maanantai 11. maaliskuuta 2013

Niittykukat. Mitäs luulette, kasvaako?
Mökkipihamme on luonnontilainen. Kaikki istutetu puut ja pensaat ovat nekin luonnosta. Saniaisia olen istuttanut paljon, sillä pidän niistä kovasti.

Keksin, että kylvän niittykukkien siemeniä pihapiiriin. Pihalla kasvaa jo ennestään mm niittyleinikkejä ja kissan/harakankelloja. Luin ohjeesta, että maasta pitää poista kaikki heinät ym ennen siementen kylvämistä. Jonkinlaisen alueen voisin tehdä. Onko teillä kokemusta niittykukista?
Kurjenkelloja on näkyvissä  melkein koko kesän ajan.


  

Pihalla kasvaa myös kurjenpolvia.
Niittyleinikit valtaavat ison alan alkukesästä.


Niinpä ostin muutaman pussin siemeniä.

Hain netistä ohjeita. Mm tällaisia löytyi:

Suomen Niittysiemenen niittyohje http://www.suomenniittysiemen.fi/4_ohjeet.php

Luonnonvaraisista niittykasveista kerrotaan täällä: Niittykasviaapinen


10 kommenttia:

 1. Minulla paljon ihan kukkapenkeissä luonnon kukkia ja heiniä.
  Tee pikku alueita josta pois isot ruohotuppaat..istuta siemeniä siihen.
  Kaksivuotiset kasvit ainakin levistyy. Puutarhan laitamilla kasvaa luonnonkukkia omilla ehdoillaan, joskus viikatteella vedän koko alueen puhtaaksi. Haraan heinät lopuksi pois.

  VastaaPoista
 2. Ompa kauniit kuvat, joita katselin kauan ja hartaasti. Voisin laulaa sinulle tiedän paikan armahan rauhallisen ihanan...
  Itse tässä muistelen, kun aikoinaan laitoin valtavat määrät ruiskukkia ym. niin ainoastaan muutama lähti. Ehkä olisi täytynyt ripotella hiukan multaa niiden päälle, sillä linnut nokkivat ne alta aikayksikön.
  Meidän vieressä on valtavat pellot siis Haltialan tilalla, jossa kasvaa joka kesä hehtaari tolkulla ruiskukkia ja joita saa poimia. Lisäksi siellä on useita muita kukkia sekä herneitä. Tietenkään sitä ei voi verrata, kun itse on sen pienen siemenen laittanut maahan ja sitten seurata sen tai niiden kehitystä kukkaan.
  Mutta on se aivan huikeaa nähdä sellaista kukkamerta. Aivankuin Ranskan tai Italian laventelipellot!

  Auringonkukka ajatuksin!

  VastaaPoista
 3. Sirkka: tuskin kukkamerta saan aikaiseksi, mutta jos jotain kuitenkin. Katsotaan, miten käy.

  VastaaPoista
 4. Kauniita luonnonkukkia sinulla jo kasvaakin siellä. Tiesitkö muuten, että upeaa kurjenkelloa on kasvatettu perennana jo 1600 vuotta sitten kauniiden kukkiensa vuoksi. Hyvillä ohjeilla onnistut varmasti.

  VastaaPoista
 5. Voi miten ihana tuo luonnonkukkakimppu vaasissa :) Saitkin jo hyvät ohjeet.

  VastaaPoista
 6. Kruunuvuokko: joo, kyllä siellä kasvaa jo monenlaisia. Mutta jossain paikassa ei ole kuin heinää! En tiennyt tuota perenna-juttua.

  VastaaPoista
 7. Pirkko:luonnonkukkakimppu on ihana. Varsinkin esim. Ilves-purkissa tms.

  VastaaPoista
 8. Kyllä sen niittykukkien mereksi saa muutettua. Luonnonkukille kelpaa vähemmän ravinteikas maa, joten ei tarvitse lisälannoittaakaan.

  VastaaPoista
 9. Kyllä sen niittykukkien mereksi saa muutettua. Luonnonkukille kelpaa vähemmän ravinteikas maa, joten ei tarvitse lisälannoittaakaan.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!