommenttia:

 1. Nuo alpakat/laamat ovat sitten symppikset näköisiä, vaikka omaavatkin erinäisiä tapoja:)

  On varmasti ollut upea matka

  VastaaPoista
 2. Sussi: Onneksi en joutunut syljettäväksi kuitenkaan.

  VastaaPoista
 3. Upeaa, nähtävää ja koettavaa olette saaneet nähdä ja kokea. Paljon mielenkiintoisia kohteita kaikkialla, onneksi oli kamera mukana!
  Eläimet ovat eksoottisen näköisiä ja vaikuttavat rauhallisilta ja kesyiltä, elleivät sylkisi, aika jännä tapa, en olekaan moista aiemmin kuullut. No eihän siinä voi muuta, kuin naurahtaa, maassa maan tavat:)

  Hyvää ystävänpäivää<3

  VastaaPoista
 4. Sirkka:Kiitos kommentoinnista ja hyvää ystävänpäivää myös sinnepäin.

  VastaaPoista
 5. tuoltahan se Haaviston Pekan puoliso oli kotoisin, eikö vain?
  Mielenkiintoisia reissuja olet Vilma tehnyt. Minä en varmaan olisi edes uskaltanut olla sen junan kyydissä tai olisin ainakin ollut ihan jäykkänä kauhusta. Aika vaatimattomissa oloissa ihmiset siellä asuvat ja ihan eri maailmoissa kun täällä, mutta ovat varmasti 100 kertaa iloisempia ja ehkäpä myös onnellisempia kuin me.
  Mua on ainakin alkanut ihan oksettaa ihmisten ahneus ja kateus.

  VastaaPoista
 6. Tuija: Sieltähän se Antonio, Quitosta. Siellä elettiin tosi vaatimattomasti. Tuli vähän huono omatuntokin, kun itse mentiin hyvään hotelliin läpi köyhien asumusten. Ihmiset olivat tosiaan hyvin ystävällisiä. En oikein usko rahan onnea tuovaan vaikutukseen minäkään.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!