maanantai 22. lokakuuta 2012

Vihollinen pihassa!                                                                      Kuva altsukirjastani

Kuulkaas blogikaverit, kysyisin teiltä taas neuvoa. Pihallani on lintulauta, jossa vierailee tällä hetkellä paljon erilaisia siivekkäitä ruokailemassa. MUTTA. Naapurin kissa on alkanut tulla pihaan tarkkailemaan lintuja. Tiedän kyllä, mitä varten! Olen ajanut sen pois. Millä saisin sen jättämään pihani linnut rauhaan? Onko olemassa jotain karkotetta, joka estäisi kissoja hiiviskelemästä pihassa? Olen joskus lukenut tällaisesta.

Tykkään kyllä eläimistä, kissoistakin. Mutta en yhtään tykkää siitä, että ne vainoavat lintujani. Aikaisemmassa asuinpaikassani ei näitä kuljeskelevia kissoja ollut, mutta täällä maaseudulla on toiset tavat. Asuinympäristössämme kuljeskelee kolme kissaa. Edellisessä kappaleessa kuvailtu kissa on onneksi valkoinen. Se erottuu kuin huutomerkki tummasta pihasta ja voin ajaa sen pois.

Jos minulla olisi kissa en antaisi sen kuljeskella. Joo, tiedän että kissan luonteeseen sopii kuljeskelu. Minulla olisi hirveä huoli aina siitä ja hermoilisin, että tuleeko se kotiin. Jos se jäisi auton alle. Jos joku kiduttaisi sitä. Jos se jäisi jonnekin satimeen eikä pääsisi pois.

Kuten kerroin: pidän myös kissoista. Ei ihan mahdotonta, että minullakin olisi sellainen. Olen kyllä enemmän koira-ihmisiä. Koirahan minulla jo onkin.

Onko teillä antaa minulle neuvoja?

14 kommenttia:

 1. Yksi sukulais rouva on pahasti allerginen kissoille, eikä hän siksi halua kissoja pihalleenkaan. Hän on kylvänyt jotain kissankarkotetta tontin reunoille. En nyt muista mistä hän on sen hankkinut. Sen lisäksi hän ajaa ne aina pois pihaltaan ja pikku hiljaa ovat alkaneet oppia kiertämään pihan. Eli toivoa on. Ehkä kannattaa käydä eläintarvikeliikkeissä tms. kyselemässä. :)

  VastaaPoista
 2. Ihan Prismassa ja muissa hyvinvarustetuissa ruokakaupoissa on sitrustuoksuista kissakarkoitetta ostettavana (Emendo) Meidän kaupassa sitä on lemmikkieläinhyllyssä(yllättävä kyllä).

  Löytyy myös nettikaupoista.

  Sen tehon luotettavuudesta en ole vain niin varma.

  Toivottavasti kukaan ei nyt pahastu, mutta kissat saa kuulemani mukaan parhaiten pysymään poissa pihalta, jos niiden päälle onnistuu heittämään tai ruiskuttamaan vettä.

  VastaaPoista
 3. Santra: netistä löysinkin yhden mainoksen karkotteesta. Täytyy miettiä, mitä tekisi. Pois olen ajanutkin joka kerta (juuri äsken mm), kun olen kissan nähnyt.

  VastaaPoista
 4. Sussi: voihan sitä kokeilla. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 5. Naapuruston kissat käyvät meidänkin pihallamme, mutta onneksi en ainakaan vielä ole huomannut niiden saaneen lintusaalista. Onneksi linnutkin osaavat luontaisesti olla melko varovaisia, mutta ymmärrän täysin huolesi.
  Meillä ei ole itsellä kissaa.

  VastaaPoista
 6. Kruunuvuokko: yksi ihminen, jolle eilen huolestani puhuin sanoi, ettei kissa saa kiinni tervettä lintua. Toivotaan niin.

  Pelkään vaan, että karkottaa linnut ruokapaikalta.

  VastaaPoista
 7. Olisin voinut kirjoittaa samoin sillä samoin on meidän pihassamme, että kissat kuljeskelevat ja merkkaavat tai oli. Jos itselläni olisi kissa en kuuna päivänä antaisi vapaana olla ulkona.
  Mies laittoi kanaverkkoa tähän oleskelualueen ympärille, niin eivät ole sen yli hypänneet ja Rosa päästää kyllä välittömästi metelin kun näkee kissan. Kerran ihmettelin kun Rosa istui just tuossa verkon takana, missä supikoirakin, niin siihen tuli kissa ja Rosa hyppäsi suoraan verkon yli ja lähti räksyttäen juoksemaan kissan perään. Tuli kyllä kutsusta takaisin. Nyt olen miettinyt, mitä että kun supikoirakin on tullut pari kertaa...parempi pitää Rosa sisällä.

  VastaaPoista
 8. Sirkka: jospa kylmien ilmojen tullessa kissatkin pysyisivät sisällä. Toivotaan niin.

  Supikoira voi hyvinkin tehdä koiralle jotain. Luonnon eläimenä se osaa taistella takuulla paremmin kuin kotikoira!

  VastaaPoista
 9. Meillä on ollut samaa ongelmaa, kun lähettyvillä asustelee kissoja, jotka saavat vaeltaa. Nyt en ole sitten enää ruokkinut lintuja. Varmasti löydät sopivan keinon asiaan jollakin karkotteella.
  Itselläni, jos olisi kissa, pitäisin sen kyllä visusti omalla reviirillään.

  VastaaPoista
 10. Nina: En millään halua luopua lintujen ruokinnasta. Ne tarvitsevat ihmisen apua ja minusta niitä on hauska seurata. Täytyy vaan toivoa, että talvella kissat pysyvät sisällä ja muulloin minun pitää sitten ajaa sitä pihalta pois.

  VastaaPoista
 11. Nyt saatan puhua vastoin parempaa tietoa, mutta ainakin jos kissat käy nurkissa kuseskelemassa, sen saa loppumaan sitruunan kuorilla. Kuoria vaan siihen missä tuppaavat käymään, saattaisi appelsiinikin tehota, kannattaa kokeilla.
  Isäntä sanoi nähneensä jonkun laittaneen verkkoa lintulaudan varteen sillee ettei kissa pääse kiipeen tai ripustaa laudan ilmaan, sehän ei tietenkään estä kissaa elämästä toivossa :)

  VastaaPoista
 12. Varjoyrtti: minäkin luin sitruunasta jossain. Itse asiassa ostinkin jo sitruunaa. On ollut vain niin sateista, että vaikutus häviää sateen myötä. Kiitos kommentista!

  VastaaPoista
 13. Ymmärrän, ettet halua vierasta kissaa pihallesi, ehkä se luovuttaa jos ajat sen usein tiehensä. Minulla on vapaasti pihalla liikkuva kissa ja linnuille ruokintapaikkoja. Vain kerran kissa on onnistunut pyydystämään ruokintapaikalta linnun ja sekin johtui siitä että olin laittanut ruokahäkin huonoon paikkaan. Kissa kyllä mielellään katselee lintuja, mutta olen asetellut ruokintapaikat niin, että linnuilla on vähän suojaa puista. Linnut osaavat varoa petoja. Kissa onnistuu nappaamaan maassa hyppivän olevan linnun jos sillä on hyvä väijyntäpaikka lähellä. Kissani on ollut pihassa kuusi vuotta, eivätkä linnut ole sinä aikana kaikonneet.

  VastaaPoista
 14. Cheri: lohduttavia sanoja, jos kissa ei saa lintuja kiinni eivätkä ne ovat pihaa hylänneet.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!