torstai 11. lokakuuta 2012

Tulevan talven tekemisiä


Kuvan sinikatajat ovat hyvin viihtyneet pihamme perällä multa-alueen reunassa. Ovat kasvaneet aika paljon. Minulla on näitä myös edellisessä asunnossa ja halusin niitä myös uuden kotimme pihaan. Pian näidenkin oksien päälle sataa lunta. Viime talvena lunta olikin aika tavalla.

Talvi on piakkoin edessä ja pihatyöt loppuu lumenluontia lukuunottamatta. Talven aikana varmasti kaivetaan taas pihan suunnittelukansio esiin ja mietitään tulevia.

Ajattelin tutustua betonitöiden tekemiseen. Pari kirjaa jo tilasin, joissa on mm. tästä aiheesta. Kirjastosta voi hakea lisää. Tutustun myös blogeissa oleviin betonitoteutuksiin. Katsotaan nyt sitten, pääsenkö pohdintaa pidemmälle.

Menin lampunvarjostimen teko-kurssille. Kotimme ei ole sen tyylinen, että sinne voisi itse tehtyjä varjostimia laittaa, mutta ajattelinkin että mökille ehkä sopisi. Jos siis nyt sitten opin niitä tekemään.  Yhdelle toisellekin kurssille ilmoittauduin. Syksyn kurssi peruttiin vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Ilmottauduin vastaavalle kevään kurssille. Saas nähdä pidetäänkö se.

Toivottavasti teistä moni jatkaa vielä blogien pitämistä talven tullenkin. Teidän juttujanne on mukava lukea ja kirjoittaa itsekin jotain. Mielelläni laitan jonkun kommentin teksteihinne, koska tiedän kommenttien lukemisen ilahduttavan.  

Olen löytänyt viime aikoina joitakin mukavan tuntuisia minulle uusia blogeja. Jos teillä on vielä suositella minulle jotain, antaa tulla!

Pian täytyy käydä laittamassa pihalle lintulauta. Birdlifen sivuilta luin, että kun tiaiset ym alkaa ilmestyä pihapiiriin on se merkki siitä, että muualta alkaa ruoka olla vähissä. Linnut käyvät kuulemma jo ennakkoon katselemassa, mistä löytyisi ruokaa. Haluan niiden tulevan myös meidän pihaan, joten kauaa ei pidä enää viivytellä.

8 kommenttia:

 1. Sinikatajia on minullakin useampia ja niissä on yllättävän reipasta vuosikasvua ollut eli täyttävät kivan nopeasti istutuspaikkoja.

  Betonitöistä haikailen minäkin, mutta odottaa vain inspiraatioita ;-D
  Kirjastosta olen joitakin betonityökirjoja lainaillut.

  Olen nyt noin nelisen vuotta blogia pitänyt ja saa nähdä, koska loppu häämöttää. Tämä syksy on ollut lähes ideaton, mutta hiljakseen laittelen silloin tällöin vielä postauksia.

  VastaaPoista
 2. Nina: Minä hankin jo kaksi kirjaa, joissa on ohjeita myös betonitöistä.

  Joskus tulee sellaisia hetkiä, ettei blogin pitäminen kiinnosta. Voihan taukoja pitää ja palata asiaan. Minusta on mukava lueskella toisten blogeja ja saada niistä inspiraatioita.

  VastaaPoista
 3. Komeita sinikatajia!

  Meillä varmin talvemerkki on, kun mustarastaat ilmestyvät pihaan, ne pysyttelevät metsissä aina siihen asti kunnes ravinto käy vähiin.

  VastaaPoista
 4. Sinikataja on kaunis kuin myös sen nimikin. Lumen sataessa niiden päälle ja auringon kimmeltäessä saaden esille kauniin vihreyden on lumoavan kaunista katseltavaa.
  Talvella voisit halutessasi lumenluonnin ohessa rakennella lumesta kaariportteja ja muureja. Voisi olla aika hulppeaa katseltavaa ja ne voisi vielä jäädyttää tai paljon jäälyhtyjä joissa palaa kynttilät.

  VastaaPoista
 5. Meillä talitiaiset alkoivat parveilla pihalla ja vaikka linnut saavatkin varmaan vielä luonnosta ruokaa aloitimme jo ruokinnan. Nyt käy sellainen kuhina pihalla ja tali-, sini- ja hömötiaset on jo bongattu lintulaudalta.

  Kuulakasta viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 6. Sussi:mustarastaat ovatkin ihania. Varsinkin keväällä laulaessaan

  VastaaPoista
 7. Sirkka:jäälyhtyjä olenkin tehnyt, kun parina edellisenä talvena on ollut kovat pakkaset

  VastaaPoista
 8. Kruunuvuokko: mekin laitettiin lintulauta eilen. Tintit tulivat heti syömään.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!