torstai 12. huhtikuuta 2012

Kevät tulee?


Kevät tulee. Tuleehan? Nyt on aika lämmintä, 12 astetta. Lunta on vielä maassa aika paljonkin. Tosin paikoitellen maata on jo näkyvissä. Risuja sieltä voisi jo kerätä...Kiva päästä tekemään jotain pihan eteen!

Kuvan narsissit ovat viime vuotisia. Tänä vuonnakin minulla niitä oli. Miehen homma oli nostaa ne viimeisellä koiran ulkoilutuslenkillä sisälle. Kerran se unohtui. Samana yönä, kun oli 10 astetta pakkasta. Sain hyvästellä narsissit aamulla. Mies osti uudet kukat, ne ovat vielä nupussa. Aukeavat pian. Keväällä minulla pitää olla aina narsisseja kuistilla. Istutin syksyllä tulppaanin sipuleita. Narsissit ilmeisesti kestäisivät paremmin, nousisivat joka kevät? Kuulin, että tulppaanit vähitellen häviävät jo ensimmäisen kukinnan jälkeen. Saman havainnon olen tehnyt edellisessä asunnossa.

Loppuviikosta mennään ensi kertaa tänä keväänä mökille yöksi. Ihanaa taas päästä sinne! Sanon joka kerran sinne mennessäni, että siellä on kiva olla: niin rauhallista ja luonto NIIN lähellä. Kiva seurata lintuja ja muita eläimiä. Ja pääsee saunaan. Tokikin kotona on sauna, mutta sähkölämmitteinen. Puulämmitteinen sen olla pitää. Pääsee myös uimaan. Viime keväänä tein sen verran rantaan jäähän aukkoa, että pääsin kastautumaan. Ei sitä matalassa rantavedessä räpiköintiä voi uimiseksi sanoa! Ja vesi on niin helkutin kylmää, että nilkkoja särkee. Olen edellisellä kotipaikkakunnallani harrastanut myös avantouintia. Silloin pääsin nopeammin kastautumaan.

Pääsin eilen jo aloittamaan pyöräilyn. On niin pitkään ollut lumista täällä meillä, että en ole uskaltanut pyörän selkään nousta. Ihanaa viilettää pitkin teitä. Tänään vein edellisessä postauksessa kuvaillun kivikirjan takaisin kirjastoon.


10 kommenttia:

 1. Meillä on nyt 8 lämpöastetta ja olen takuuvarma että Kevät se sieltä on tulossa. Näin myös ekan leskenlehden!
  Narsissit mulla on olleet etuterassilla jo toista kuukautta, eivät edes pelästyneet pakkasesta.
  Mukavaa mökkeilyä sinulle, avantouinti (ja pulahtelu) on ihanaa, siitä saa hyvän olon.

  VastaaPoista
 2. Narsissit voi hyvin istuttaa pihalle. Ne ovat etulyöntiasemassa tulppaaneihin nähden, sillä narsisseja ei syö kukaan, niissä on jotakin myrkyllistä nestettä. Meilläpäin kauriit syövät tulppaaneja hyvällä ruokahalulla :-/
  Villit tulppaanilajit levittäytyvät hyvin, pitkälle jalostetut uudet lajikkeet taantuvat eli häviävät vähitellen.

  VastaaPoista
 3. Narsissit kestävät jopa 10 asteen kylmyyden ja vaikka ne näyttävätkin seuraavana aamuna nöyrän olemuksensa eli roikkuvat alaspäin ja ovat kuin menetetyt, niin jo iltapäivällä ovat taas pystyssä.
  Hyvää ja nautinnollista mökkeilyä.

  VastaaPoista
 4. Tulppaanin lumo -kirjassa kerrottiin, että tulppaanin sipulit on hyvä nostaa lehtien kuivuttua ylös maasta ja laittaa varastoon. Sitten taas syksyllä maahan. Niin kuulemma estetään niiden taantuminen ja katoaminen. itse kokeilin sitä ensi kertaa viime kesällä. Saa nähdä...

  Narsissit kestävät paremmin useita vuosia, mutta kun ne eivät enää kuki keväisin, niin ne on syksyllä nostettava ylös ja istuttettava uudelleen. (Tekevät sivusipuleita ja kasvupaikka käy liian ahtaaksi).

  VastaaPoista
 5. Pirkko: meillä tosiaan narsissit ottivat nokkiinsa. No, nyt kukkii uudet. Odotan tosiaan innolla mökkireissua.

  VastaaPoista
 6. Saila: Taidan jatkossa laittaa minäkin narsisseja pihaan.

  VastaaPoista
 7. Sirkka: No, siltä juuri näyttivät ja minä heitin roskiin kun eivät päivälläkään näyttäneet yhtään paremmilta.

  VastaaPoista
 8. Kyllä kai kevät tulee..Ihana asetelma!!

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!