tiistai 14. heinäkuuta 2015

Pihalla käymässä


Viime syksynä tein aidan viereen kolmionmuotoisen multa-alueen. Olen tyytyväinen, että se tuli tehtyä. Yksi asia on jäänyt vielä hoitamatta: mullan päälle kate. Vanha ja kulunut selitys tältä kesältä: koiranpentu pyörittää minua niin, että pihahommat jäävät vähälle huomiolle. Koska katetta ei ole, valtaavat rikkaruohot alueen. Teen katteen itse mökin kaadetuista risuista. Odottavat siellä kasassa tekijäänsä.  Kuvassa kiinankataja.Muualta pihalta pelastamani hopeatoppo sinnittelee tässä myös. On aika kalvakka. Jospa antaisin sille jotain lannoitetta?Alueen kulmaan istuttamani mehitähti kukkii hassun näköisin kukin! Ajattelin, että mehitähti ei viihtyisi näin multaisessa paikassa, mutta hyvinpä näkyy viihtyvän ja 'poikasiakin' näkyy olevan.Alakuvassa keväällä Vietnamista ostamani tuulikello 'työssään' pergolassa. Odotan, että aurinko haalistaisi sen pintaa, olisi kivemman näköinen. Tänä kesänä tuulikello on saanutkin soida oikein urakalla tuulisella pihalla. Pergolaan on tulossa vielä parannuksia. Postaan niistä sitten, kun valmistuvat.10 kommenttia:

 1. Mehitäden kukat näyttävät upeilta noita kivipaasia vasten. Meillä tämän kesän tuulet rikkoivat tuulikellot, rajansa niiläkin :)

  VastaaPoista
 2. Minulla samanlainen tuulikello...en nyt muista mistä sen olen osanut..:) Tykkään tuosta pihastasi tosi paljon!!

  VastaaPoista
 3. Odottelen jo lisäraporttia pergolasta! Koiranpentusi pitää sinut kiireisenä :) Kyllä ne puutarhahommat odottaa, helli vaan ihanaa pentuasi.

  VastaaPoista
 4. Cheri:minäkin otin ne pois, kun oikein tuiversi. Minäkin tykkään tuosta mehitähtien ja kivien yhdistelmästä.

  VastaaPoista
 5. Irmastiina: kiitos, kun tykkäät. Minäkin tykkään suuremman osan aikaa, mutta sitten...

  VastaaPoista
 6. Sametti Hortensia: pergolan parannus ei ole minusta kiinni, joten joudun minäkin odottelemaan. Minäkin olen ajatellut, että pentu on pieni nyt vain lyhyen aikaa.

  VastaaPoista
 7. Varsin taidokkaasti olet onnistunut luomaan pihastasi toivotun näköisesi ja ainahan se tulee alati muuttumaan. Mehitähti sopii myös erittäin onnistuneesti harmaan kiven viereen ja tähdellä on jonkin ajan kuluttua useampi poikanen vierellään.
  Rakkaalle ystävällesi kuin myös Sinulle aurinkoiset terveiset.

  VastaaPoista
 8. Upeita nuo pihan kivet!

  Meillä Riku-koira "auttaa" puutarhassa maistelemalla kukkia ja viipottamalla istutuksissa. Aikamoinen apuri, D!

  VastaaPoista
 9. Sirkka:kiitos terveisistä. Piha on näköiseni, mutta ei valmis.

  VastaaPoista
 10. Sussi:minunkin 'apurini' on pihalla mukanani, mutta siitä on pelkästään haittaa. Erityisesti sammalet maistuvat sille erittäin hyvin ja kaikki muukin.

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!