maanantai 23. huhtikuuta 2012


Lumi on vihdoin sulanut pois pihasta. Miehen kanssa eilen käyskenneltiin pihalla ja suunniteltiin terassien paikkoja. Niitä tulee ainakin pari kappaletta lisää. Kun ne saadaan on paljon helpompi sen jälkeen suunnitella jatkoa. Kävelypolkuja suunniteltiin myös. Tuolla sorapihalla ei halua kävellä kukaan. Ei edes  koira! Sekin yrittää loikkia astinkiviä pitkin!

Vaikkei meillä on lehtipuita lehtiä lentää naapureiden puista. Syksyllä otin sillä järkyttävällä lehtipuhaltimella niitä pois ja oli niitä maassa vielä nyt keväälläkin. Haravalla on ihan turha yrittää, kivet tulevat mukana. Huomasin, että harjalla jossa on pitkät jäykät harjakset saa kohtuullisen hyvin niitä pois. Yritin aikanaan eri paikoista kysellä, miten lehtiä saa pois kuitenkaan juuri vastauksia saamatta. Tässä niitä vastauksia on, itsekoettuja.

Tänään olin miehen kanssa hakemassa muutamia puita terasseja varten. Jospa pian tapahtuisi jotain...

Linnuilla on huimia konsertteja aamuisin, kun aikaisin kävelen koiran kanssa. Eilen aamulla, kun olin varhain pessyt ikkunat keitin kupin kaakaota ja menin koiran kanssa terassille konserttiin. Oli hieno konsertti! Kelpasi kuunnella. Koira tosin oli enemmän kiinnostunut pihan hajuista!

Tonttiamme reunustaa yhdeltä puolelta isotuomipihlaja-aita. Se on vielä kovin matala. Sitä pitäisi kaiketi nyt keväällä leikata ennen kasvukauden alkua.

6 kommenttia:

 1. Kai sitä aitaa voi vieläkin leikata, parempi leikata usein niin siitä tulee tuuhea. Leikkaamattomana venähtäneet isotuomipihlaja-aidat ovat järkkyä nähtävää, kun niissä on vain rivi suoria runkoja :-D
  Ihanaa, terasseja! Näillä keleillä onkin kiva sitten juoda siellä päiväkahvit.

  VastaaPoista
 2. Saila: Meinaatko, että olisi jo liian myöhäistä? Maahan on vielä jäässä.

  VastaaPoista
 3. Mukavaa, kun nyt pääsette toteuttamaan suunnitelmia omasta japanilaisvaikutteisesta pihasta.

  VastaaPoista
 4. Jos en ihan väärin muista, niin aitaa voi leikata niin kauan kuin siinä ei ole isoja silmuja eli kevään kasvuvaihe ei ole alkanut.

  Tosin olen nähnyt täälläpäin, kun naapurit leikkaavat paljon myöhemmin ja kyllä pensaat ovat siitä selvinneet.

  VastaaPoista
 5. Lilium: Joo, kärsivällisyyttä vaaditaan. Ei ole minun vahvuuksiani!

  VastaaPoista
 6. Sussi: Minä leikkasin pensaat eilen. Niissä oli jo vähän silmuja, siksi kiire tulikin. Toivottavasti selviävät.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!