perjantai 4. toukokuuta 2012

Mökillä: linnunpöntön tarkkailua


Linnunpöntön seurailuun jää koukkuun!  Olimme mökillä muutaman päivän ja pääsimme seuraamaan siellä olevasta tietokoneesta pöntön tapahtumia ja tietty keittiön ikkunasta näimme  tapahtumat ulkoapäin. Annoin linnulle nimen Sintti. Talitiainen eli tinttihän se ei ole, vaan sinitiainen eli Sintti!

Tuntuu kuin seuraisi Big Brotheria (vaikka en olekaan sitä seurannut). On jopa vähän nolo olo,kun tutkii toisen puuhailuja! Linnun aikataulu on sellainen, että lähtee pesästä  vähän ennen puolta kuutta aamulla.  Päivällä  käy pöntössä ja tuo sinne lisää pesäaineksia. Illalla tulee nukkumaan klo 20 jälkeen. Sukii ennen nukkumaan menoa höyheniään. Yksi aamu heräsin ennen puolta kuutta ja ajattelin, että käyn heti katsomassa onko Sintti pöntössä. Siellähän se oli sukimassa höyheniään. Petasi vielä petinsäkin ennen kuin lähti. Ts. laittoin yön aikana sekaisin menneet pesäainekset järjestykseen!

Harjasin koiran mökillä ja siitä lähti pehmeää alusvillaa. Ajattelin, että vien sen Sintin pöntön eteen. No ei mennyt kuin puoli tuntia ja mieheni sanoi, että nyt se vie niitä koiran karvoja pönttöön! Minä heti katsomaan tietokoneen ruudulta, kun se asetteli koiramme karvoja pesän pehmikkeeksi.Huomasin pönttökamerasta, kun kirjosieppo kävi pari kertaa kurkkimassa pönttöön. Yhden kerran meni oikein sisälle. Voi kauhistus! Siepothan valtaa toisten lintujen pesiä! Pidä Sintti puoliasi! Yllä kuva sieposta kurkkimassa pesään.

Alla kuva kahdesta pesään ilmestyneestä munasta: Tätä julkaistaessa munia on jo kolme!


Joku kysyi, mistä tällaisia pönttökameroita saa. Tässä mieheni vastaus:

Pönttökameratarvikkeita myy http://www.ponttokamera.net/kauppa/index.htm . Sieltä saa kokonaisen pöntönkin. Sivusto vaikuttaa kyllä vähän huonosti ylläpidetyltä. En tiedä miten toimitukset onnistuvat.

Meidän kamera ostettu  RadioDuosta, koska siellä se oli halvin.8 kommenttia:

 1. Tämä menee ehdottomasti hankintalistalleni. Täksi vuodeksi ei enää kerkiä, mutta ensikeväänä tämmöinen on aivan varmasti pöntössämme :)
  Kiitoksia tästä!

  VastaaPoista
 2. Kaisa: Niin, pöntöissä alkaa olla jo elämää. Tosin jotkuthan tekee useiampia poikueita.

  VastaaPoista
 3. Hauskaa seurata teidän Sinttiä, kiitos raportista :)

  VastaaPoista
 4. Pirkko: Olepa hyvä! Täytyy toivoa, että kamera pysyy toiminnassa.

  VastaaPoista
 5. Toivottavasti Sintin pesintä sujuu onnelisesti:)

  VastaaPoista
 6. Sussi:Sitä samaa toivon minä. Surisin oikeasti, jos se epäonnistuisi.

  VastaaPoista
 7. Millainen kamera teillä on (mallinro)? Toimiiko se verkkovirralla vai patterilla? Olisi mukavaa tehdä oma kamerapönttö.

  VastaaPoista
 8. Anonyymi: Meidän pöntöstä tulee sähköjohto meidän mökin seinästä sisään.Kopioin tähän vastauksen toisesta postauksesta, kun joku muukin tätä kyseli:Pönttökameratarvikkeita myy http://www.ponttokamera.net/kauppa/index.htm . Sieltä saa kokonaisen pöntönkin. Sivusto vaikuttaa kyllä vähän huonosti ylläpidetyltä. En tiedä miten toimitukset onnistuvat.


  Meidän kamera ostettu RadioDuosta, koska siellä se oli halvin.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!