maanantai 10. helmikuuta 2014

On ne kasvaneet! Todistusaineistoa.Olemme muuttaneet tähän taloomme vuoden 2010 syksyllä. En millään malttaisi odottaa, että pensaat kasvaisivat. Odottaminen tuntuu niin tuskaiselta. Haluaisin jo hieman suojaa ympäröiviltä pihoilta. Hain tähän postaukseen itselleni todisteita, että ovat ne kasvaneet. Yläkuvassa on etupihan pensasaita kuvattuna pari viikkoa sitten.


 Tässä samaiset pensaat ensimmäisenä talvena vuonna 2010. Tämä todistettu: ovat kasvaneet.

Pihan pari tuijaa viime kesänä. Näiden kasvamista odotan aivan erityisellä innolla. Ovat nekin kasvaneet, kuten alla istutuskuvasta näkyy. Tämäkin siis todistettu.


Tuijat juuri istutettuna 2010 syksyllä. Nämä kaivettiin melkein heti maasta, sillä ympärille rakennettiin vielä reunakivet.


Etupihan yksi vuorimännyistä viime syksynä


Samainen vuorimänty juuri istutettuna 2010. Tähänkin laitetiin ympärille vielä kivet. Kasvanut on!

Nyt olen vähän huolestunut, että miten nämä ja muut pihan puut ja pensaat selviävät tästä talvesta. Syksyllä satoi rankasti. Sen jälkeen tuli pakkaset eikä maassa ollut paljoakaan lunta. En kestä ajatusta, että pitäisi istuttaa uusia pensaita ja alkaa odotus alusta! En kestä!!

Mökkiblogissa haikailen kesäiselle laiturille:http://vilmamaalla.blogspot.fi/

16 kommenttia:

 1. Tuijat ovat nopea kasvuisia ja sopivat hyvin aita kasvustoiksi. Istutimme myös pari vuotta sitten 10 tuijaa ja nyt ne olisi tarkoitus leikata eli ovat kasvaneet tosi paljon yli aidan sekä myös leveyttä on niihin tullut.
  Sinulla on kaikki hyvin aluillaan ja varmasti selviävät ja kasvavat hyvin myös tulevaisuudessa. Siis ei huolta ystäväin vaan ilo rintaan, johon tintitkin laulullaan yhtyvät.
  Kokonaisuus näyttää todella hyvältä erittäin kaniilta ja tästä kaikesta on vain vähän aikaan, mutta että nyt jo näin upeata. Hienoa, Vilma!

  VastaaPoista
 2. Hyvin ovat kasvaneet!

  Ovat kestäviä, joten eivätköhän ne selviä tästä talvesta. Muistathan suojata tuijat verjostuskankaalla kun kevätaurinko alkaa porottamaan.

  VastaaPoista
 3. Ovat huomattavasti kasvaneet, jee! Kyllä varmasti selviävät talvesta, sitkeitä ovat.

  VastaaPoista
 4. Hyvin ovat kasvaneet. Jos haluat vuorimännystäsi tuuheamman, niin leikkaa aina kesäkuun lopulla oksan kärjessä olevia kolmea versoa 1/3 –1/2. Näin se haaroittuu ja tuuheutuu.

  VastaaPoista
 5. Sirkka:voiko tuijiakin siis leikata? Meillä on näitä useita. Kiitos kannustavista sanoistasi.

  VastaaPoista
 6. Sussi:joo, laitan niihin aina suojat kevätaurinkoa vastaan.

  VastaaPoista
 7. Samettihortensia: toivottavasti olet oikeassa, että selviävät.

  VastaaPoista
 8. Onnenpähkinä: joo, aionkin napsaista niistä pätkän pois. Niin tein edellisessäkin asunnossa.

  VastaaPoista
 9. Kyllä voi, ystäväni on leikannut tuijia useamman kerran, mutta jos haluaa niiden kasvavan korkeuksiin, niin siitäkin täällä meidän alueella on esim. jotka ovat todella korkeita.

  Korjaan vielä edellisen postauksen kirjoitusvirheeni, siis
  kokonaisuus näyttää erittäin KAUNIILTA.

  VastaaPoista
 10. Kohisten ovat pensaasi ja puusi kasvaneet, eipä huolta.

  Nätti tuo pyörä kivireunus männyn ympärillä.

  VastaaPoista
 11. Sirkka:kiitos. Tokikin ymmärsin sanomasi kirjoitusvirheestä huolimatta.

  VastaaPoista