maanantai 16. huhtikuuta 2012

Mökkivisiitillä


Palailtu parin yön mökkireissulta. Järvi oli vielä rantaa myöten jäässä ja lunta oli ennemmän kuin täällä kotipihalla. Linnuilla oli täysi meno päällä. Niillä on kevätkiireet alkaneet!

Mieheni teki linnunpöntön, jossa on kamera katossa ja infrapunavalot. Viikko sitten pöntön vei ja nyt oli joku jo käynyt 'kalustamassa' sen! Tietokone ei ollut meillä siellä päällä koko aikaa emmekä nähteet näiden asukkeja. Pöntön lähellä lenteli pari talitiaista. Haluaisin tosiaankin nähdä tämän kertomuksen loppuun. Tirkistellä siis oikein olan takaa!

Mökin terassilla oli aamulla punarinta. Näytti olevan niin kylmissään, kun pakkastakin oli muutama aste. Sanoin sille 'Että joko sinäkin olet tänne tullut?'. Olisin voinut kutsua sen sisällekin lämmittelemään.

Noteerasin siellä pari laakeata kiveä, jotka ajattelin rahdata kotipihaan. Keksin, että laitan ne pystyyn soraan. Vaikea kuvailla, mitä tarkoitan. Näytän sitten valokuvasta, kun saan ne tuotua. Vielä en tuonut, koska kivet painavat ihan julmetusti emmekä saaneet autoa ajettua ihan pihaan asti. Niitä ei hullukaan rahtaa yhtään pidempää matkaa kuin on tarpeen.

Ensi yöksi luvassa räntäsadetta! Blaah! Kotipihan lumet sulaneet aika tavalla parin poissaolo päivän aikana. Mutta miltä näyttää huomenna?

Huhuilen taas Facebookissa olijoita! Minut löytää siis myös sieltä. Tule kaveriksi! http://www.facebook.com/profile.php?id=100001916998574

16 kommenttia:

 1. Mahtava idea tuo tirkistelypönttö! Kiva nähdä keitä sinne asettuu. Olisiko tiaisia tai kirjosieppoja.

  VastaaPoista
 2. Saila: Epäilen, että ovat talitiaisia. Siepot tulevat vasta myöhemmin.

  VastaaPoista
 3. Tuollainen vaivannäkö kannattaa. Luonnon tarkkailu on parasta tirkistelyä...
  Facebookissa ollaan.

  VastaaPoista
 4. Tosiaan hieno idea tuollainen linnunpönttö! :)

  VastaaPoista
 5. Lilium: Tirkistelen ihan mielelläni ainakin tässä tapauksessa

  VastaaPoista
 6. Jenni: Eikö olekin! Yhdellä tutulla oli tällainen ja me tehtiin perässä.

  VastaaPoista
 7. Upeeta, pääsee kurkkimaan lintukotoon ihan livenä. Pitäiskin ehdottaa Isännälle samaa jos vaikka innostuisi. :)

  VastaaPoista
 8. Santra: No, kokeilepa jos teidänkin isäntä kiinnostuisi tirkistelystä!

  VastaaPoista
 9. Kiva juttu tuo pönttökamera:)

  VastaaPoista
 10. Kuulostaa mielenkiintoisalta siis pönttökamera! Luin ensin että olit kirjoittanut pöntön edessä lenteli pari italialaista, mutta siis talitiaista:)
  Meillä mustarastas teki pesän yläkerran markiisiin ja sitä seurasin alusta alkaen, kun nokassaan risuja kanteli pesään ja alkoi sen rakentaminen. Ensin oli pari kerrosta heinät roikkuivat ja ne näkyivät ikkunastamme, mutta sitten pesästä tuli oikein hieno kun yksitellen niitä risuja järjesteli ympyrän muotoon.
  Saas nähdä sitten kuin käy...
  siellä teillä ja meillä!

  VastaaPoista
 11. Mekin mieheni kanssa laitoimme uuden linnunpöntön pihakuuseen pari viikkoa sitten ja nyt odotamme jännityksellä saammeko siihen asukkaita. Lintujen elämää on kiva tarkkailla ja yleensäkin luonnon tapahtumia ja monimuotoisuutta.
  Tulppaneista puheenollen Apeldoorn lakikeet ovat todella kestäviä ja vuodesta toiseen uskollisesti kukkivia. Väreissäkin löytyy jokaiselle jotakin.
  Iloista kevään jatkoa toivotellen:Kruunuvuokko

  VastaaPoista
 12. Sirkka: Ei onneksi italialaisia, vaikkei heitä vastaan mitään olekaan! Lintujen touhuja on hauska seurata. Toivottavasti tämä meidänkin yksilö muuttaa pysyvästi ja perustaa perheen. Nyt ei olla viikkoon käyty katsomassa. Pian mennään.

  VastaaPoista
 13. Kruunuvuokko: Minä en muista, mitä lajikkeita meillä on käytetty mutta ne ovat ajan mittaan hävinneet. Lintuja on tosiaan hauska seurata.

  VastaaPoista
 14. Meillä kanssa on laitettu pari pönttöä pihalle, mutta tuommoista mahtavaa kameraa meillä ei ole!
  Mistä tommoisia saa hankittua ja paljon tuo kustantaa, miten se toimii!?? Hirmuistasti kysymyksiä :) Tahtoo tuommoisen! Sen verran innokas lintubongari olen, että tuo menee ehdottomasti hankintalistalleni :)

  Eksyin nyt ekaa kertaa blogiisi ja jään ehdottomasti seurailemaan linnunpöntön tapahtumia :)

  VastaaPoista
 15. Kaisa: Minun pitää kysyä mieheltäni tuota kameran hankintapaikkaa. Se on tosi kiva. Täytyy toivoa, että toimii jatkossakin.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!