torstai 21. kesäkuuta 2012

Mökillä:mussukat


Tässä näitä tipusia on, viimeisiä kuvia. He nimittäin lähtivät elämään pöntön ulkopuolelle. 
Ennen lähtöä kokeilivat kovasti siipiään. Pokkana vaan seisovat toisten päällä ja läpsyttivät. Eivät kai muutakaan voi. Mökissä oli jo hyvin ahdasta. 

Moni kurottautui moneen kertaan ennen lähtöä pöntön oven suuhun. Hirvitti varmasti avarat maisemat. Kun uskaltautuivat ulos lensivät reippaasti, jotkut aika pitkällekin. Näyttivät tosi suloisilta, vaaleankeltaisilta palleroilta. Voi niitä!

Muutama poikanen oli selvästi toisia hanakampia ottamaan ruokaa emolta. Aremmat jäävät jalkoihin. Nämä päällepäsmärit varmasti olivat niitä, jotka sieltä ensimmäisenä lähtivät. Pärjäävät ehkä luonnossakin muita paremmin.

Muistatteko viime vuodelta mökkimme hirren päälle pesän tehneen Kertun( joku kerttunen)? Kerttu on taas paikalla! Edellisen hirren koloon laitoimme kiven, koska paikka oli meidän kannalta hankala. Nykyinen paikka on parempi. Kerttu rakentaa pesää: vie sinne sopivia pesätarvikkeita. Keittiön ikkunasta tarkastelemme toisiamme. Pesä on aivan keittiön vieressä. Kuulen sen rapinan. Sekin kuulee, kun kolistelen kattiloita ym. Tulee aina oksalle katsomaan' hittoako kolistelet!.

Tulee ikävä noita poikasia, kun on niiden elämää pitkään seurannu. Minun mussukat! Pärjätkää hyvin!

4 kommenttia:

 1. Sinun suloiset mussukat ovat nyt lentäneet pesästään olen liikuttunut.
  Toivotan heille kaikille onnellista elämää!
  Meillä vielä siepon poikaset pöntössä ja viime yönä heräsin voimakkaaseen lintujen varoitus ääneen, ajoivat kurrea takaa minkä kerkisivät!
  Tilanne rauhoittui hetken päästä,
  kurre juoksi livokkaan, eikä onneksi mitään kerinnyt tapahtumaa.
  Nyt sinulla siellä Kerttu seuranasi, jota tarkkailet kaikkea hyvää teille kaiken aikaa!

  VastaaPoista
 2. Voihan pikkuruisia mussukoita,toivon kaikkea hyvää heille :)

  VastaaPoista
 3. Sirkka: ikävä niitä tuli. Lähipuissa kuuluu joka päivä poikasten ääntä. Olisivatko mussukkani siellä? Montakohan on jäljellä.

  Oravat, vaikka söpöjä ovatkin, ovat vähän tuhmia tuossa mielessä. Meilläkin mökillä yksi orava liikuskelee pihapiirissä...

  VastaaPoista
 4. Pirkko: ovat niin suloisia, että tosiaan toivoo heille parasta. Mutta maailma on julma -valitettavasti pikku poikasille.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!