tiistai 18. kesäkuuta 2013

Sieppopariskunta kamerapöntössäTässä sieppoherra tuo ruokaa pesässä hautovalle rouvalle.Munia on 5 kappaletta, joita siepporouva hautoo ahkerasti. Ei mene varmastikaan kauaa poikasten kuoriutuimiseen. Luontoportin sieppo-esittelyssä sanotaan, että pari viikkoa se hautoo. Se aika alkaa olla täysi. Tuo Luontoportti on oiva paikka. Käykääpä vaikka katsomassa.

Tämän kamerapöntön alkuperäiset asukkaathan olivat sinitiaspariskunta, jonka naaras hautoi tosi vähän 8 munaansa. Sieppo valloitti pesän ja sinitiaisen munat jäivät siepon pesän alle. Nyt on pesässä uudet asukkaat.

Täällä meilläpäin ulkoilee usein  yksi mielenkiintoinen kolmikko: vanhempi rouvashenkilö, koiravanhus ja heidän perässään kulkee varis. Olen usein nähnyt tämän kolmikon yhdessä. Hauskat kaverukset!

Päivitys 19.6.13:


Nyt kolme poikasta on kuoriutunut! Poikaset ovat vielä niin voimattomia, etteivät jaksa pitää päätä ylhällä vaan maata pötköttävät.

9 kommenttia:

 1. Perheonnea! Onko vanhemmalla rouvashenkilöllä varis lemmikkinä? Varmasti hauska kolmikko. Meillä oli lapsena variksenpoika elättinä, hauska veitikka. Mutta ihmisiin kiintynyt varis ei pärjää enää luonnossa.

  VastaaPoista
 2. Cheri: käsittääkseni se ei ole sen kummemmin lemmikki. Lähtee vaan kävelylle mukaan, kun huomaa rouvan ja koiran lähtevän.

  VastaaPoista
 3. varikset oppivat tunnistamaan ihmiset, olisipa hauska tietää syy, miksi se liittyy kävelylle mukaan:)

  VastaaPoista
 4. Sussi: täytyypä joskus kysyä, kun näen tuon kolmikon taas.

  VastaaPoista
 5. Pienestä se elämä lähtee, ihanat kuvat :) oikein mukavaa juhannuksen aikaa sinulle.

  VastaaPoista
 6. Sarppu: ovat tosiaan hyvin pikkuisia. No, eipä ole aikuinen kirjoiseppokaan kovin suuri. Kiitos, samoin sinulle!

  VastaaPoista
 7. Sarppu: pieniä ovat, mutta eipä ole aikuinen sieppokaan iso. Hyvää juhannusta myös sinulle

  VastaaPoista
 8. Mielenkiintoiset kuvat, niistä kiitos.
  Meillä vielä ruokitaan kirjosiepon poikasia.
  Radiosta kuulin, että varis tuli hakemaan kissaa ulos, koputtaen aina samaa kohtaa ovessa. He lähtivät ulos ja kissa kiipesi puuhun ja varis lensi viereen istumaan. Näin tapahtui joka päivä, kunnes kissa muutti omistajineen toiselle paikkakunnalle. Siellä kissa tutustui kahteen harakkaan, nyt en muista kuinka kävi...mutta liikkui kuitenkin harakoiden kanssa.

  VastaaPoista
 9. Sirkka:varikset ovat älykkäitä lintuja. Tykkään niistä. Hauska tarina sinulla!

  VastaaPoista