maanantai 21. syyskuuta 2015

Pieni muutos etupihalla


Olin jo pitkään katsellut, että tämä etupihalla oleva riippahernepensas ei juurikaan erotu norjanangervoaidasta. Eli se on väärässä paikassa.

Pensas siirrettiin keittiön ikkunan eteen. Kivirenkaassa oli aiemmin vuorimänty. Pensaan irrottaminen ei käynytkään ihan tuosta vain. Se oli tosi tiukasti kiinni. Hiki päässä yritettiin sitä irrottaa, kun oli kasvattanut sellaisetkin juuret. Naapurin mies aikansa meidän touhuja katseli ja tuli oman lapionsa kanssa auttamaan. Ja irtosihan se! Juuria piti vähän katkoa. Toivottavasti pensas rajuista toimenpiteistä huolimatta jatkaa eloaan uudessa paikassa. Paikka on huomattavasti edellistä parempi. Naapurin avulias mies sai palkakseen avusta ylimääräiseksi jääneen vuorimännyn.


Riippahernepensaan tilalle kulmaukseen tuli tuija. Järjestelin kulmausta muutenkin uudelleen. Tosin se on hieman vielä kesken.


Tämä muurahainen muutti kivineen kulmaukseen.

Olen tyytyväinen tähän muutokseen. Etupiha tarvitsee muutenkin kohennusta. Olemme tyytymättömiä kivituhkaan ja se pitäisi vaihtaa karkeampaan kivilaatuun.

Täytyy taas todeta, että on meillä ihania naapureita täällä!

14 kommenttia:

Elämää Onnenpähkinässä kirjoitti...

Tuija erottuu paremmin tuosta angervoaidanteesta. Toivottavasti hernepensas selviää siirrosta ja juurien katkomisesta.

Vilma kirjoitti...

Onnenpähkinä:niinhän se erottuu! Toivotaan hernepensaalle onnea!

Sussi kirjoitti...

sopii erinomaisesti uudelle paikalleen

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Erittäin onnistunut paikanvaihdos minustakin ja nyt hernepensas tulee paremmin esille uudessa kasvupaikassaan. Vaikka sateita nyt onkin ollut paljon ja siirtoajankohta siltä osin hyvä, kannattaa hernepensasta kastella silloin tällöin.

Vilma kirjoitti...

Sussi:niin sopii. Hyvä, että nyt edes keksin sen!

Vilma kirjoitti...

Kruunuvuokko: tulee paljon paremmin esille. Paljon laitettiinkin vettä istuttaessa, mutta täytyy muistaa laittaa vielä lisää.

Pirjo kirjoitti...

Hieno tuli. Siperianhernepuu pääsee oikeuksiinsa :)

Vilma kirjoitti...

Pirjo:paremmin kuin edellisessä paikassa.

Sametti Hortensia kirjoitti...

Todella nätti on hernepensaspuu uudessa paikassaan. Ihana kivireunus.Hirveä homma joissakin siirroissa, onni on hyvät naapurit. Minulla oli samanlainen sohlaus pohjantähtiruusun kanssa. Juuret olivat Kiinassa asti!

Vilma kirjoitti...

Sametti Hortensia: minustakin siirto oli onnistunut. Toivottavasti pensas selviää.

Sirkka kirjoitti...

Meidän naapurissa on hernepensas kasvanut jo vuosia ruukussa terassilla, että kyllä varmaan on sitkeä pensas tämäkin ja voi hyvin vastaisuudessa tässä uudessa paikassa kivirenkaan ympyröimänä. Ettö osaakin olla mainio näköinen muurahainen voisi luulla, että se on oikea sillai suurennetuna! Sulassa sovussa naapureiden kanssa on mukava puuhastella ja jakaa ilot, jos surutkin keskenään!

Vilma kirjoitti...

Sirkka:toivotaan, että tämäkin menestyy, jos kerran ruukussakin.

Cheri kirjoitti...

Huh, tiedän miten hankalaa on pensaan ja puun siirto, naapuriapu on parasta. Ihana muurahainen!

Vilma kirjoitti...

Cheri:Onneksi saatiin naapurin avulla siirrettyä.Nyt, kun vielä alkaisi kasvaa uudessa paikassa.