maanantai 11. marraskuuta 2013

Oravainen ja yksi harmitus


Tässä pienellä lintulaudalla taiteilee orava, joka käyttäytyy varsin siivosti: ei siirtele laudan osia eikä ryöstä kaikki siemeniä, kun teki taannoin kollegansa. Huonosti käyttäytyy myös harakka, joka meni katolle ja söi sieltä siemeniä isoon nokkaansa. Tein melko typerän näköiset, mutta toimivat esteet: taitoin rautalankaa katolle, se estää harakan retket tehokkaasti. Kun eilen huomasin oravan tulevan moneen kertaan laudalle, päätin että nyt kurre syöt välillä käpyjä ja jätät lintulaudan linnuille. Menin laudan luo, jossa orava piti tassuillaan siementä kuononsa edessä se ei häiriintynyt, vaikka seisoin metrin päässä! Lähtihän se lopulta.

Tämä lauta on aivan liian pieni. Sen huomaa siitäkin, että kun viime päivinä on paikalle pelmahtanut viherpeippo-parvi, on se nopeasti tyhjä.

Asiasta toiseen: en kestä päivittäin ilmestyviä tutkimuksia, joiden mukaan milloin mikäkin jokapäiväinen ruoka ym on terveydelle vaarallista. Nyt on kuulkaa terveydelle vaarallista polttaa kynttilöitä! Näin Hesarin artikkelin mukaan. Joten pitäkäähän kynttilät sammuksissa vaikka tulee joulu. Älkää polttako myöskään takkaa. Vaarallista! Ettäs tiedätte.

10 kommenttia:

 1. Mainio kuva kurresta. Hesarin varoitukset eivät taida oikein purra meikäläiseen. Edelleen aion poltella sekä kynttilöitä, kuin myös takkaa. Kynttilöissäkin on eroja. Parhaat palavat valumatta ja melko puhtaalla liekillä. Itse poltan paljon Havin tuikkuja ja ne ovat osoittautuneet mielestäni hintaluokassaan parhaimmiksi. Hyvää alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
 2. Kruunuvuokko: Kiitos toivotuksista! Eivät vaikuta nämä varoitukset myöskään minuun.

  VastaaPoista
 3. Heh, ei varmaan kannata edes alkaa lukea mitä nyt taas on tutkittu ;-) Uutispimento siinä asiassa lienee kaikkein terveellisintä.
  Söpö orava!

  VastaaPoista
 4. Saila:joo, en minä niitä uskokaan. Aika naurettavia ovat, kun kaikessa on jotain vaarallista.

  VastaaPoista
 5. oravilla on taipumus keräillä kaikki mahdollinen ruoka ja piilottaa ne omiin kätköihinsä.

  VastaaPoista
 6. Sussi: joo, ja unohtaa sitten minne ovat piilottaneet!

  VastaaPoista
 7. Ottasinko vai en...vai lähdenkö käpälämäkeen ja tulen pian takaisin.
  Samoin meillä tyhjenee alta aika yksikön ja saa olla täyttämässä. Olenkin lisäillyt talipalloja ja niistä riittää yhdelle sun toiselle.
  Kasvihuoneen katto ja seinät on aina noesta mustana kesäisin, kun poltan siellä päivittäin useita kynttilöitä. Että kyllä kynttilöistä ainakin nokea lähtee. Ruuanlaitostakin tulee siis paistamisesta ja mistä kaikesta sitä tuleekaan...luin kyseisen artikkelin!

  VastaaPoista
 8. Meidän tintit eivät ole kovin ihastuneita talipalloihin. Poltellaan vaan kynttilöitä, ei välitetä.

  VastaaPoista
 9. Oravalle oma käpylauta, simmonen jättimäinen, mihin sopii viereen vaikka kissapoika hihi, terkuin myrtti

  VastaaPoista
 10. Myrtti: vai että sellainen pitäisi tehdä!

  VastaaPoista