perjantai 31. lokakuuta 2014

Käväisin pihalla


Tihkusateisten päivien jälkeen tuntui kivalta, kun aurinko paistoi. Tosin käy minulle tihkusadekin, onhan mulla kumisaappaat ja sadetakki! Kesällä pihalla olleet muurahaiset olen siirtänyt terassille seinän viereen lumelta suojaan. Siinä ne ottivat aurinkoa!


Aurinkoa otti myös raulalankalintu samaisella terassilla. Alla olevan laatikon päälle laitoin muovin, ettei lunta mene sisään.


Viime päivät ovat olleet hyvin tuulisia. Jo moneen kertaan haravoimani, lakaisemani ja imuroimani (lehtipuhallin/imuri) piha oli taas kuin mitään ei olisi tehty! Vaikka meillä ei ole lehtipuita, naapureissa sitäkin enemmän. Tuulen tuivertaessa lehdet tulevat pihaamme. Talon päädyssä on autopaikat vieraille. Autopaikkojen asfalttialueen olen siivonnut jo monta kertaa. Syyllinen sotkuun on tuulen lisäksi eräs karvainen kaveri. Tämä vikkelä otus oli juuri taas tekemässä sotkuja naapurin kuusessa, kun otin alla olevan kuvan. Orava oli niin nopea, etten saanut sitä oikein kuvatuksi. Jossain kuvassa näkyi vain vaalea maha, jossain häntä, jossain vain tyhjä oksa. Mutta annan sille sotkemisen anteeksi, koska se on suloinen.


Hyvää viikonvaihdetta teille! Nyt lähden tekemään omena/taatelikakkua.

16 kommenttia:

 1. Nuo muurahaiset ovat terassillakin kivat :)
  Minulla on tänään tarkoitus viimeisen kerran tältä syksyltä imuroida kivetyksiltä lehdet. Mistä niitä aina vaan riittääkin!

  VastaaPoista
 2. Kivoja rautalankahäässäköitä sun pihalla. Nuo viimeksi laittamasi murkut taitavat olla eri, kuin nuo aikaisemmassa postauksessa olevat. Ihana toi lintukin :)

  VastaaPoista
 3. Onnenpähkinä:niin, mistä niitä tulee? Olen katsonut, ettei naapurien puissa ole enää lehtiä. Silti niitä tulee meidän pihaan jostain.

  VastaaPoista
 4. Tylsä Mörökölli:vähän aiemmin laitoin yhden pienen murkun kuvan. Tarkoitit ehkä sitä? Kivoja ovat minunkin mielestäni.

  VastaaPoista
 5. Eka kuva on kaunis. Silloin harvoin kun aurinko paistaa näkee jotenkin paremmin tuon valon ja varjon leikin!

  VastaaPoista
 6. Ihana on myös tuo rautalankalintu!

  Meillä on tuuli kerryttänyt lehtiä sisääntulon eteen ja vaikka joka päivä korjaan ne pois, on seuraavana päivänä sama tilanne...

  VastaaPoista
 7. Ihanat murkku ja rautalintu. Auringon näkeminen piristää mieltä ja antaa energiaa. Meillä on paljon lehtipuita ja olen haravoinut pihan jo neljään kertaan, aina vain ilmestyy uusia lehtiä, mutta loput haravoinnit suoritan vasta keväällä.

  VastaaPoista
 8. Oravalle onkin helppo antaa anteeksi pieni sotkeminen ja vähän suurempikin niin mainio veitikka se on.

  Hyvää viikonloppua ja pyhäinpäivää.

  VastaaPoista
 9. Kivat kuvat! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Kahelinkulma:kiitos. Tykkään varjoista!

  VastaaPoista
 11. Sussi:niitä on tosiaan kerääntynyt ulko-oven eteen meilläkin.

  VastaaPoista
 12. Cheri:varmaan minäkin jo luovutan ja palaan keväällä asiaan!

  VastaaPoista
 13. Kruunuvuokko:minusta se on ihana otus, vaikka välillä tuhma kun käy lintujen pesillä.

  VastaaPoista
 14. Hyvä kun siirsit muurahaiset talvisuojaan;)
  Oravaveijarit keräilee villoja meidän leiksan välikatosta, vievätköhän talvipehmikkeiksi.
  Niitä on niin mainio seurailla.

  Kyselit rautalangasta blogissani. Meillä päin on kukkakaupoissa (Viherrinki) ainakin myytävänä ko. puupuolassa olevia rautalankoja. Niitä on eri sävyisiäkin. Löysin viimeksi mustan. Hinta 1.50/kpl
  Jotkut rautakaupatkin myyvät saman sorttista rautalankaa.
  Siitä ruostumisesta: Itse tykkään ruosteisista rautalankasydämistä joita olen ripustellut ulos pienen vaahteran oksille. Pidän vaahteran pienenä leikkaamalla sen joka syksy jotta se pysyy sopivan pienenä. Muutama vuosi sitten tein pieniä sydämiä lasihelmineen ja ne on kestäneet ulkona sateet ja pakkaset. Ne ovat ruostuneet niin älyttömän nätisti ja tuikkivat helmien ansiosta tuulessa viehkeästi.
  Lämpöisin ajatuksin, Kaisa

  VastaaPoista
 15. Kaisa:kiitos vastauksesta! Ruosteisetkin ovat kauniita kyllä.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!