maanantai 12. tammikuuta 2015

Suunnitelmia toteutukseen. Vai jääkö tekemättä?Näin talviaikaan on mukava suunnitella pihaan uusia asioita. Istun nojatuolissa, josta näen pihalle. Siinä istuessa moni idea saa alkunsa, kirjaan ne aina ylös. Jos en kirjaisi, en muistaisi niitä ehkä enää. Selaan tätä kuvassa näkyvää kansiota myöhemmin ideoita etsien. Jotkut niistä totean huonoiksi,  mutta saattaa jokunen toteutuakin.

Yksi projekteistani on pergolan tekeminen viihtyisämmäksi. Siitä kerroin tässä:http://kivisenvilma.blogspot.fi/2014/11/pergola-pohdintaa-mita-tekisin.html.

Toinen asia on pihassa olevan ruman kiven 'kaunistaminen'. Siitä kerroin tässä: http://kivisenvilma.blogspot.fi/2014/11/ihan-torkeen-ruma-kivi.html

Kolmas asia, jonka aion toteuttaa on ruukussa olevan katajan siirtäminen suihkulähdealtaasta alakuvassa näkyvään terassin kulman kivikkoon. Suihkulähdealtaaseen ajattelin laittaa sen paikalle korkeata heinää.


Halusin tehdä tämän postauksen itsellenikin muistutukseksi. On listalla muutama muukin pikkujuttu. Keväisin on kylläkin sellainen tilanne, että mökkikausi alkaa. Silloin pihatyöt ovat toissijaisia. No, vuonna 2013 talvella suunnittelemani uusi kolmionmuotoinen multa-alue toteutettiin pihaan syksyllä 2014. Eli tehtyä tuli sekin lopulta.

Viime päivinä ollaan saatu lunta maiseman kaunistukseksi. Parhaillaan on 13 astetta pakkasta. Vein pari karvalankamattoa lumihankeen virkistäytymään. Hyvää talvisen viikon alkua!

10 kommenttia:

 1. Bloggaamisen yksi hyvä puoli on se, että tulee otettua kuvia ja niiden avulla on hyvä suunnitella uudistuksia ja muutoksia puutarhaan.

  VastaaPoista
 2. Nyt onkin hyvä aika tehdä suunnitelmia tulevaa kevättä- ja kesää ajatellen. Ja vanhaa sanontaa siteeraten "hyvin suunniteltu on puoliksi tehty".

  VastaaPoista
 3. Cheri:vähän sillä ajatuksella tämän kirjoitinkin.

  VastaaPoista
 4. Kruunuvuokko:minä olen kova tyttö ollut aina suunnittelemaan

  VastaaPoista
 5. Viisasta tehdä suunnitelmat. Minulla on se paha tapa, että teen ensin ja sitten vasta mietin. Monta juttua tekisin nyt omassa puutarhassa toisin

  VastaaPoista
 6. Minulla on myös muistivihko käytössä. Ideoita tulee niin paljon, että puolet unohtuisi;)

  VastaaPoista
 7. Maarit: kyllä ne kannattaa heti kirjata ylös, jäisi monta suunnitelmaa tekemättä muuten!

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!