tiistai 5. maaliskuuta 2013

Tipsuja ja saunova koiraTäällä meillä päin näkyy paljon tilhiä. Pihoissa on paljon marjaisia puita vielä. Niiden jäätyneitä marjoja nämä tipsukaiset käyvät nokkimassa.Tämä fasaanikukko kavereineen käy usein tsekkaamassa myös meidän lintulaudan alustan. On hyvä, että joku syö pudonneita siemeniä. Kukkoja käy kaksi: tämä ruskeampi ja toinen paljon tummempi. Aiemmin syksyllä fasaaneja meni läheistä tietä rivissä. Joukossa oli kukkoja, naaraita ja kesän poikasia. En tiedä, minne muut ovat kadonneet. Viikonvaihteessa näin 3 fasaania läheisessä männyssä. On jotenkin outoa nähdä näitä lintuja puussa. Siellä ne tarkkailivat maisemia.

Aurinkoisia päiviä on ollut ja myös toisenlaisia: pakkasta oli eilen aamulla 20 astetta, kun koiran kanssa lähdimme aamukävelylle. Luntakin tuprutti eilen oikein tuulen kera. Oli juuri sellainen sää, että laitoin takkaan tulen. Sen loisteessa sitten luin kirjaa lisäten uusia puita liekkeihin. Koirakin tuli pitkäksi aikaa syliin makaamaan.

Tämän samaisen koiran kanssa saunoimme sunnuntaina! Se tykkää tulla lauteille eikä mitään kiirettä ole pois. Käyn usein terassilla vilvottelemassa. Koira tuli aina mukaan ja palatessa suuntasi taas saunan ovelle! Olen kuullut tuttavan Veikko-nimisestä vuohipukista, joka rakastaa saunomista! Veikko istuu lauteilla isännän vieressä.

10 kommenttia:

 1. Näyn olevan kova käymään kylässä:)

  Ihana koira teillä:)

  VastaaPoista
 2. Voi, miten kuulosti rentouttavalta sun päiväsi. Hassu koira,mutta olen kyllä kuullut, että monet koirat ja jopa kissat tykkäävät saunoa, meidän Väinö en ottaisi saunaan, sillä kun on niin pitkät karvat, että niiden kuivattamiseen menee puoli päivää..ja olis se aikamoinen sotku sen jälkeen, kun se ravistelisi itteensä muutaman kerran.
  Ihania lintuja....fasaanit on kauniita joskin ärsyttäviä, kun syövät ja tonkivat kukkasipuleita...mutta jollainhan niidenkin pitää hengissä pysyä.

  VastaaPoista
 3. Sussi: mukavaa, että käyt. Minulla on ihana koira!

  VastaaPoista
 4. Tuija: ei meidän koira kastu saunareissulla ollenkaan eikä se siellä kovin kauaa ole. Olisi varmaan pitempäänkin, mutta minä pistän pois. Fasaanit ovat tosiaan komeita lintuja.

  VastaaPoista
 5. Ihana tilhiparvi. Meilläkin käy fasaanikukko välillä pihalla vierailemassa, mutta yritän häätää sen aina huomatessani pois. Miksi? Syystä, että se tonkii kasvimaan penkkejä pihaan asettuessaan. Minullakin on onni omistaa tulikivi takka ja sen edessä on kiva istua iltaisin tuleen tuijotellen.
  Hyvää illanjatkoa sinulle.

  VastaaPoista
 6. Vuohi kaverina saunassa, hih! No onhan se koirakin varsin mukava kaveri. Kauniit nuo tilhet:)

  VastaaPoista
 7. Kruunuvuokko:Fasaanit ilmeisesti juuri tästä syystä ikäviä. Komeita ovat silti.

  Takat ovat aivan ihania lumipyrypäivänä!

  VastaaPoista
 8. Pirkko: minuakin nauratti kovasti Veikko-vuohen saunareissut!

  VastaaPoista
 9. Sulla on seurallinen koira, kun viihtyy saunassakin. Tilhiparvesi on näyttävä. Fasaaneja majailee meidänkin pihalla ja keväällä soidinmenot äityvät äänekkäiksi.

  Tänään selkeesti keväinen päivä ja lumet hupenivat silmissä.

  VastaaPoista
 10. Nettimartta: oli tosiaan muutama keväinen päivä, mutta nyt ja viikonvaihteessa on talvisempaa.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!