keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Pihapuuhia


Meillä on jo ennestään suhteellisen iso terassi. Suunnittelimme miehen kanssa tekevämme tähän jatko-osan, jotka merkkasimme laudoilla.  Siitä tulee vino ja laudat tulevat kahteen suuntaan. Oikealla ylhäällä olen kivin merkinnyt terassiin tulevan aukon. Laitan aukkoon - kiviä. Minulla on tiedossa yksi kätkö, jossa on sammaloituneita kiviä.  Vanhemman terassin eteen laitamme luultavasti kolme riviä kiviä. Toinen terassikokonaisuus tulee toiseen osaan pihaa.

Minun on pakko tehdä näin: tehdä konkreettiset mallit pihaan. En pysty paperilta katsomaan, miten haluan. Mieheni sanoikin, etten voisi olla arkkitehti, koska minun pitäisi tehdä aina mallitaloja, joista osan hylkään ja osan hyväksyn!


Mies teki toisen terassin pohjalaudat tässä yksi päivä. Tähän tulee puutarhapöytä- ja tuolit. Hupun alla on tuija. Oikealle jäävään sora-alueeseen tulee jonkinlainen polku ainakin ja oikealle kuvan ulkopuolelle portaat, jotka vievät jo olemassaolevalle terassille. Alueelle tulevia muita asioita on jo päässä muhimassa. Suunnittelin ehkä penkkiä ja kahta pystyyn nostettua laakeata kiveä ja mitä vielä, kukapa tietää.Länsipuolen rajallamme on äskettäin istutettuja isoja tuomipihlajia. Kuvasta vaikea saada selvää, kun pensaiden juurella on vielä katetta eikä pensaissa ole lehtiä. Aita on vielä hyvin matala, 40 senttiä ehkä. Huomasin kauhukseni, että silmut alkoivat pullistella vaikka maa on vielä jäässä. Leikkasin oksista saman tien pätkät pois. Noinkohan olin liian myöhässä? Tuomipihlajat ovat minulle ennestään tuntemattomia. Olen toiminut muilta saamieni neuvojen varassa. Olisi tärkeää, että pensaasta tulisi suhteellisen tiheä, koska se erottaa meidän ja naapuritalon tontit toisistaan. Paikalta revittiin huonokuntoinen ja harva pensasaita.

PS Seuraavassa postauksessa kerron mökin kamerapöntön kuulumisia.

12 kommenttia:

 1. Projekteja näköjään riittää teilläkin. Kivat, kun on tuollaiset eineliöt terassit.

  VastaaPoista
 2. Kiintoisia muotoja! Näen jo mielessäni, miltä ne tulevat näyttämään, sammaloituneet kivet kuulostavat myös hyviltä.

  VastaaPoista
 3. Ihan pakko kysyä, että millä saat nuo kivialueet pysymään noin siistinä? Itselläni niihin aina tuppaa tulemaan kuivia lehtiä ja risuja ja siivoaminen on hiukan työlästä. Kaikkea on siivoukseenkin tullut kokeiltua eli haravaa, harjaa ja pieniä näppäriä sormia ; )

  VastaaPoista
 4. Hyvältä näyttää ja kuulosti hyvälle ne sammaloidut kivikätköt!
  Hyvä kun on suunnitelmia ja intoa niiden toteuttamiseen!
  Kaikkea hyvää toivon teille jaksamista ja välillä huilimista, että taas jaksaa puuhastella!

  VastaaPoista
 5. Pirkko: Tykkään 'epämääräisistä' muodoista.

  VastaaPoista
 6. Sussi: Minäkin olen yrittänyt mielikuvitella, miltä tämän pitäisi näyttää.

  VastaaPoista
 7. Ranttulan Annu: Sitä minäkin aluksi ihmettelin ja yritin kysellä vastauksia saamatta. Tässä ratkaisu: syksyllä lehdet pois lehtipuhaltimella (tiedän: ihan järkyttävä laite,mutta ei auta). Nyt keväällä harjasin kivikkoa harjalla, jossa on karheat pitkät harjakset.

  VastaaPoista
 8. Sirkka: Kiitos jaksamistoivotuksista! Nyt on hieman parempi, kun mieheni ehti alkaa tehdä noita terasseja alkuun.

  VastaaPoista
 9. Kiitos, epäilinkin tuohon tarvittavan jotain lisälaitetta. Lehtipuhallin siis on hankitttava syksyksi. Jos sitten ensi keväänä ei tarvitsisi nyppiä lehtiä yksitellen pois.

  VastaaPoista
 10. Ranttulan Annu: On se ihan hirveä laite en olisi uskonut, että hankin joskus sellaisen. Mutta niin vaan möykkään sillä itsekin!

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!