torstai 10. huhtikuuta 2014

Keväisiä pihapuuhailuja

Maa on aivan jäässä ainakin meillä vielä. Yöt ovat olleet niin kylmiä, ettei päivän muutaman asteen lämpö jaksa sulattaa maata vielä.

Parisen tuntia vietin yksi päivä polvillani kivien seasta syksyn lehtiä nyppien. Niihin ei auta edes lehtipuhallin, kun ovat niin tiukasti kivien alla. Siirtelin pikkukiviä sivuun ja nypin lehti kerrallaan. Hullun hommaa, mutta itsepä olen kiviä halunnut! Meillä on uusi, ehompi lehtipuhallin. Yritin sitä itse koota ohjekirjaa lukien. Ohjekirjan lukeminen on yksi tylsimmistä hommista, jonka tiedän.  Suurin osa ohjekirjasta on varoituksia vaikka mistä asioista, varsinaisia ohjeita saa hakea kaiken seasta. No, yksi osa jäi puuttumaan ja kahta putkea en uskaltanut liittää toisiinsa, koska ohjeessa sanottiin sen olevan kertaluontoisen asennuksen. Pitänee tukeutua taas teknisemmän ihmisen puoleen!Laitoin pihalle viime kesänä tekemääni betonivatiin vettä. Linnuille juotavaksi, kun nyt on niin kuivaa.

Pihakeramiikka-kurssilla on oltu nyt kaksi kertaa. Tein lintuja, lintufriikki kun olen. Sellaisia lättänöitä, joita voi ripustaa ja yhden oikean (?) muotoisen linnun. Opettajan mielestä se oli ihan hyvä. Jos ehdin teen niitä lisää. Sitten tein sisiliskoja, niitä laitan kivien päälle. Seuraavaksi pitäisi tehdä talonmuotoinen tuikkulyhty. Kotona jo tein siihen sabluunat. Luulen sen kokoamisen olevan hieman vaikeaa tällaiselle aloittelijalle. Yhtään työtäni ei ole vielä poltettu. Jännittää, miltä tulevat näyttämään. Tulevilla kurssipäivillä opetetaan myös lasitusta.Kuvasin muurin, jonka moni ennusti sortuvan. Se on kestänyt nyt pari talvea, vaikka kivet on  vain ladottu päällekkäin ilman kiinnitysainetta.Vielä pitäisi imuroida sillä 'tuulikoneella' piha. Muistan aina, että lehtipuhaltimen nimi olisi tuulikone! Oikeata tuulikonetta taitavat artistit käyttää esiintymislavoilla. Kunhan joku kokoaisi minulle sen ensin...

14 kommenttia:

 1. Tuo kivien väleistä lehtien nyppiminen on työlästä ja aikaa vievää puuhaa.

  VastaaPoista
 2. Onnenpähkinä: No, niin onkin. Mutta aurinko paistoi...

  VastaaPoista
 3. Kivet ja koristesora on kaunista, mutta aika työlästä, vaikka toisin voisi ajatella :) Innolla odotan näkeväni sun keramiikkatöitäsi, varo vaan ettei käy niinkuin eräälle, että jäi koukkuun pahasti ;)

  VastaaPoista
 4. Mörökölli:saapa nähdä, kehtaako niitä keramiikkatöitä koskaan näyttää..

  VastaaPoista
 5. Ihana tuo lintujen juoma-allas!

  Minulla on se lehtien nyppiminen kivien välistä vielä edessä...

  VastaaPoista
 6. Oikeestaa tuulikonehan se onkin..:))
  Kaunis tuo muuri!

  VastaaPoista
 7. Hehe..heee..tuulikone ja ruotsin eurovison laulukilpailija Carola Häggvist...sen muistan ja mikä polemiikki siitä tulikaan.
  Mutta varmasti hyvä laite myös pihan siivouspuuhiin. Minä kyykin kanssa sunnuntaina etupihan kukkapenkkiä siivoamassa ja totesin ihan saman noiden lehtien kanssa. Ovat hankalia siivottavia ja saattaapa alta löytyä etanayllätyskin jo. KÄÄK. Monta lehtokotiloa jo tuli listittyä. Ja en tuntenut yhtään tunnontuskia vaikka eläinystävä olenkin.
  Sais kyllä jo lämmetä..eikös vaan?
  Mukavaa loppuviikkoa sulle.

  VastaaPoista
 8. Tuija:inhoan näitä tuulikoneita, mutta minun oli alistuttava niiden käyttöön sorapiha kun on.

  Etanat-yök! Ja punkit. Laitoin juuri koiralle punkintorjunta-ainetta.

  Joo, toivotaan lämpimämpää.

  VastaaPoista
 9. Ruusukumpu: Siksi varmaan ajattelenkin sen nimen aina väärin, koska sehän se on. Muuri on minun suosikkini pihassa.

  VastaaPoista
 10. Käsin poimitaan täälläkin lehtiä ja muuta roskaa, onneksi on pieni piha. Kätevä varmaan sellainen puhalluslaite. Ihanan näköisiä nuo vikan kuvan kivet, aah...

  VastaaPoista
 11. Pihakeramiikka kiinnostaisi minuakin, mutta täällä meilläpäin ei ole näkynyt sen kursseja.
  Ihana auringonvaloisuus kuvissasi.
  Kevät on ihanaa aikaa!

  VastaaPoista
 12. Sametti Hortensia:puhalluslaite on kätevä kyllä, mutta periaatteessa inhoan lehtipuhaltimia. Olen joutunut nöyrtymään ja käyttämään sellaista...

  VastaaPoista
 13. Nina: olen yrittänyt kovasti ahkeroida kurssilla. 3 tuntia menee kovin nopeasti ja saan aina vähemmän aikaan kuin haluaisin.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!