torstai 5. huhtikuuta 2012

Kirja Kivi puutarhassa


Lainasin kirjastosta tämän kiviaiheisen kirjan. Se on erittäin perusteellinen sukellus kivien maailmaan. Kirjassa on paljon tietoa erilaisista kivistä ja niiden käytöstä. Kuvat ovat hienoja.


Siinä on joitakin pihansuunnittelumalleja. Tässä yksi.


Muutama esimerkki kivillä pengertämisestä. Otin esimerkiksi tämän. Tykkään ajatuksesta, että liuskekivet on ladottu vapaasti muodostaen näin pengerryksen. Tätä voisi jossain määrin soveltaa.


Kiviä ja kulkuväyliä. Tämä asetelma miellytti silmääni. Tätä ideaa voisi käyttää myös.


Tykkään myös tästä kuvasta. Tosin meillä vesiaihe on pelkästään suihkulähteen muodossa.
Ellei sitten tee vesiaihetta sorasta ja kivistä. Sekin olisi mahdollista.6 kommenttia:

elämää ja elämyksiä kirjoitti...

Muistan myös tuon(kin) kirjan lukeneeni. Tykkään kovasti liuskekivipengerryksistä ja ajattelin sellaista tai jotakin muuuria väsätä meidän lopuista kivistä kunhan käytävät on valmiina. Pikkuisempaa kiveä jää takuulla aikas paljon...

Sussi kirjoitti...

Täytyy etsiä tuo kirja kirjastosta. Tuo pengerrys on todella kauniin näköinen. Juuri tuollaisesta sitten alaspäin riippuvia kasveja...

Vilma kirjoitti...

Elämää ja elämyksiä: Minustakin ne näyttävät kivoilta ja ehkä sovellan minäkin tuota jollakin tavoin.

Vilma kirjoitti...

Sussi: Löysin kirjan tosiaan kirjastosta. Katselin sitä kirjakaupassakin, mutta tuntui aika kalliilta enkä raaskinut ostaa. Onneksi löysin sen sitten myöhemmin.

Saila kirjoitti...

Kivihommat ovat kivoja ja kivet niin hyvä vastapaino kasveille. Yhdessä pihassa näin tuon liuskekivipengerryksen tyylisen, mutta siihen oli käytetty betonilaattoja, tai siis kierrätetty sellaisia tavallisia tylsänharmaita betonilaattoja mitä monelta pihalta löytyy. Pihan omistajat olivat vaihtaneet laatat kivempiin ja laittaneet vanhat laatat pengerrykseen niin, että niistä syntyi siihen pari vaaleaa raitaa, muuten pengerrys oli tehty jostain tummemmasta kivestä. Aika hauska idea ja näytti tosi hyvältä! Ne eivät enää olleetkaan yhtään tylsiä laattoja.

Vilma kirjoitti...

Saila: Kivifriikin mielestä kivet ovat tosi kivoja! Aika jännä, että tylsistä laatoista saa tuollaisen rakennelman.