maanantai 25. helmikuuta 2013

Mielessä jo mökki
Huomaan, että yhä useammin mökki ja mökkipuuhat tulevat mieleeni. Mökille menevä pikkutie näytti tältä viime talvena. Aika samanlaiselta näyttää nytkin. Tuossa ei paljon autolla ajeta! Mökin lähistöltä löytyi ilveksen jäljet! Nehän ovat eläimiä, jotka pysyvät piilossa ja tarkkailevat sieltä ohikulkijoita. Kuinkahan läheltä mekin ollaan koiran kanssa menty! No, ei pelota yhtään. En ole ollenkaan hysteerinen näiden luonnon villieläinten kanssa.Mökkipihallakin näytti talvella tältä. Ei mennyt kauaa, kun lumi oli vähän sulanut, että sinne voi jo mennä. Aletaan käydä siellä aikaisin keväällä niin, että lumitöitäkin joudutaan ekoilla kerroilla tekemään. Minä haluan jäädä mökille aina yöksi. En harrasta  sellaisia pikaisia päiväkäyntejä ollenkaan. Alkaa vaan ärsyttää, kun tulopäivänä pitää lähteä jo takaisin. Mökkimatka meillä ei ole parin vuotta sitten tehdyn muuton jälkeen kovin pitkä.

Mökkijärvellä majailee pari laulujoutsenta. Ne tulevat hyvin varhain keväällä sinne ja kävelevät jäällä, kuten kuvassa. En tiedä, mistä ne löytävät ruokaa itselleen. Aamulla herätessäni kuulen järvellä kaikuvan joutsenten laulun. Ja se ei ole hiljaista ääntä! Silti tykkään sitä kuulla. 

Laitetaan tänä keväänä myös kamera linnunpönttöön. Jotkut ehkä muistavat viime kesästä, kun seurattiin pöntön tapahtumia: pesän rakennusta,haudontaa, munien kuoriutumista, poikasten ruokintaa ja poikasten lähtöä pesästä. Toivottavasti tänä kesänä saadaan taas asukas pönttöön. Olisi kiva seurata nyt jotain muuta lintua kuin sinitiaista. Toki sinitiainenkin käy. Pääasia, että pönttö tulisi asutuksi.

Ajatelkaas viherpeukalot: tällä viikolla alkaa maaliskuu. Sehän on kevään alku!

10 kommenttia:

 1. Laulujoutsenten ääni kuulostaa trumpetilta:)

  Voi kun lumi lähtisi sulamaan...

  VastaaPoista
 2. Joutsenten laulu järvellä on ihanaa! Voittaa kaikki sinfoniat!

  Meillä oli joskus linnunpesä (harmaasieppo) ikkunalla hirsien välissä. Siitä puuttui pelti, joten oli sopiva pesäkolo. Makuuhuoneen ikkunasta sai seurata poikasten kehitystä monena keväänä ja nähtiin, kun jättivät pesän. Luontofilmi ikkunan takana!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, kun alkaa maaliskuu :) Kiva, että laitatte taas linnunpönttöön kameran, on kovin mielenkiintoista seurata elämää.

  VastaaPoista
 4. Sussi: ja komealta trumpetilta kuulostaakin!

  VastaaPoista
 5. My life: Eikö olekin ihanaa seurata! Meilläkin pesi harmaasieppo viime ja edellisenä kesänä mökin hirren päällä

  VastaaPoista
 6. Pirkko: toivottavasti tulee asukkaita myös.

  VastaaPoista
 7. Kutsuva mökkitie ja hyvä että et pelkää villieläimiä. Eihän siitä mitään tulisi, että siellä pelon kanssa eläisi ja saattaapi olla, että villieläimet pelkäävät teitä.
  Kyllä se on mieluisaa viettää vähän pidempikin aika mökin tuntumassa ja erilaisissa maisemissa kuin vain siellä piipahtaisi. Ainahan mökillä on tuuletettava ja lämmöt laitettava sun muuta kaikkea sellaista puuhastelua.
  Laulujoutsenia ensin katsellessani näyttivät aivankuin olisvat eräämaan kamelit...
  Upeita lintuja ja aivan teidän mökkijärven tuntumassa.
  Hyvin muistan teidän pönttökameran kuvauksineen. Toivotaan ja eiköhän myöskin tänä vuonna onni suosi pönttöilijää poikasineen.
  Tosiaan perjantai on ensimmäinen maaliskuuta ja kyllä vaan nytkin on sää mitä kaunein!
  Aurinkoisin terveisin!

  VastaaPoista
 8. Sirkka: täälläkin on tällä hetkellä aivan upea auringonpaiste. Kyllä sitä jo kaipasikin.

  Odotan jo kovasti mökille pääsyä.

  VastaaPoista
 9. Helmikuu on mennyt tosi nopeasti. Kevät tulee, jee! Kiva seurata linnunpönttöpuuhia livenä :). Meillä jo talitintit rakentavat yhteen pönttöön pesää.. Ihmeellisen aikainen pariskunta!

  VastaaPoista
 10. Tarja:Oli tosiaan aikainen pariskunta!

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!