sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Uusi pieni multa-alue
Koko viime talven suunnittelin, että kaivan tähän aidan viereen kolmion muotoisen multa-alueen. Nyt se on tehty! Se on vaan vielä kesken. Laitoin alueen eteen kiviä, mutta minua häiritsee alueen takaosa. Mielestäni olisi tyhmän näköistä, jos reunustaisin senkin kivillä. En oikein pidä riviin asetelluista kivistä. Etuosaankin yritin laittaa ne niin, että olisivat siinä kuin muka luonnostaan. 'Hautakivet',  nuo pystyyn nostetut kivet laitoin alueen taakse samoin risulinnun. Mullassa kasvaa nyt pari mehikasvia, kiinan kataja sekä sininata. Laitan siihen vielä katteen päälle, kunhan saan tehtyä. Risulintu on jo elämää nähnyt ja pudottanut sulkiaan. Vähän 'parantelin' sitä mökillä risuilla. Toivottavasti kestää vielä seistä nököttää tuossa jonkin aikaa.


 Kuvausaamuna oli sumua, kuten niin monena aamuna viime aikoina. Multa-alue on tuolla takana aidan vieressä. Etualalla muuri ja pergolaa.Tein mökillä uuden sammaltornin viime vuotisen tilalle. Sen sammaleet menivät ikävän näköisiksi. Vaihdoin nyt toiseen sammaltyyppiin. Nyt laitoin sisälle sanomalehteä, jotta pysyisi kosteampana. Oliko viisasta - aika näytttää.

Olen ollut mökillä taas niin tiiviisti ja huonosti tietokoneen ääressä, että blogin kirjoittaminen ja toisten blogien lukeminen ollut hyvin vähäistä. Mökkipuuhista ja kuvia haikaranvarpaista postasin tänne: http://vilmamaalla.blogspot.fi/2014/09/pihlaja-askartelua-ja-haikaran-varpaat.html

18 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Ihanat sammaleiset kivet! Voisiko takareunaa naamioida jokin laakakasvuinen kataja, jonka oksat menevät maata pitkin.

Vilma kirjoitti...

Saila: kiitos ideasta! Täytyypä miettiä, jotain sille pitää tehdä.

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Kivalta näyttää uusi penkkisi. Sallan idea on mielestäni hyvä. Vähän eri tasossa olevat havut antavat penkkiin ilmettä. Muutamaman sopivankokoisen kiven ryhmä lisättynä penkkin sisäosaan antaisi luonnollisuutta myös vielä lisää.

Hyvää syksynjatkoa.

Elämää Onnenpähkinässä kirjoitti...

Nuo 'hautakivet' ovat upeat!

Taina T kirjoitti...

Nuo hautakivet ovat aina upeita. Itse käytän nimeä paasikivi. Talvellakin nuo paasikivet upeita kun pieni lumi päällä.

Vilma kirjoitti...

Kruunuvuokko:alueen sisäosiin lisättävät kivet kuulostivat hyvältä sekin. Taidanpa heti lisätä!

Vilma kirjoitti...

Onnenpähkinä: olen aina tykännyt noista hautakivistä, ne olivat vähän aikaa tauolla, mutta laitoin ne nyt tähän kohtaan.

Vilma kirjoitti...

Taina:paasikivi kuulostaa toki paremmalta nimeltä...

Sametti Hortensia kirjoitti...

Onpa hieno penkki! Minulle tuli mieleen, että takaosaan olisi hieno saada rautainen/bambuinen köynnöstuki ja jokin kaunis köynnös siihen kasvamaan. Jos ei köynnöstukea niin laittaisin muutaman obeliskin.

Sussi kirjoitti...

Nuo "hautakivet" ovat todella näyttävät. Minulle tuli mieleen menhirit.

Vilma kirjoitti...

Sametti Hortensia: kiitos! Köynnöstuki tai vastaava - hyvä idea! Tepä olette mainioita lukijoita, kun ideoitte!

Vilma kirjoitti...

Sussi:tykkään niistä, vaikka vähän karut ovatkin. En ole kuullutkaan mistään menhireistä.

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Voi Vilma miten kivan oloinen piha sinulla onkaan. Nuo sammalpäällysteiset reunakivet on hyvät. Samoin risulintusi kestää vielä vuosia kun vain päällystät sen uusilla risuilla kokonaan. Jätät vain sen vanhan sinne alle täytteeksi. Niin minä olen tehnyt.
Risutyöt saa näin muutaman lisävuoden elinaikaa.
Itse pidän erityisesti ruosteisesta materiaalista. Beroniraudoitusverkko ja harjaterästangot on ollut kovassa käytössä pihallamme. Sitä on helppo yhdistää puuhun ja taivutella erilaisiin tukiin. Tiukukärhöni tukeutuu kolmeen harjateräspätkään jotka olen sitonut rautalangalla kolmioksi. Hajuherneet kiipeilee betoniverkossa samoin kuin humalaköynnös. Joten kokeile ruosteen väriä valkoisen aidan eteen.Sinullahan on nuo rautalankakukat tuolla aikaisemmmassa postauksessa aivan mahtavia. Tuo niitä valkoisen aidan luokse.
Kunhan istutuksesi kasvaa saat varmaan upean aidanreunuksen.
ihanaa viikkoa sinulle.
Kaisa

Vilma kirjoitti...

Kaisa: olipa hyviä ideoita sinullakin! Jotain ehdottamasi tapaista taidan tehdä. Kiitos!

Maarit kirjoitti...

Komeat sammaloituneet kivet! Lopputulosta odotellessa:)

Vilma kirjoitti...

Maarit:kiva, kun kävit!

Nettimartta kirjoitti...

Tuommoinen sammaltorni onkin veikeä idea!

Vilma kirjoitti...

Nettimartta: niin on, jouluna laitan siihen valot.