tiistai 5. kesäkuuta 2012

Mökillä:linnunpoikaset kehittyvät


Onko poikasia yhdeksän?! Niitä on tosi vaikea laskea, koska kaikki eivät ole kerralla ruokaa ottamassa. Tässä harvinaisessa kuvassa niitä näyttäisi olevan niin paljon!

Poikaset ovat kehittyneet hurjasti. Niille on tullut höyhenpeitettä ja ovat reippaita. Toiset ovat paljon kärkkäämpiä kuin toiset ruoan perään. Saapa nähdä selviävätkö kaikki. Tuntuu, että osa tallautuu toisten jalkoihin, kun sitä touhua katselee. Poikasilla alkaa olla jo melko ahdasta. Ne kokeilevat levittää siipiään eikä se onnistu kuin toisten päälle kapuamalla! Joku jo katselee pesäkuopan reunoja sillä silmällä, että tuonne voisi kiivetä. Saisivatpa vähän enemmän tilaa.

On ollut hyvin kylmiä öitä. Emo nukkuu poikasten päällä lämmittäen niitä. Välillä menee päivälläkin hetkeksi niiden päälle. Eipä sinitiainen paljoa paina, mutta ovat poikasetkin tosi pieniä. Hyvin ne näyttävät selviävän.

Isä on osoittatunut olevan kunnon isä: se tuo ahkerasti ruokaa poikasilleen.

5 kommenttia:

 1. Kylläpä on mieluisaa katseltavaa siellä ne linnunpoikaset nokat auki ruokajonossa onpa heitä paljon vieri vieressä.
  Kuvaa voisin katsella vaikka kuinka kyllä ne varmasti kaikki selviävät.
  Meillä on mustarastasn poikaset kärhössä ja olen nähnyt kun olen sinne kurkistanut, kun emot syöttää niitä nokat auki...tämä on nyt kolmas pesä, ensimmäinen joka on nyt onnistunut tänä kesänä.
  Kirjosiepollakin on poikaset pöntössään.
  Tänään tähän meidän pihalle tuli kani luulin sen ensiksi olevan oravanpoikanen, niin pieni oli, mutta oli citykanin poikanen.
  Sitten ilmestyi valtava siili...

  VastaaPoista
 2. Sirkka:No, onpa teidänkin pihalla elämää. Katsoin juuri nettikamerasta ja olen huolissani joistakin poikasista joita ei juuri näy, kun n 4-5 poikasta norkoilevat ruokaa niin innokkaasti.

  VastaaPoista
 3. Pienimmät ja heikommat jäävät helposti ruuanjaossa isompien jälkeen. Luonnossa poikasten menehtymisprosentti on suuri.

  VastaaPoista
 4. Sussi:Sehän minua tässä huolestuttaakin. Ikävä tästä vierestä seurata, jos niin käy. Mutta sellaista on luonto.

  VastaaPoista
 5. Ai miten mainio kuva, kun nokat ovat pikkuisilla apposen auki! On siinä emoilla töitä, kun kaikki pitävät tyytyväisinä.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!