perjantai 13. marraskuuta 2015

Syksyn lehdet kivien alla


Imuroin joitakin päiviä sitten pihaa. Kuten tiedätte, meidän pihassa kiviä riittää! Imurilla ei saa näitä puista varisseita lehtiä, koska ne menevät kivien alle. Ei auta kuin mennä polvilleen kivikkojen viereen nyppimään lehtiä käsin kiviä siirrellen. No, itsepähän olen kivikkoni tehnyt!Olen täällä joskus maininnutkin, että hirvein härveli vesiskootterin jälkeen on lehtipuhallin. Ja minullakin on se! Pakosta. Sorapihaa ei voi haravoida, koska sora tulee lehtien mukana. Ei pihaa tarvitse imuroida kuin muutaman kerran vuodessa. Ei ole lempipuuhiani.

Puhelin oli mukana, kun oltiin koirulaisen kanssa kävelyllä yhtenä aurinkoisena, kylmänä päivänä. Tässä meidän varjomme. Nämä aurinkoiset kylmät päivät olivat ja menivät. Nyt on muutama päivä ollut harmaata ja sateistakin. Meidän talon viereiset tiet ovat päällystämättömiä ja inhottavan kuraisia. Koira on oikea kuraimuri! Tassut pitää pestä tai ainakin pyyhkiä usein. Mutta eipä sää minua masenna sen enempää. Nyt olen hyvillä mielin. Olen kutsunut naapurit brunsille, jota lähden nyt valmistelemaan. Heippa!

16 kommenttia:

 1. Lehtipuhallin-imurilla minäkin yritän kivikkoja siistiä, mutta aina niitä lehtiä jää. Viime vuoden keväällä oli viiteliäs ja pesin ruusupenkin päällysteenä olevat valkoiset kivet yksitellen pesuvadissa ja samalla lähti jokainen kivien kolossa lymyävä lehtikin.

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Joopa joo, moni ajattelee pihaa laittaessaa, että kivipiha on helppohoitoinen. Mutta melekin se on roskien yksitellen nyppimisä ja nuo koristekivet levääntyvä äkkiä, eivätkä olekaan niin nättejä, kuin kivifirmojen esittelykuvissa. Mutta kyllä kivet siltikin on upeita pihalla :)

  VastaaPoista
 3. saman olen huomannut oman pihan kivien kanssa.

  Vesikeli on täälläkin päin, ja Rikua saa koko ajan kylvettää.

  VastaaPoista
 4. Onnenpähkinä:kivien pesu?! No, niin minäkin olen tehnyt. Oikein tiskiharjalla hankasin!

  VastaaPoista
 5. Mörökölli:olen usein kuullut sanottavan, että kivipiha on helppo. No, ei ole! Silti haluan sellaisen.

  VastaaPoista
 6. Sussi: ei saa ilmeisesti muuksi muutukkaan lähiaikoina.

  VastaaPoista
 7. Lehtipuhallin on kyllä iso apu lehtien häädössä kivikosta ja sepeliltä.

  VastaaPoista
 8. Lehtipuhaltimella minäkin huruttelen isoimmat alueet, mutta en kyllä ole yhtään noin täsmällisen tarkka kuin sinä, sillä aina jää lehtiä kivien väliin luuraamaan.

  Totta, kurakelit eivät ole ihan mukavampia koirille, eteenkään pienille koirille, joilla maavara on olematon.

  VastaaPoista
 9. Kruunu Vuokko: onhan se - kaikessa karmeidessaan.

  VastaaPoista
 10. Nettimartta:jos noita lehtiä jää kivien kokoon, tulee sinne lopulta multaa - ja rikkaruohoja

  VastaaPoista
 11. Löysin sattumalta blogisi. Kiva blogi on! Minä myös tykkään kivistä yli kaiken. Meillä on puutarhassa paljon hyödynnetty kiveä, sekä luonnonkiveä että vuolukiveä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 12. Anneli:kiva, että löysit! Tulehan toistekin, varsinkin jos kivistä tykkäät. Niitä meidän pihalta löytyy.

  VastaaPoista
 13. Kivisen pihan vitsaus ja kiusa, mutta en silti vaihtaisi kiviäni pois! Paras tapa saada lehdet pois on tosiaan vyörittää ne pois ja siivota käsin tai imulla. Tosin märät lehdet ei tahdo lähteä.
  Viime vuosina kun en ole voinut itse kiviä enää käsin siirrellä, olen joutunut katsomaan läpi sormien noita lehtiä kivien koloissa....

  VastaaPoista
 14. Maatuska:En minäkään vaihtaisi tätä pihaa nurmikkoon tästä vaivasta huolimatta!

  VastaaPoista
 15. Meilläkin on paljon kiviä. Lehtien ja roskien nyppiminen niiden väleistä on aikamoista, mutta täytyyhän sitä tekemistä olla. ;D Kivien kauneus voittaa pienet vaivannäot. Hauska varjokuva teistä!

  VastaaPoista
 16. Minä poimin käsin yhä, mitenhän sitten vanhana mummona jaksan...hyvä tuo lehtipuhallin! Brunssi kuulosti hyvältä, teillä taitaa olla kivat naapurit :)

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!