maanantai 14. syyskuuta 2015

Pergolan kehittäminen nytkähti hieman eteenpäin

Pari vuotta tämä pergolan alku on ollut tässä vaiheessa. Tosi hitaasti edetään! Olen tyytyväinen jo tästä. Pystypuut täydensivät  alla olevaa kaarevaa muuria.Tänä syksynä edettiin sen verran, että pystytolppien väliin saatiin kauan kaipaamani raudoitusverkot. Nyt sain koristeita jo vähän paikalleen (alla). Vielä pitäisi saada puulaatikot tuohon muurin päälle. Ehkä sitten joskus - vuoden, parin päästä!


Ostin nämä lintuaiheiset amppelin pidikkeet viime syksynä. Olen heikkona lintu-aiheisiin, joten otettavahan ne oli! Ongelmana oli, että niissä oli muovipäällys. Eikä se käy ollenkaan tähän! Yritin repiä muovia veitsellä pois, mutta se oli aivan liian työlästä. Sitten keksin: poltan nämä takassa. Ja hyvät tuli! Nämä ruostunevat (toivottavasti) vielä.  Alla on kuva näistä muovipäällysteisinä.


17 kommenttia:

 1. Pergolastanne kehittyy kaunis, harkittu kokonaisuus :-)

  VastaaPoista
 2. Onnenpähkinä: sitä minäkin toivon!

  VastaaPoista
 3. Pergolan muoto tuo minulle mieleen antiikin Kreikan ja Rooman. Komea!

  VastaaPoista
 4. Minun silmääni pergola näyttää tosi kauniilta ja tuo kaareva muoto etenkin on hieno. Raudoitusverkko vielä täydentää upeaa kokonaisuutta. Tykkään.♥♥♥

  VastaaPoista
 5. Sussi:vai antiikin Rooma! Tykkään sen muodosta.

  VastaaPoista
 6. Kruunuvuokko:hauska kuulla, että sinä tykkäät! Niin minäkin.

  VastaaPoista
 7. Upea pergola!
  Ja mikä idea..poltaa muvin pois..:)

  VastaaPoista
 8. Irmastiina: kiitos! Idean saa varastaa!

  VastaaPoista
 9. Näyttää tosi hienolta! Upea koriste!

  VastaaPoista
 10. Aivan ihana pergola! Sain googlata tosi kauan, että löysin tämän pergolan sivuiltasi... suunnittelen samantyyppistä meille, luonnonkivien eteen. Millainen ympäristö tässä on muuten? Terassi vai jotain muuta?

  VastaaPoista
 11. Liisa: Kiitos! Pergolan edessä on terassi ja siinä puutarhakalusteet. Terassissa on kulmassa aukko, jossa kasvaa tuija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvälle! Saanko lainata ylintä kuvaasi blogiini (lähteen kera)?

   Poista
 12. Saat lainata kuvaa, jos laitat linkin blogiini. Onnea kehitystyölle. Minullakin se jatkuu vielä pergolankin suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Joo tästä lähtee raamit... seuraava mietintä on et mitä köynnöstä :)

   Poista
 13. Liisa:itselle suositeltiin pihani tyyliin sopivaksi japaninkelasköynnöstä. Meillä piha on erittäin paahteinen, joten mietin jotain muuta ratkaisua.

  VastaaPoista
 14. Se vois sopia meille, koska tuohon paistaa aamusta aurinko, mutta iltapäivästä on jo varjossa. Haluaisin viiniköynnöksen, mutta liian varjoista sille :(

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!