torstai 15. toukokuuta 2014

Kevätjutustelua


'Istutin' nämä rautalankakukat pihaan.Kevätpuuhat ovat olleet melko vähäisiä, koska on ollut melko kylmää viime päivinä. Olen ollut mökillä hyvin paljon ja keskittynyt siihen pihaan enemmän. Nämä kuvan kukat kukoistavat oli keli mikä vaan. Ei tarvitse kastella eikä muutenkaan hoitaa. Kätevää.

Isotuomipihlaja-aitaa leikattiin aiemmin keväällä. Vähän huolestuttaa, kun siihen ei ole tullut kovin paljoa vielä silmuja. Aita on ERITTÄIN tärkeä, sillä se erottaa naapurin ja meidän pihat toisistaan. Sanokaa, että kyllä se kasvaa kun on satanut ja lämpimämpää tulossa. SANOKAA!

Kotipihaan pitäisi tehdä vielä yksi uusi pieni alue. Suunnitelmat valmiit, tekemistä vaille. Laitan sitten kuvia, kun sen aika on.

Yhtenä varhaisena aamuna näin koiraa ulkoituttaessani siilin kipittävän kotitietämme pitkin. Ajattelin, että mene nyt pois täältä tieltä pihojen suojaan! Vaikka alue on erittäin rauhallinen niin huonolla tuurilla siili-parka jää auton alle. Soratiellä sitä ei juuri erota, kun ovat niin saman värisiä. Siiliähän jää paljon autojen alle. Surullista. Ne ovat niin sympaattisia eläimiä.

Tiesittekö, että Facebookissa on avoin ryhmä puutarhoista kiinnostuneille nimeltään PUUTARHA JA PIHA? Siellä voi esittää kysymyksiä, laittaa kuvia ym. Voin suositella.

Mökkiblogiin kirjoitin jalkalampun tuunauksesta:http://vilmamaalla.blogspot.fi/ .

4 kommenttia:

 1. Noita rautalankakukkia ei tosiaankaann tarvitse hoitaa ja vaalia. Kivoilta näyttävät.

  Odota vain rauhassa isotuomipihlajasi lehdittymistä. Nyt kun kevät on ollut oikukas pensaiden, taikinamarjaa lukuunottamatta, lehteen puhkeaminen on ollut paljon normaalia hitaampaa. Isotuomipihlaja leikataan varhaiskeväällä, mutta leikkuuajankohta riippuu myös pitkälle säästä.
  Pidän todella paljon siilistä ja naapurin lähimetsässä niitä asustaakin, mutta vain harvoin ne ovat eksyneet pihallemme, vaikka sitä niin toivoisin.Varmaan pihamme on liian parturoitu ja siileille ei ole sopivia suojapaikkoja.

  VastaaPoista
 2. Kruunuvuokko: kiitos lohdutuksesta isotuomipihlajan suhteen!

  VastaaPoista
 3. Ihanat nuo rautalankakukat!

  Isotuomipihlaja on kestävä kasvi, joka varmasti lähtee kasvaamaan sateiden jä lämmön myötä. Meidän taloyhtiössämme sitä istutettiin usemman sadan metrin pituiseksi aidaksi. Yksikään taimista ei ole kuollut.

  VastaaPoista
 4. Sussi:kiitos sinullekin lohdutuksen sanoista!

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!