tiistai 27. toukokuuta 2014

Keramiikkakurssista

Lupasin raportoida nyt keväällä käymästäni keramiikkakurssista. Olen ollut aina tykästynyt keramiikkaan. Nyt voin todeta, ettei minusta sen tekijäksi ole. En ole koskaan ennen sitä tehnyt. Monenmoista käsityötä tehneenä kuvittelin sen sujuvan minulta tuosta vain. Turha luulo! Samalla kurssilla oli suurin osa vanhoja konkareita ja meitä aloittelijoita vain pari. Olisi tarvinnut enemmän opastusta.Yläkuvassa lintukylpy.


Yläkuvassa valkoinen lintu

Tämä lintu oli ensimmäinen, jonka tein. Opettaja ei ollut katsomassa, kun tein lasitusta. Olisi kannattanut olla, sillä lasitus on tässä epäonnistunut, kuten kaikissa ensimmäisissä töissäni. Kelpuutin tämän kuitenkin mökin pihalle yhden kiven päälle. Hävetköön siellä!


Tämä on taas sitten siipirikko. Toinen siipi on yläosastaan irti.


  

Tämä poloinen ei päässyt edes uuniin asti, kun häntä jo katkesi kuljetuksen aikana kurssille.


Näitä kirjaimia tein sekä sinisiä että näitä valkoisia. Kirjaimista muodostuu mökin nimi. Joko kiinnitän ne johonkin alustaan tai laitan taakse kuumaliimalla pienen koukun. Jää nähtäväksi kumman teen.

Mökillä väänsin kivistä pari rakennelmaa. Siitä kerron täällä: http://vilmamaalla.blogspot.fi/2014/05/kivet-jarjestykseen.html

16 kommenttia:

 1. Minusta lintukylpy on hieno ! Eikä linnun lasituksessa ole mitään vikaa, ehkä se ei vaan ole sellainen kuin itse etukäteen ajattelit. Lasitus on savitöissä vaikein juttu, oon katsellut kurssillani, kun konkaritkin epäonnistuvat tai lopputulos on jotain aivan muuta kuin odottivat. Uunista ulos tuleva työ on aina jännityksen kohde, ei koskaan tiedä millaisena se sieltä ulos tulee. Jos muuten tykkäsit tehdä savesta, niin jatka ihmeessä ! Itse tykkään kovasti, saven vääntäminen on jotenkin terapeuttista puuhaa, kaikki muu unohtuu.

  VastaaPoista
 2. Pivi: Onko sinusta hieno? Minä en tykkää noista töistäni juuri muista kuin kirjaimista! Lasitus on tosiaan vaikeaa. Pidätkö siis keramiikkakursseja? Keramiikka on ihanaa- toisen tekemänä.

  VastaaPoista
 3. Vilma, voit tykätä niistä myöhemmin, kun et enää muista mielikuvaasi siitä, millaisia niistä piti tulla. Ikinä keramiikka ei ole uunista tullessaan sen näköinen, mitä sen kuvitteli olevan. Mene vain vielä kurssille, koska sulla kuitenkin on muototajuaym. Tuskin sun tuli kokeiltua vielä erilaisia saveja. Kun tekee kauemmin, niin alkaa tykätä jostain tietystä savesta, ja huomaa onnistuvansa paremmin. Olen tehnyt keramiikkaa kohta 20-vuotta ja vieläkin opin koko ajan lisää. Koko ajan oppii eri savien ja lasitteiden käyttäytymisestä. Siksi kai olenkin jäänyt koukkuun ;)

  VastaaPoista
 4. Mörökölli: niin, petyin kai itseeni kun kuvittelin heti olevani mestari. Minulla kädentaidot yleensä sujuvat - paitsi tämä.

  VastaaPoista
 5. Tuo lintuhan on hieno..onneksi kelpuutit mökille..:)

  VastaaPoista
 6. Irmastiina: no, siellähän se menee kun ei tarkkaan katso...

  VastaaPoista
 7. Minusta olet hienosti onnistunut ja näinhän sanonta kuuluu, että
  eihän kukaan ole seppä syntyessään, mutta kyllä minusta voi olla paljon on todella lahjakkaita ihmisiä ja joista tulee lahjakkaita harjoitusten jälkeen tai ovat jo ennen sitäkin.
  Katselin kauan lintuja ja kirjaimia ja voin todeta, että kyllä vaan ne ovat hyviä. Lintukylpy on aivan ihana ja tuo lasituslintu on myös aivan ihana.
  Kukin näkee omanlaisensa silmillään, mutta minusta nämä kaikki ovat oikein onnistuneita ja voit iloita saavutuksistasi hyvin mielin.
  Sisiliskohan katkaisee luonnostaa häntänsä, kun siihen koskee. Oletko ajatellut liimata hännän kiinn tai voihan se olla vähän irrallaankin.
  Minä ostin kerran kaupasta keramisen linnun jolla oli siipi katkennut, 50centtiä maksoi ja mies teki siihen tilalle ja nyt se on kunniapaikalla kasvihuoneessani. Näinhän se on luonnossakin, kun katselee lintuja.
  Kirjaimista saat todella kivat kiinnittämällä ne ja voit sanoa itsellesi Hyvä Minä!

  VastaaPoista
 8. Sirkka:sinä se osaat sanasi asetella, kun näitä kehut. Lakkaan ehkä sisiliskon ja liimaan hännän. Ei se vesisadetta kestä, mutta muuten ehkä voi käyttää.

  VastaaPoista
 9. Olet liian kriittinen omia töitäsi kohtaan. Jatka vaan tekemistä!

  VastaaPoista
 10. Minusta ne ovat ihania! Luomisen iloa jatkossakin ja liika kriittisyys pois:) Ihmisellä on taipumus olla tavattoman krittinen omien töiden suhteen.

  VastaaPoista
 11. Onnenpähkinä: en edelleenkään oikein tykkää noista. En taida jatkaa. Kiitos kuitenkin kannustuksesta!

  VastaaPoista
 12. Sussi: kiitos, mutta eivät kyllä ole!

  VastaaPoista
 13. Vastaan tuohon aikaisempaan, mä oon ihan oppilas vaan, vasta-alkaja, toinen kausi vasta menossa. Oon vaan katsellut kauan harrastaneita kurssikavereitani, että tosiaan heillekin sattuu tämän tästä että lopputulos ei oo mitä ovat luulleet. Tekemällä oppii, ja oppii siihen, että lasitus on vähän kuin arpajaiset :)

  VastaaPoista
 14. Pivi:kyllä minunkin kurssilla kokeneille sattui poltossa haavereita. Harmittaa vaan nämä oma tuotokset silti.

  VastaaPoista
 15. Kaikesta ei onneksi edes tarvitse tykätä, olet kuitenkin päässyt kokeilemaan. Ja usein tulee omia töitä katsottua aika kriittisellä silmällä!

  VastaaPoista
 16. Anne totta, olen aika itsekriittinen

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!