torstai 13. marraskuuta 2014

Sytyttäkää valot, olkaa niin kilttejä!Aamuvarhain teen koiran kanssa kävelylenkin tähän vuodenaikaan pilkkopimessä. Havaitsen  monenmoisia valoja, joita naapuritaloissa ollaan iloksemme viritetty.

Yhteen lähinaapuritaloon laitettiin remontin yhteydessä paritkin valot talon seinään. Olen odottanut, että koska sytyttävät ne. Eivät sytytä! Se talo näyttäisi paljon kauniimmalta, kun lamput valaisisivat talon seinää ja pihaa. Ja minunkin olisi koiran kanssa ulkona kulkiessa sitä kiva katsella. Pliis!!

Havaitsen myös, että toisen naapuritalon ovien molemmin puolin palaa aamuvarhain pienet valaisimet. Kuistilla saattaa olla myös kynttilöitä palamassa tai lyhtyyn on laitettu valosarja sisään.

Yhdellä naapurilla on piha aina valaistu. Sitä ohittaessamme katson aina sen pihan puita ja pensaita, kun näkyvät hyvin pimeässäkin

Eräässä talossa on valoissa liiketunnistin. Saattavat syttyä, kun jänis ja kissa kulkee sopivasti ohi.  Joskus se syttyy meidänkin ohikulkiessa, jos koira menee hyvin läheltä.

Moni on jo virittänyt niitä pieniä, kaikille tuttuja valosarjoja pihan pensaisiin ynnä muualle. Ne ovat erittäin kauniita, Niitä jo muutamassa paikassa näkyy ohi kulkiessamme. Meillä ei vielä ole, mutta kohta laitetaan. Olen näitten suhteen erittäin rajoittunut: tykkään vain valkoisesta. Värillisistä en yhtään. Mutta parempi nekin kuin ei mitään! Kaikkein kauheimpia on vilkkuvat valot, mutta onneksi niitä ei juuriaan enää näe.

Meillä on näin pimeään aikaan sekä etu- että takapiha valaistu.

Luulen, että koiran kävelytyslenkillä vain toinen meistä arvostaa näitä valoasioita. Toisella on kiinnostuksen kohteena ihan muut asiat, Kuten nyt esimerkiksi narttujen hajut!
 

  


14 kommenttia:

 1. meillä on naapurustossa sellaiset välkkyvät "discovalot", joissa väri vaihtuu punavihreästä sinikeltaiseen, aika hätkähdyttävät. Pidän itse myös vain valkoisesta.

  VastaaPoista
 2. Ai niin, minulla on vielä valosarjat laittamatta puihin, kun olen keskittynyt puiden leikkuuseen... odotas vähän! Vaikka ei taidetakaan olla teidän reitillä ;-)

  VastaaPoista
 3. Saila:et ole reitillä, mutta ilahduttavat ne teidän reitillä kulkijoita!

  VastaaPoista
 4. Talvivalot pihalle on laittamatta, kun ei ole ehtinyt, jospa viikonloppuna... Valoja saisi minun puolestani olla enemmän, varsinkin kävelyreiteillä!

  VastaaPoista
 5. Tarja:pihavaloja ei ole koskaan (?) liikaa!

  VastaaPoista
 6. Valot ovat upeita. Itse asun niin syrjässä, että valot eivät näy kenellekään, mutta toki olen omaksi iloksemme viritellyt ajastimella valoja kasvihuoneelle. Oven pielessä palaa myös kranssissa valot, että näkyy ovikello. Led-valot eivät kuluta juuri ollenkaan sähköä eli ovat kestävää kehitystä (?).

  VastaaPoista
 7. Nettimartta:voi (ja pitääkin) niitä omaksi ilokseenkin laittaa!

  VastaaPoista
 8. Valoja on tullut viriteltyä pitkin pihaa. Viimeksi laitoin kuuseen ulkovalot.

  VastaaPoista
 9. Olipas hyvä, että eksyin blogiisi.
  Itsekin tunnustaudun kivifriikiksi.

  VastaaPoista
 10. Niin, ja tuollaiset valot saavat kyllä kaiken näyttämään kauniimmalta :)

  VastaaPoista
 11. Mörökölli:valaistut maisemat ovat tosi kauniita, siksi olenkin ihan heikkona noihin valoihin!

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!