torstai 27. maaliskuuta 2014

Keväinen piharaportti

Jokakeväinen narsissiostos tehty! Nämä ruukut olen laittanut etuoven portaille. Yöksi nostan ne sisälle, koska öisin on pakkasta. Sanotaan, että kestävät sitä, mutta minulta ne paleltui yksi kevät. Sen jälkeen olen nostanut ne aina sisälle.

Turhaan olin masentunut jokin aika sitten sataneen lumen vuoksi. Sehän suli tosi nopeasti ja maa on jälleen melko puhdas lumesta. Haravoin jo osan pihasta ja leikkasin pihan pensaat. Sisäpihaa ei voikaan haravoida, koska sehän on melkein kokonaan pelkkää soraa. Se pitää imuroida. Imurointi on vielä tekemättä.


Ilahduin kovasti tässä yksi aurinkoinen päivä, kun oltiin koiran kanssa pihalla. Huomasin suihkulähteen ympäristöön kivikkoon laittamassani maksaruohossa elämää! Epäilin, miten onnistuu talvehtimaan, kun ympärillä ei ole kuin multaämpäri ja paljon kiviä. Mitäköhän pitäisi tehdä noille kuolleille varsille? Kai ne voi leikata? Minulla ei ole koskaan ollut maksaruohoa aeimmin.


Syksyllä tekemäni sammalpallot nostin ruukkuun odottamaan, että 'heittelen' ne kivikkoon. Jospa talitintit antaisivat näiden olla rauhassa...

Kokeeksi laitoin mehikasveja ruukkuihin. Joku blogissaan mainitsi näiden kestävän talven yli. Vielä ainakin nämä näyttävät aika kuolleilta vai mitä?

Mökkikausikin on alkanut! Kotipihallakin odottaa yksi työ:Otan kolmion muotoisen pienen alueen pihan sorasta puhtaaksi, kaivan kuopan ja laitan siihen multaa. Tähän alueeseen istutan ehkä pienen/pieniä havupuita, mehikasvin tms.

Pihakeramiikkakurssi alkaa torstaina. Saapa nähdä saanko mitään kelvollista aikaiseksi.

Päätän piharaportin tällä erää tähän. Keväisiä pihapäiviä teille kaikille!

12 kommenttia:

 1. Upeat ruukut sulla noissa narskuissa..sopivat kivien kanssa yhteen.Maksaruohoista olen nyppinyt vain kuolleet helposti irtoavat osat pois.

  VastaaPoista
 2. Minullakin tuo maksaruoho on ollut talven ruukussa suojaamatta ja ajattelin, että kuolee talvella, mutta pitääkin kurkistella jos sielläkin olisi jotain eloa.

  VastaaPoista
 3. Iloisuus okein huokuu Sinust, kun istutit pikku tete narsissit ruukkuihin, jotka sopivatkin niihin mitä parhainten. Kyllä ne on hyvä karaista hieman kylmää ensin, jotta tottuvat vähitellen. Myöhemmin sitten kestävät paremmin muutamia asteita. Maksaruohot näyttävät hyviltä ja kunhan tämä kevät hieman etenee niin voivat vielä paremmin. Ovat kestäviä samoin kuin mehikasvisikin. Näin ne menneen talven lumet vain sulivat auingonpaisteessa ja vaikka vielä tulisikin, niin sitäkin nopeammin pois lähtisi.
  Iloa ja mukavaa puuhastelua kurssille ja varmasti saat siellä aikaiseksi jotain josta pidät. Hei nyt on tikka nakuttamassa talipalloa, odotas...sain kuvan täältä sisältä otettuna!

  Oikein mukavia ja nautinnollisia puuhasteluja kevät auringon paistaessa.

  VastaaPoista
 4. Onnenpähkinä: toivottavasti sinunkin maksaruoholla on sama tilanne!

  VastaaPoista
 5. Kevättä on kuvissasi ja kevättä on ikkunantakana..:)

  VastaaPoista
 6. Sirkka:totta turiset, olen ollut oikein mielissäni pienistä pihapuuhailuista ja havainnoistani. Ihana kevät! Kuvan tikasta varmaan laitat blogiisi.

  VastaaPoista
 7. Irmastiina: eikö olekin ihanaa, kun on kevät!

  VastaaPoista
 8. Minulla mehikasvit eivät ole koskaan onnistuneet selviämään talven yli. Maksaruoho on onneksi kestävä:)

  VastaaPoista
 9. Sussi:siltähän tuo näyttää. Toivottavasti maksaruoho selviää.

  VastaaPoista
 10. Miulla on nuita saviruukuissa juuri tuolleen. Tänään juurikin katselin että hyvin ovat vihreitä ja voimissaan. Olleet nyt kolme tai neljä talvea ruukuissaan. Aivan ihanat nuo narsissit nuissa betoniruukuissa.

  VastaaPoista
 11. Myrtti:Ai sinulla onnistui tuo mehikasvin talvehtiminen? Minun kasvit eivät kovin eläviltä näytä.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!