perjantai 9. marraskuuta 2012

Pimeää - ei haittaa!

Uusia, hyviä kuvia pihan valoista ei ole. Täytyy pyytää miestä kuvaamaan ne. Hän on huomattavasti parempi kuvaaja kuin meitsi. Tyydytään tähän vanhempaan kuvaan.

Tykkään pimeistä illoista siksi, että saan sytyttää kynttilöitä, laittaa tulen takkaan ja pihavalot palamaan. Keskeneräinen piha näyttää niin kauniilta pimenevässä illassa, kun valot palavat. Joskus oikein jään ikkunan ääreen näkyä katsomaan. Pidän säleverhot auki silloinkin, jotta valot heijastuvat myös sisälle asuntoon. Oi, miten ihanaa!

Olemme sisustaneet uudehkoa kotiamme ajatuksella. Se on juuri sellainen, jollaisen kodin olen aina halunnut. Tämä on eniten näköiseni koti, jossa olen koskaan asunut. Tosin elinvuosiakin on jo sen verran takana, että tähän mennessä hyvin tietää jo mitä haluaa.

Koti sisältä on aika valmis. Piha sen sijaan on vaiheessa.  Mies on kesän aikana tehnyt pihaan paljon rakenteita. Hyvä!  Olen minäkin tehnyt pihaan parannuksia.  Mm. asensin pihan astinkivet uudelleen ja yritin istuttaa ne hyvin, etteivät keikkuisi. Sopivan etäisyyden kivien väliin mittaisin näin: kävelin märillä kengillä terassilla ja mittasin askeleeni välit, joka oli 30 senttiä.

Pihalta on kerätty varastoon kaikki kesäjutut, jotka kaivetaan esiin kevään tullen. Nyt aletaan viettää talvea. Kissa, josta kerroin teille - sitä ei ole vähään aikaan näkynyt. Tiedä sitten syytä siihen. Linnut vierailevat edelleen melko ahkeraan lintulaudalla. Tosin hieman on liikenne vähentynyt, kun naapureihin on tullut lintulautoja ja valinnan varaa on. Istun usein nojatuolissa ja katselen lintuja. Voin istua siinä vaikka kuinka kauan katselemassa, kun tali- ja sinitiaiset ja varpuset hakevat ruokaa.

9 kommenttia:

 1. Hämärän ajan parhaita puolia, hiljennytään, katsellaan ja nautitaan...

  VastaaPoista
 2. Sussi: Niin nyt on rauhoittumisen aika. Ei huono juttu sekään.

  VastaaPoista
 3. Hui, minä jo ajattelin, että ootko jo jäälyhtyjä pystynyt tänä talvena tekemään. :) Kynttilöitä tykkään myös sytytellä. Mulla ne palaa päivälläkin, kun istun olkkarin lattialla neulomassa.

  VastaaPoista
 4. Hih, mäkin aattelien että oletko pakastimessa tehnyt jäälyhtyjä ;) Kaunis kuva ja valot todella pelastavat tämän muuten niin tylsän vuoden ajan. Lintuja meillä on ehtinyt tuijotteleen vasta kissat, kyllä mäkin vielä!

  VastaaPoista
 5. Santra: eipä näillä vesisateilla paljon jäälyhtyjä rakennella. Tulisipa se aika vielä. Nyt pitää tyytyä tavallisiin lyhtyihin.

  VastaaPoista
 6. Pirkko: pihavalot ovat minulle erittäin tärkeitä.Katselen niitä usein. Valoja illalla ja lintuja päivällä.

  VastaaPoista
 7. Ei haittaa...kaunista tunnelmavaloa ympäriinsä kuinka kauniilta kaikki täällä luonasi näyttää näin hämäräänkin aikaan.
  Hämärässä on jotain salaperäistä ja taianomaista ja kevään kynnyksellä luonnonvalo vallitessa on taas aika jolloin nautitaan tulevista hetkistä.
  Sinun viimeinen lauseesi on kuin suoraan minun sanoja just näin minäkin katselen.

  VastaaPoista
 8. Sirkka: Minustakin hämäryys on kuin huopa, johon kääriytyä. En kärsi ollenkaan kaamosmasennuksesta, josta moni valittaa. Nautin myös tästä, kuten sinäkin.

  VastaaPoista
 9. IHania blogipostauksia sinulla ulkovalaistuksesta ja puutarhasta. Blogissani kerään linkkejä ulkovalaistus blogipostauksiin. Jos ehdit, käy lisäämässä nämä ihanat postaukset listaan =)

  Hyvää itsenäisyyspäivää,
  Karolina

  http://karolinanpuutarha.blogspot.fi/2012/12/joulukalenteriluukku-512-julkalender.html

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!