keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Puuhailua (?) mökkipihallaKoiranpennulta ei kovin paljoa saa tehtyä mökilläkään. Vaikka tämä on jo kolmas koira meillä en muistanut, miten paljon pentu vaikuttaa .Olin tyystin unohtanut, että se tutkii (maistaa ja repii) joka paikkaa, pissailee kaiken aikaa ja roikkuu housun lahkeessa ja varastaa sukat, kun yrität pukeutua! Mutta näillä mennään nyt. Kyllä kai sen päähän joskus tulee vähän järkeä. Em. asiat tarkoittavat sitä, etten pysty pihalla tekemään ilman 'lapsen vahtia' yhtään mitään. Kerran laitoin sen naruun pihalamppuun kiinni ja yritin kitkea pihalta voikukkia. Tuli siihen mukaan, mitä naru antoi myöten. Söi kaikkea maasta löytämäänsä, Jahtasi maa-ampiaisia niiden pesäkolon lähettyvillä. Kuljeskeli ympäriinsä, että lopulta naru on vain muutaman kymmenen sentin mittainen. Totesin, ettei tainnut olla hyvä idea.


Alkukesän heräävä luonto on parasta, mitä tiedän! Aamuinen lintujen konsertti on huimaavan hieno. Aloittavat jo kahden, kolmen aikaan aamuyöllä.Sinitiainen hautoo ahkerasti kamerapöntössä. Sen 'mies' käy tuomassa sille usein ruokaa. On aivan liikuttava, kun laulaa aina oksalla ennen kuin menee pöntöön. Varmaan, että 'täältä tullaan'! Varmaankin aika pian sieltä kuoriutuvat poikaset.

Keväällä kerroin, että meillä on uusi, syksyllä hankittu Biolanin komposti. Pitkään siinä oli lämpötila 20 asteen vaiheilla. Nyt näyttää 30tä. Olen viime aikoina aika ahkeraan vienyt sinne tavaraa. Siellä oleva massa vajoaa alaspäin. Miten saan sitä täytettyä tarpeeksi? Luin ohjeesta, että massaa pitää olla enemmän, että toiminta olisi tehokasta. Vein kompostiin myös pihalta keräämiäni kasveja. Komposti oli aluksi ilmeisesti liian kuiva. Sinne tuli muurahaisia eikä lämpötila oikein noussut. Sitten kaadoin sinne vähän lämmintä vettä. Tilanne parani heti. Ei tämä kompostointikaan aluksi helppoa ole sekään. Täytyy siinäkin asiassa jotain tietää näköjään.

Sää on ollut muutamia aurinkoisia päiviä lukuunottamatta melko viileää.Sää on minulle pukeutumis- ja asennekysymys, joten pärjään kyllä kiukuttelematta. Olisihan se tietty mukavaa, jos hieman lämpiäisi ja aurinko paistaisi. Ei minulla mitään sitä vastaankaan ole! Olen käynyt kyllä blogejanne lukemassa, vaikka taukoja tuleekin, kun on meneillään kaikenlaista.

Aurinkoisia kesäpäiviä teille ahkerat puutarhapuurtajat!

10 kommenttia:

 1. Koiranpennun aktiivisuus vie energiat ympäriltäkin. Onneksi vaihe on ohimenevä vaikkakin riemastuttava.
  Kompostia tosiaan täytyy ruokkia ahkerasti ja se on pidettävä kyllin ilmavana. Minulla tohisee pikakompostori ihan mukavissa lämpötiloissa, mutta silti muurahaiset asustelevat siinä. Ihanan lämmintä ympäri vuoden ja ruoanlähde lähellä :) Säälittää aina tyhjentää komposti, tuntuu kuin tunkeutuisi toisten kotiin riehumaan. Mutta aina ne vain itsepäisesti aloittavat pesinnän uudestaan.

  VastaaPoista
 2. Riku-koiralla on samat tavat vielä 1,5 vuotiaana:) Tallaa kukkaset, eikä puutarhahoito kiinnosta yhtään, toisin kuin minua.

  VastaaPoista
 3. Niinpä, kyllä koiranpennun kanssa kaikkea tapahtui. Kaikkea Iitakin kokeili ja järsi :)

  VastaaPoista
 4. Cheri:ai, sullakin on aina muurahaisia? Luulin, että se on pahakin vika. Täytyy vähän pöyhiä sitä kompostia.

  Onhan pentu suloinen eikä sille vihainenkaan voi olla. En tosiaan muistanut kuinka paljon se vie energiaa.

  VastaaPoista
 5. Pirjo:no, kyllä tapahtuu! Parhaillaankin se riemastuttaa elämääni tässä tietokonepöydän vieressä.

  VastaaPoista
 6. Koiranpennut ovat kyllä niin energisia ja virtaa riittää sekä uteliaisuutta kaikkeen. Täytyy maistaa kaikkea. Lisäksi seuraa aina mukana, ettei vaan jäisi yksin. Siinä onkin vahtimista puolin ja toisin. Minusta juuri näin utelias ja vilkas koira on terveen merkki ja aina parempi, jos nukkuis yhtenään tai olisi arka tai muuten pelokas. Mutta aikaa ottaa ja kärsivällisyyttä, koulutusta rajat ja rakkaus kulkevat käsikädessä. Aika kuitenkin kuluu ja päivä päivältä muistaa aina jotain, mikä oli kiellettyä ja mikä ei. Kehuista tykkää pienen makupalan kera, jos on käyttäynyt mallikkaasti. Onnea ja iloa!

  Kourallisessa hyvää
  puutarhamultaa
  on noin:

  100 hyönteistä ja punkkia
  110 nivelmatoa
  250 hyppyhäntäistä
  25 000 lankamatoa
  7500 000 alkueläintä
  12 500 000 levää
  100 000 000 sientä
  125 000 000 bakteeria

  (Gisela Keil: Luomutarhurin opas,
  WSOY 1996


  VastaaPoista
 7. Koiranpennun kanssa varmasti riittää tekemistä, kun opetellaan uusia asioita ja käytöstapoja. Pienenä vitsa on niinsanotusti kuitenkin väännettävä ja taidot opittava.

  VastaaPoista
 8. Sirkka:eipä ihme, jos kourallisessa multaa on tuota kaikkea, pentu on siitä kiinnostunut! En tosiaankaan tykkäisi aina nukuksissa olevasta pennusta. Yritän olla kärsivällinen ja odottaa pennun kasvamista.

  VastaaPoista
 9. Kruunuvuokko: pentu käy kouluani joka päivä. On innokas tekemään antamiani tehtäviä.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!