perjantai 15. kesäkuuta 2012

Lisää kuvia keskeneräisestä pihastaSuihkulähteen ympäristö on sekin vielä kovasti kesken. Olen tökännyt pari mökiltä tuomaani kiveä pystyyn aidan viereen. Onko oikea paikka, tiedä häntä? Ovat  siinä nyt koeluontoisesti. Jonnekin ne laitan, koska ne näyttävät hyviltä.  Pälkähti päähäni, että jos tekisin suihkulähteen luota pienen 'kivipuron' toisenlaisesta sora-aineksesta lähtemään lähteen luota? Ajatusta pitää kehitellä.


Suihkulähteestä oikealle on nämä isot kivet. Niiden takana on multa-alue, jossa on havupuita istutettuna sekä joitakin heiniä. Mullan päällä on kate. Tästä edelleen oikealla piha jatkuu vielä sellaisena, ettei se ole julkaisukelpoinen (sora- ja pihakivikasoja ym). Se valmistunee joskus myöhemmin. Kamalalta näyttää nyt.

Talomme on uusi ja ympäristö, kuten tämä aita on nykyaikainen. Siinä on pieni ristiriita siihen, miltä japanilaispihojen ajatellaan näyttävän. Tykkään talostamme ja sen modernista ilmeesta sekä sisällä että ulkona. Teen pihaa silti japanilaishenkeen omalla tavallani. Olenhan omien polkujeni kulkija ollut aina. Kun istutetut puut vain kasvaisivat pian (jota ne eivät tunnetusti tee), sekin auttaa luomaan oikeaa henkeä tähän pihaan.

6 kommenttia:

 1. Piha henkii levollista harmoniaa.

  VastaaPoista
 2. Jatka vain omaan tyyliisi.
  Sulassa sovussahan nuo kiviaiheet näyttävät olevan aidankin kanssa.
  Tykkäätkö mehikasveista? Ne ovat helppoja ja sopivat kivien yhteyteen.

  VastaaPoista
 3. Hienolta näyttää ! Sehän tässä puutarhuroinnissa on hienoa jotta jokainen saa rakennella puutarhastaan juuri sellaisen kuin itse haluaa ja jossa viihtyy. Eikä se sulje pois sitä että voi ihastella omasta tyylistä poikkeavia ratkaisuja, tylsäähän se olis jos kaikilla olis samanlaista (vaikka joskus täältä bogistaniasta tarttuu myös "mun on pakko saada toi" kuumetta). Persoonallisuus on hienoa..

  Upea tuo alimman kuvan kiviryhmä. Mulla on myös omassa pihassa paljon kiviä, olen niitä sinne siirrellyt etukuormaajalla aina kun on sopiva osunut kohdalle.
  Mukavaa Jussia !

  VastaaPoista
 4. Sussi:harmoniaan pyrin. Hyvä, jos siltä näyttää.

  VastaaPoista
 5. Lilium:Oman tyylin olen ajatellut pitääkin, vaikka jotkut sitä ihmettelevätkin. Miksei mehikasvitkin voisi sopia.

  VastaaPoista
 6. Hanna: Tuntuu tämä oma tyyli aika karulta (mitä se tällä hetkellä onkin), kun katselee toisten blogien kukkaloistoa.

  Kiviryhmä on ihan kiva, vaikkeivat isot kivet maailman kauneimpia olekaan. Mutta oli otettava, mitä on.

  Hyvää juhannusta myös sinne!

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!