maanantai 28. tammikuuta 2013

Pihan paras hankinta?


Mikä on sinun pihasi paras hankinta? Onko se keinu, riippumatto, puu, pensas, kukkapenkki vai mikä?

Pihani erikoisen luonteen vuoksi yksi parhaita hankintoja on tietysti kivet. Niitä onkin sinne roudattu.  Nyt talvella sovittiin yhden tuttavan kanssa, että voin noutaa kiviä hänen mailtaan. Mainiota! Olenkin miettinyt, mistä saisin niitä edullisesti lisää.
Toinen hyvä hankinta on suihkulähde, joka tyylillisesti sopii pihan ilmeeseen. Tämän paikkaa tullaan keväällä muuttamaan.
Kolmanneksi valitsin muurin, joka reunustaa kulkuväylää, mistä tullaan pihaan. Muurin sisäpuolella on syksyllä tehty pergola, joka ei tässä kuvassa näy.

Piha on parhaillaan peittynyt paksuun lumeen. Tällä hetkellä pihan paras hankinta on lintulauta, jossa siivekkäät ystäväni käyvät ruokailemassa. Heitä on niin hauska seurata.

20 kommenttia:

Olive kirjoitti...

- rautatieomenapuu on takapihani sielu
- kivet, yksitellen valittu ja roudattu pihalle
- patio ja iso terassi
- haaveena on jokin vesielementti, joka sopisi pihaan :)

Sirkka kirjoitti...

Ompa kauniit hankinnat sinulla ja lyhyessä ajassa olet saanut paljon aikaan. Iloitsen kanssasi, kun saat haluamasi kiviä tuttavaltasi. Muistelen tässä kun itsekkin annoimme pois aikanaan useita kottikärryllisiä kiviä maata kaivettuamme. Siihen sitten asennettiin "antiikkikiven" nimellä laatoitus oleskelualueelle.

Suihkulähteesi sopii mitä parhaiten ja hauskasti vesi valuu sieltä rytmitellen kohti kivien ympäröivää allasta. Muuri on myös kyllä aivan huippu, jonka sävyt on siinä myös kohdallaan. Linnut ne kuuluvat ehdottamasti kaikkeen olennaiseen, joita tosiaan on hauska seurata.

Itselläni parhaat hankinnat ovat eivät tosin nyt aivan tärkeysjärjestyksessä, mutta yritän niitä muistella. Kirsikkapuu, linnunruokintalaudat, ruusut, köynnökset, hortensit, kartiokuuset, kevään sipulikukat, pensaat, perennat ym. ruukut, markiisit, suihkuallas, kasvihuone, pylväslamput, seinälamput. Tässä siis joitain hankintojani.

Elämää Onnenpähkinässä kirjoitti...

Parhaat hankinnat tähän asti pihallemme ovat olleet paviljonki, suihkulähdeallas, nestekaasukäyttöinen terassilämmitin ja pihakivet.

Tulisipa varhainen kevät!

Vilma kirjoitti...

Olive: vai olet sinäkin kivinaisia. Mikä ihme on rautatietomenapuu?

Vilma kirjoitti...

Sirkka: sinun listasi on paljon 'vihreämpi' kuin minun! Tosin olihan siellä muutakin, kuten lamppuja ja suihkuallas ym.

Vilma kirjoitti...

Onnenpähkinä: vesiaihe löytyi sinultakin. Terassin lämmitin: sellaista ei ole itsellä, mutta Prahassa käydessä sellainen oli kahvilassa ja se lämmitti tosi kovasti.

pirkko kirjoitti...

Suihkulähteesi on todella kaunis ja sopii pihasi tyyliin kuten totesit. Kivistäkin pidän. Taitaapa kivet olla aika kärjessä minunkin hankintalistallani, pihakeinu on myös tärkeä, samoin kasvihuone ja kaikki vihreä jota ilman ei puutarhaani olisi.

Olive kirjoitti...

Kivi on niin ihana luonnonmateriaali. Rautatieomenapuu on roikkuva omenapuu, jossa on pienet kirpeät syötävät omenat. Kaunis kaikkina vuodenaikoina. Olen leikellyt, muokkaillut puuta mieleni mukaan eikä se ole ollut siitä moksiskaan. Hyvä puu tällaiselle "sunnuntaipuutarhurille"

Vilma kirjoitti...

Pirkko:kiva, jos tykkäät suihkulähteestäni. Se vähän jakaa mielipiteitä, jotkut pitävät sitä liian karuna. Jonkinmoinen pihakeinu voisi olla kiva, mutta minulla se pitäisi olla ihan tietyn sorttinen eikä sellaisia liene olemassa...

Vilma kirjoitti...

Olive: minä olen ihan kivifriikki, kuten blogista näkyy... En ole tosiaankaan kuullut ikinä tuollaisesta omenapuusta.

hanna kirjoitti...

Tuo teidän muuri on kyllä todella kaunis, kaarevat linjat rajaavat hienosti pihaa eri osiin.

Mun pihan parhaita hankintoja on varmaan perkola ja tietysti kasvari, tontti kun on mäen nyppylän päällä niin niillä on saanut luotua nopeasti suojaa ja omaa tilaa.

Sussi kirjoitti...

Minustakin tuo suihkulähde on kaunis ja sopii todella hyvin kivien kanssa.

Minulla taitaa puutarhan paras hankinta olla kaikki kasvit ja ikivanhat sammaloituneet tiilet, jotkä kerran löysin.

Vilma kirjoitti...

Hanne: minäkin olisi voinut mainita pergolan, sehän on tuossa muurin kupeessa.

Vilma kirjoitti...

Sussi: sammaloituneet tiilet kuulostavat kivoilta!

maatuska kirjoitti...

Ihana kivipiha sinulla!

Vilma kirjoitti...

Maatuska:kiitos, kivinen tosiaan!

Taina T kirjoitti...

Parasta pihassani on kivet. Seuraavaksi kasvit ja vanhat kauniit esineet..

Vilma kirjoitti...

Taina T: sinullakin siis kivet! Hyvä!

Kruunuvuokko kirjoitti...

Kiitos tsemppauksesta sairaana ollessani.

Vilma kirjoitti...

Kruunuvuokko: toivottavasti voit jo paremmin!