torstai 21. elokuuta 2014

Hyvää ja pahaa mieltä pihallaElokuisen aamuauringon paistaessa käyskentelin pihalla. Napsaisin muutaman kuvan. Yläkuvassa suihkulähdeallas. Tältä se näyttää nyt. Talven altaassa ollut maksaruoho avaa kohta nuppunsa. Taustalla näkyy kataja, joka sekin tullee talvehtimaan altaassa. Keväällä nähdään, millä menestyksellä. Altaasta olen nyt hyvillä mielin.


Aloitin tehdä yhteen kivinurkkaukseen jonkinmoista asetelmaa. Olen kelpuuttanut pikän harkinnan jälkeen sinne myös keramiikkakurssilla  (sillä yhdellä ja ainoaksi jääneellä) tekemäni lintukylvyn ja keramiikkalinnun (siipirikko-raukka). Tästäkin olen jokseenkin hyvillä mielin, vaikka se odottaa vielä lopullista silausta.Sinikatajat voivat olla välillä aika vaikeita kasvatettavia. Vaikka kevään auringonvalolta niitä peittelenkin, niin silti tahtovat ruskistua. Yhtäkkiä tänä kesänä nämä katajat venyttivät oksiaan pitkät pätkät. Tästä olen hyvillä mielin.


Tämä lintu päivystää terassin reunassa. Sitä ei mikään uhkaa, seisoo siinä turvassa hyvillä mielin.

Sen sijaan paha mieli fasaanin poikasen puolesta, jonka naapurin irti kuljeskeleva kissa nappasi juuri kun olin kuvaamassa pihalla. On ahdistava olo vielä tätäkin kirjoittaessa. Kuulen sen emon hätääntyneen ääntelyn vieläkin korvissani. Arvannette, mitä mieltä olen irti kuljeskelevista kissoista? Kissoista tykkään kyllä, mutta en tästä ilmiöstä. Eikö kissojen omistaja tunne minkäänlaista pistosta sydämessään?

Seuraavassa postauksessa viedän teidän piipahtamaan etupihalle. Mökkiblogin kuulumisia päivitän tänne: http://vilmamaalla.blogspot.fi/

8 kommenttia:

 1. Pihallasi on kaunista. Onko verkkolinnun takana näkyvä 6-ikkunakerroksinen lyhty?

  Meillä naapureiden vapaana kulkevat kissat käyttävät autotallimme seinustalla olevaa hiekka-aluetta vessanaan, yöks. Joten jokainen tontille tuleva kissa saa äkkilähdön jos vaan huomaan ne.

  VastaaPoista
 2. kaunista!

  Minäkään en hyväksy tai pidä irrallisista kissoista, ne ovat vaaraksi luonnolle. Puhumattakaan siitä, että voivat esimerkiksi jäädä auton alle.

  VastaaPoista
 3. Onnenpähkina:kiitos, kiitos1 6-kerroksisen lyhdyn ostin pari vuotta sitten Terrasta.

  Kissoista pidän kyllä, voisin vaikka itsekin ottaa. Mutta en missään nimessä päästäisi niitä tuhoamaan luonnon eläimiä. Meilläkin katit käyvät kuseskelemassa pihallamme.

  VastaaPoista
 4. Sussi:kiitos sinullekin! Joo, itsekin olisin aivan sydän syrjällään, jos kissani kulkisi vapaana myös sen takia, että sille itselleen voisi sattua jotain.

  VastaaPoista
 5. Upea lintu ja kaunis istutusalue!

  VastaaPoista
 6. Ihanan näköistä juuri nyt siellä :)

  Voi itku tuota fasaaninpoikasta :( Minä olen joskus nappassut kisut kiinni ja vapauttanut linnun. Kissa ei kyllä anna ikinä anteeksi, mutta ei pysty katsomaan sitä kidutusta. Täällä kaupunkialueella ei kyllä kisut saakaan kuljeskella vapaasti.

  Mullakin katajat välillä ruskettuu, mutta elpyvät onneksi sitten!

  VastaaPoista
 7. Sametti Hortensia: ehkä olisi minunkin pitänyt yrittää pelastusta. Ihan sama, mitä mieltä kissa siitä olisi.

  Täälläpäin irti kulkevat kissat ovat ennemminkin sääntö.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!