tiistai 9. joulukuuta 2014

Talvieloa


Tässä suihkulähderenkaassa toista talvea talvehtivassa maksaruohossa on aika kaunis väri nyt joulukuussakin. Eikö?


Rajalla oleva kuusi on muhkean kaunis. Kuusi ei ole erityinen suosikkini, mutta täällä päin on todella komeita kuusia. Olen ennemminkin 'mäntynaisia'.Tässä kuusessa on paljon käpyjä, jota orava on käynyt ahkerasti nakertamassa.


Huomasin pihalla kuvia ottaessani, että tähän kiven pintaanhan on ilahduttavasti kasvanut sammalta ihan itsekseen. Tämä on sen 'törkeen ruman kiven' kaveri. Siitä postaus :http://kivisenvilma.blogspot.fi/2014/11/ihan-torkeen-ruma-kivi.html.  Ihmeesti on sammal kasvanut näinkin paahteisella paikalla. Tämä oli hyvä havainto! Vähänkös ilahduin. Eivät ole suuria ilonaiheeni.


Löysin Facebookista yhden huiman piharakentamisen ammattilaisen: http://www.pilvenpihat.fi/#!
No, huhhuh! Tämä nappasi. Löysin tämän Piha- ja puutarha-ryhmästä. Olen tätä aiemminkin suositellut: https://www.facebook.com/groups/10363013252/

Asiasta toiseen: onko teidän mielestä bloggerissa tapahtunut outoja juttuja viime aikoina? Esim. minulle on tullut kommentteihin vihaamani sanavahvistus. Nimenomaan en sitä halua on olen sen määritellyt. Mutta se vain tulee! Sitten jotkut eivät päässeet blogiini, kun profiiliani ei oltu jaettu. Mielestäni en ollut siihen koskenut.  Ihan kummia tapahtuu!

10 kommenttia:

 1. Onneksi törkeen rumalla kivellä on kaveri :)

  VastaaPoista
 2. Sammal on kaunista ja pehmentää kiveä. Kuuset on siitä hyviä, että peittävät ja suojaavat ja rajaavat, mänty ei sitä tee. Istutin kyllä tasapuolisesta mäntyjä ja kuusia tontillemme, kaveruksia.

  En ole huomannut Bloggerissa mitään ongelmia, mutta aika monella tuli sanavahvistuksia, vaikka ei aikaisemmin ollut, joten jotain säätöjä tekeevät Bloggerissa.

  VastaaPoista
 3. Anni: niin, ei tarvi olla yksin. Ja se kaveri on vielä nätimpi.

  VastaaPoista
 4. Nettimartta: männyt ovat vaan niin paljon kauniimpia! Mutta on ne ihan kivoja komeat kuusetkin.

  Huomasin, että noita sanavahvistuksia on nyt monella. Toivottavasti ei pysyvästi.

  VastaaPoista
 5. Kauniisti sammal onkin lähtenyt kasvamaan kivellä.

  Minullakin on ollut bloggerin sanavahvistuksen kanssa ongelmia, se oli blogissani vähän aikaa, vaikka en ole sitä laittanut. Toiseksi postauksen päivittyminen lukulistalle on kestänyt todella kauan.

  VastaaPoista
 6. Voi että, mun maksaruohot on jo ihan ruskeita!
  Sammalet kasvaa vaiks kuinka aurinkoisissa paikoissa ja jos ei sammalet, niin ainakin jäkälät sitten! Meillä on tosi paljon kiviä ja kalliota pihalla ja vähän joka paikassa kasvaa sammalta tai jäkälää.

  Laitoin itselleni tuon numerovahvistuksen syksyllä kun niitä spämmejä alkoi olla melkein 200 päivässä. Menivät roskikseen kyllä melkein kaikki, mutt silti. Nyt ei ole ollut yhtään roskapostia enää pariin kuukauteen. Ne robotit on silti siitä ikäviä, että heti kun ottaa tuon vahvistuksen pois, alkaa roskapostien tulva. huoh!
  Ehkä bloggerilla on nyt joku spämminvastustuskampanja meneillään, jos tuo on tullut ihan itsestään sulle.

  VastaaPoista
 7. Sussi:olen huomannut, että muillakin on näitä sanavahvistuksia vaikkei ennen ole ollut. En niitä haluaisi. Jotain siellä on nyt tekeillä.

  VastaaPoista
 8. Suvikummun Marja: ajattelin, ettei näin paahteisella pihalla kasva sammalet. Meillä mökillä on sitä vaikka kuinka kivissä.

  Minä olen laittanut, että vain kirjautuneet saa kommentoida. Se on estänyt roskapostit. Ei mulla niitä hirveästi tullutkaan.

  VastaaPoista
 9. Kauniisti sammaloituneita kiviä. Minä avitin yhtä kiveä piimäliuoksella;)

  VastaaPoista
 10. Maarit:minäkin olen piimää kokeillut parikin kertaa. Ei auttanut toisen kiven sammaloittamiseen. Tämä kivi sammaloituu itsestään.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!