perjantai 19. huhtikuuta 2013

Helpottaako?Vastaan itse otsikon kysymykseen: kyllä helpottaa! Ihanaa mennä pihalle tekemään muutakin kuin lumitöitä! Vaikka vähän tein niitäkin. Siirtelin nimittäin vähän lumikasoja ja hakkasin jäätä, että esim. terassit tulisivat lumen alta esiin. On heti paljon keväisempää, kun terassilaudat näkyvät katsoessani ikkunasta ulos. Kuvassa näkyy etupihalle levitettyjä lumikasoja, jotka auringonpaiste/sade toivottavasti hoitavat pian pois. Tätä julkaistessa on yksi päivä mennyt ja lumia taas huomattavasti vähemmän, kiitos vesisateen.
Täytynee leikata pari vuotta sitten istutettua isotuomipihlaja-aitaa, joka reunustaa yhtä tontin reunaa. Sillä kohtaa on vielä lunta, mutta kaipa voi pian leikata? Tämän aidan kasvamista odotan erityisen kiihkeästi, sillä me ollaan naapurin kanssa nyt melkein samalla pihalla.

Kun talvella ruokin mustarastasta se lupasi kiitokseksi  laulaa keväällä kauniisti. Tänään se lunasti lupauksensa. Että se laulu kuulostaa kauniilta, kun aamun hiljaisuudessa käveltiin koiran pissatuslenkillä!


Isot kivetkin ovat paljastuneet.Viikonloppuna levitän pihalle lyhtyjä, lintukoristeita ym. Sääennusteessa luvattiin vähän auringonkin pilkahtavan. Ilolla odotan, että pääsen vähän pihatöihin.

8 kommenttia:

 1. Minäkin kuulin kaunista huilukonserttoa aamulla (pissityslenkillä) ja kiitos sinun, juutuupista kuuntelin mustarastaan laulua ja juuri se tuo laulumestari oli. Kevät!

  VastaaPoista
 2. Nettimartta: siinäpä vasta konsertoija tuo mustarastas. Aivan ihana!

  VastaaPoista
 3. Jos en ihan väärin muista, niin pensasaidat leikataan ennen kuin niissä on silmut avautumassa eli pensaat ovat vielä lepovaiheessa.

  Vielä kun pääsemme lopuista lumista...

  VastaaPoista
 4. Sussi:täytyy tarkastella, koska olisi sopiva hetki leikkuulle. Lumet ovat sulaneet jo eilisestäkin. Eiköhän kohta ole kaikki pois.

  VastaaPoista
 5. Samoja hommia minäkin täällä olen tehnyt, niin kuin tiedät. Kukkapenkkien päällä on enää ihan vaan senttejä lunta.Kyllä nyt jo alkaa pikku hiljaa helpottaa, sais tulla vaan vähän lämpöisempää. Joitakin alkuja on kukkapenkistä jo bongattu, varmaan niistä kuvia viikonloppuna
  Mustarastas on ihana, se livertää niin kauniisti.
  Mukavaa viikonloppua ja aurinkoa päiviisi.

  VastaaPoista
 6. Viimeisiä lumikasoja meilläkin on pienitty ja levitelty, että nopeammin sulaisivat.

  VastaaPoista
 7. Tuija:nyt on lumet hävinneet melkein kokonaan!

  VastaaPoista
 8. Onnenpähkinä:minäkin joka kevät aina lapioin lumikasoja.

  VastaaPoista