keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Mökillä: pönttökuulumisia

Tilannetiedotusta kamerapöntössä pesivästä sinitiaisesta:

Jännittää tämä pesimishomma minuakin. Meneekö kaikki hyvin eikä mikään tuhoa tintin pesää tai tapahdu jotain ikävää. Toivottavasti meidän nettiyhteys mökillä ja pönttökamera toimivat jatkossakin. Jos kamera ei toimi sille ei sitten voi enää mitään. Ei sinne pönttöön voi mennä sitä korjaamaankaan. En tiedä, kuin kestäviä ne yleensä ovat. Olisi niin ihana nähdä pikku sinitiaisten avoimet nokat, kun emo tuo niille evästä!

Kirjosieppo ei meinaa millään antaa periksi, ettei tämä ole hänen pesänsä! Kuulin Radio Suomen Luontoillasta, että ne tulevat sieltä Afrikasta jopa samaan pönttöön joka kevät. Ja tässä puussa oli aiemmin pönttö, jossa pesi aina kirjosieppo! Sieppo vierailee pöntössä tai jää ainakin lähioksalle laulamaan. Laulu kiihtyy heti, kun tintti kurvaa pöntön aukosta sisään! Toivottavasti Sintti pitää pintansa!Tämä kuva todistaa, että  herra Sintti on alkanut ottaa hieman vastuuta! Herra tuo rouvalle ruokaa, kun pikku rouva hautoo. Haudottavana on 10 munaa. Rouva Sintti on yksin ahertanut pesän rakennuksen kanssa.

Sinitiaisista kerrotaan tässä linkissä.

11 kommenttia:

 1. Toivottavasti kaikki menee hyvin.

  Muistan lukeneeni, että joskus sieppo tekee pesän toisen pesän päälle. Mutta Sinttihän on nyt siellä hautomassa, eikä varmaankaan päästä sieppoa sisälle.

  VastaaPoista
 2. Ihana kuulla näitä perhekuulumisia! Minun pihassani kirjosieppo tosiaankin pesii samassa pesässä joka vuosi. Niitä on kiva seurata, näkyvät täst keittiön ikkunasta, tälläkin hetkellä koiras sukii höyheniään pöntön päällä.

  VastaaPoista
 3. Sussi: Näin minäkin olen kuullut. Se häirikkösieppo on nyt periksiantamonta sorttia. Nyt ei ole kamerakuvissa näkynyt yhtään sen vierailua sisäpuolella. Ulkopuolella se kyllä päivystää!

  VastaaPoista
 4. Saila: Meilläkin on ollut (ja on tälläkin hetkellä) mökillä useassa pöntössä kirjosieppo. Niiden puuhia on tosiaan kiva seurata. Tosin en aiemmin tiennyt kirjosieppojen luonteesta tällaista ikävämpää puolta.

  VastaaPoista
 5. Kiitos raportista.
  Täällä kirosin itseäni, kun muistin että meidän linnunpönttö on edelleen vaatehuoneessa...

  VastaaPoista
 6. Pirkko: No, sinne eivät taida linnut pesiä!

  VastaaPoista
 7. Sitkeitä ne siepot tosiaan ovat, mutta olen huomannut, että sinttikin on sinnikäs. Kirjosieppo on useana keväänä yrittänyt vallata sinitiaisten kotia, mutta nämä ovat varsin ärhäköitä, vaikka pieniä ovatkin. Kirjosieppo on jäänyt toiseksi. Nyt meillä on niin paljon pönttöjä, että kaikille riittää eikä pitäisi enää riitoja tulla.

  10 munaa! Siinäpä on sitten pariskunnalla ruokittavaa kerrakseen, kun se aika koittaa. Kiinnostava nähdä, miten se lähtee sujumaan.

  VastaaPoista
 8. Kuusirannan emäntä: Olen kuullut myöskin, että sinitiaiset ovat aika sinnikkäitä. Meidän Sintti on kyllä pitänyt puoliansa.

  VastaaPoista
 9. Upeaa toivotaan nyt kaikki yhdessä, että kaikki menee toivotulla tavalla, eli 10 onnellista poikasta kuoriutuu ja onnelliset vanhemmat iloitsevat perhetapahtumasta.

  Meillä molemmat kirjosieppo pariskunta ovat yhdessä tuoneet pesäpönttöön risuja ja tintti on yrittänyt sinne mennä, mutta saanut äkkilähdön! Minä en pysty näkemään kuinka monta munaa on pöntössä, täytyy olla tarkkaavaisena, kun poikaset tulevat ulos jos tulevat...

  VastaaPoista
 10. Toivotaan, ettei linnut pesi vaatehuoneeseen.
  Sinulle on haastetta blogissani!

  VastaaPoista
 11. Sirkka: Onnea siis myös teidän perheille!

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!