maanantai 11. toukokuuta 2015

Tee tässä nyt sitten pihatöitä...Onpa ollut viileä kevät! Omalla pihallani ei ole vielä paljoa tapahtunut. Tavaroita viety paikalleen. Kun luen teidän blogienne kuva-hehkutuksia tuntuu oudolta katsoa minun sipulikasvieni edistystä. Mullasta pilkistää muutama piikki eikä muuta. Minullahan ei kukkia kotipihalla paljoakaan ole, mutta eipä näytä nekään paljoa kasvavan. Johtuneekö säästä ja mistä. Mökillä minulla jonkin verran on kukkia. Mukava pitää nämä kaksi paikkaa erilaisina.

Koiranpennun kanssa (yläkuvassa) pihatöiden tekeminen on aika toivotonta. Tarvitsen 'lastenvahdin' töiden ajaksi. Pennussa näyttää olevan yksi ikävä puoli: se kaivaa. Edelliset koirani eivät kaivaneet ollenkaan. En tiedä, miten tämän ominaisuuden saisi kitkettyä pois?


Sipulikukista pilkistää vain muutama piikki. Tuohon multaan tulee vielä kate, kunhan saan tehtyä.Mökille olen kaivanut pihalle kuopan ja tuonut siihen viereen laakean kiven. Tämän kehittely on vielä kesken. Tähän aion siirtää rakentamastani kivikosta  (alakuva) harjaneilikat, jotka ovat aivan liian korkeita siihen. Kukat näyttävät nyt keväällä vähän ankeilta.


Harjaneilikoiden tilalle aion laittaa sammalleimua (alakuvassa). Kaukasian maksaruohon laitan jonnekin senkin.


Koiranpennun kanssa kaikki tekeminen on aika vaikeaa. Nytkin yritän kirjoittaa tätä nopeasti. Se istuu tuossa vieressäni ja jyrsii puruluuta - ainakin jonkin aikaa.
Mökillä pönttökamerasta näkyy, että sinitiaisen on siellä muutama muna! En saa oikein selvää, montako niitä on.

11 kommenttia:

Sametti Hortensia kirjoitti...

Onnittelut uudesta pikkuisesta! Pikkuiset on aina väsyttäviä, olivat sitten eläimiä tai lapsia. Olisiko sellainen pieni koira-aitaus hyvä :) Toivottavasti sipulikukkasi nousevat pian!

Maarit kirjoitti...

Onnea uudesta perheenjäsenestä! Meillä on 8 kk ikäinen pentu. Pentukoira matkii mitä emäntä tekee. Kaivaa jos kaivan, syö ruohotupsuja jos kitken jne. Iän karttuessa mielenkiinnon kohteet muuttuvat. Me viskaamme pennulle samalla lelua, kun teemme ulkotöitä:)

Vilma kirjoitti...

Sametti Hortensia: ovathan ne väsyttäviä ja samalla niin suloisia.

Sipulikukkia odotellessa...

Vilma kirjoitti...

Maarit: no, sinä ainakin tiedät sitten mistä puhun! Meillä ollaan tehty hommia vuorotellen. Toinen on lapsenvahti, jos toisella on hommia. Saa sitä kyllä välillä tehtyä rauhassakin...

Sussi kirjoitti...

Meidän Riku on 1,5 vuotta vanha ja silläkin on aina koiruudet mielessä. Maistelee kukkia, istuu niiden päällä ja kulkee kukkapenkeissä. Onneksi se välillä ottaa nokoset risukompostin vieressä.

Sirkka kirjoitti...

Hyvin sulautuu koiranpentu kuvaan, enpä olisi ihan heti erottanut. Ainakin kuopan teossa auttaa sen minkä kerkiää.
Rosakaan ei ole koskaan kaivannut, eikä takajaloilla peitellyt tai potkinut hiekkaa. Toisilla koirilla on vaan sellainen tapa. Aika näyttää jatkuuko vai ei.
Terhakalla pienellä suloisuudella on paljon ihmeteltävää mitä kaikkea tässä suuressa maailmassa näkyy ja löytyy kaikkea täytyy haistaa ja maistaa.
Kyllä ne istutukset pian etenee kunhat säät lämpenee. Ja nythän on vasta toukokuu kyllä kaikki vielä iloksi muuttuu.

Muistan hyvin tuon ajan, kun Rosa tuli meille, niin ajattelin,
että nyt lopetan tämän bloggailun sillä enhän mitenkään "jouda" olemaan, kun on pieni rakas koiruli vierelläni. Mutta tässä sitä vaan edelleen naputellaan. Koiranpennut ja aikuiset koiratkin nukkuvat aika paljon.

Hyvältä näyttää sinitiaisen munien määrä olisiko niitä peräti viisi munaa…Onnea!

Onnea myös teille tähänkin päivään rakkaushalein.

Vilma kirjoitti...

Ihana Sirkka:kiitos kauniista sanoistasi taas. Kyllä sitä ihmettelee, miten tuon pennun kanssa voi mennä kaikki aika!

Toivottavasti sinitiainen onnistuu. Ainahan ei käy hyvin, kuten olemme todenneet.

Vilma kirjoitti...

Sussi:oliko sullakin koira? Luulin, että blogissasi esiintyvä koira oli jonkun toisen.

Pirjo kirjoitti...

Jospa kaveri oppisi olemaan kaivelematta ;)
Lämpöä vähän toivoisi, jotta kasvu lähtee kunnolla vauhtiin.

Vilma kirjoitti...

Pirjo:oppisipa! Lämpöä toivon nyt minäkin, vaikka kaikkiin säihin sopeudunkin.

Cheri kirjoitti...

Vaikea varmaan pienen koiran käsittää miksi toinen saa kaivaa ja toinen ei :)