perjantai 24. huhtikuuta 2015

Asukkeja mökkipihalla


Olen mökillä jo aamutuimaan liikkeellä. Aamuvirkut madon nappaa! Paitsi minä en niistä välitä, mutta toisille aamuvirkuille, linnuille ne kyllä maistuvat.


Rannassa telkkäpari uiskentelee. Koiras näyttää niin hassulta kosiomenoineen: nakkaa päätään taaksepäin melkein pyrstöön kiinni. Naarasta ei näy paljoa kiinnostavan. Sukeltelee järven pohjasta etsimässä ruokaa.

Pihassamme on 8 linnunpönttöä. Niistä yhteen (kuvassa) on meillä laitettu jo monena vuonna kamera pöntön kattoon. Tietokoneen ruudulta voi pesän elämää seurata. Kaikenlaista on nähty: suloisia poikasia, joita emo ruokkii sekä myös taisteluita pesästä ja kuolleita lintuja. Kaikkea en haluaisi nähdä, mutta kun kamera on niin lintujen elämän näkee juuri sellaisena kuin se on.

Viime vuonna kaikissa muissa pöntöissä pesi lintu paitsi tässä kamerapöntössä!


Kuvassa vielä tyhjä pönttö. Jotain siellä on pohjalla. Sinitiainen kävi pöntössä ja toi ulos näitä 'roskia' pöntön pohjalta. Sinitiainen pyöri pöntön pohjalla siivet levällään. Kuin olisi mitannut, miten hän mahtuu sinne! Tämän hetkistä kuvaa en teknisistä syistä saanut tähän mukaan, mutta pöntössä on nyt paljon sammalta, lehtiä ym pesätarviketta. Ahkera sinitiainen niitä sinne tuo. Välillä nukkuu yönkin pesässään.

8 kommenttia:

 1. toivon sinitiaiselle hyvää pesimäonnea:)

  VastaaPoista
 2. Kameran kautta on varmasti mielenkiintoista katsella pesätouhuja. Minä tiirailen perinteisesti vain sisään- ja ulosmenoliikennettä :)
  Kyllä on mukavaa kun paluumuuttajalinnut ovat taas meitä ilahduttamassa, väki pihalla moninkertaistuu.

  VastaaPoista
 3. Sussi:no, niin minäkin! Edellisellä kerralla oli pöntössä surullisia tapahtumia.

  VastaaPoista
 4. Cheri: eikö vain olekin mukavaa seurata lintujen kevätpuuhia! Minäkin seuraan sitä liikennettä ja kaikkea muutakin. Pää on aina kenossa, kun tiirailen lintuja puissa.

  VastaaPoista
 5. Madot ovat suurta herkkua ja on hyvä kun löytyy nyt lumien sulattua. Telkkäpari siellä uiskentelee ja eiköhän pian ala jotain tapahtumaan, kunhan naaras saa itsensä ravittua.
  Hyvät linnunpöntöt siellä odottavat asukkejaan ja pian varmaan ovat kaikki pöntöt varattu.

  VastaaPoista
 6. Sirkka:toivottavasti kaikki pöntöt varataan. Onpahan enemmän seurattavaa.

  VastaaPoista
 7. Kuinka kiva idea laittaa kamera pönttöön! Ja toivottavasti sinitiainen saa kunnon pesueen mitä hoivata kesän ajan :D

  VastaaPoista
 8. Tuitiina:sitä onkin mielenkiintoista seurata. Kunpa kaikki menisi hyvin tänä vuonna.

  VastaaPoista