tiistai 29. joulukuuta 2015

Joulu meni


Joulu oli ja meni. Olen ihminen, joka siivoaa kaiken jouluun viittaavan pois jo toisen joulupäivän iltana. Katson elämässä aina eteenpäin ja mikä on mennyt, on mennyt. Tällä periaatteella en jaksa noita joulukamoja yhtään enempää!

Laitoin kuvaksi tällaisen maalaamani varis-kuvan. Tykkään variksista, moni ei. Niitä näkyy täällä meilläkin päin melko paljon. Ovat hassun näköisiä, kun taapertavat tuossa viereisellä tiellä jotain maasta etsien.

Koira vietti ensimmäisen joulunsa. Ymmärsi varsin pian, että kun lahjapusseja avaa sieltä löytyy hänelle jokin lahja. Olisi avannut niitä enemmänkin. Leikki niin kovasti saamillaan palloilla ja solmu-leluilla ja yhden lahjanakin syötyään, että  piti viedä ulos vähäksi aikaa jäähylle!

Nyt sitten odotellaan niitä typeriä uuden vuoden raketteja! Saapa nähdä, miten pentu reagoi niihin. Edelliset koirat pelkäsivät ja tehtiin kaikkemme niiden olon helpottamiseksi. Sovelletaan samoja menetelmiä tähän, vaikkei tiedetäkään mitä tuumailee.

Hyvää uutta vuotta kuitenkin! Raketeilla tai (mieluummin) ilman!

..................................................................................................................

Lisään tähän vielä meidän menetelmät koiran uuden vuoden viettoon, kun Jenni niistä mainitsi:

Meillä aloitetaan uuden vuoden aaton iltaan valmistautuminen jo aamusta. Silloin syödään tavallista enemmän ruokaa ja päivän toinen ateriakin jo puolilta päivin.  Ulkoilut hoidetaan siten, että pisin kävelylenkki tehdään jo varhain iltapäivällä (ja toivotaan, että kakarat malttavat olla räiskimättä raketteja meidän ulkoilureitillämme). Ulkoillaan useaan kertaan päivällä, viimeinen ennen kello kuutta. Sen jälkeen pysytään sisällä. Sälekaihtimet laitetaan kiinni ja musiikki soimaan niin, että se peittäisi mahdollisimman paljon rakettien ääniä. Me ihmiset yritetään olla normaaleja, ei mitään ylimääräistä hössötystä eikä varsinkaan pelkäävän koiran lohdutusta. Edellisille koirille annettiin pieni annos Diapamia. Eläinlääkäri aikanaan kirjoitti reseptin. Löysin Facebookin koira-ryhmässä tällaisen painepannan, jonka voi koiralle itse tehdä. Auttaa kuulemma joitakin koiria. Toivon kuitenkin, ettei mitään ylimääräistä tarvitsisi pennun kanssa tehdä. Jos huonolta näyttää voimme ensi vuonna mennä mökille uuden vuoden yöksi.

22 kommenttia:

 1. Olisko sulla tai muilla lukijoilla hyviä vinkkejä ääniaran koiran uudenvuoden viettoon?

  Itse laitoin paksut verhot ikkunoiden eteen jotka myös vähän ääntä vaimentaa. Lenkkeillään enemmän pari päivää että varmasti on väsynyt, mutta vain valoisaan aikaan että rakettien tod.näköisyys on mahd. pieni. Kylppärin ja vessan ovi kii, joista kuuluu ulkoäänet venttiilien kautta. Rauhallista musiikkia tai joku rauhallinen, matala miesääni kuten eläinohjelmissa :) Kivaa tekemistä, luita, namien etsintää, kongeja. Etukäteen ollaan harjoiteltu muutamaa temppua pelästymisiin: koiran houkutteleminen nameilla minun puolelta toiselle tai maatameno ja siitä ylös ja istumaan ja näitä toistetaan. Toivottavasti joku sai näistä vinkkejä.

  Onko kellään vielä kokemusta uudesta Orionin Sileosta? Sitä kokeillaan meillä jos näyttää siltä..

  Kunpa raketit joskus vielä kiellettäisiin kokonaan...:) Rauhallista uuttavuotta kaikille!

  VastaaPoista
 2. Meillä joulukoristeet saavat vielä olla pitkään, sillä olen niin jouluihminen kuin vaan olla voi.
  Toivottavasti koirasi ottaa rakettien ammuskelun rauhallisesti. Koirat ovat yksilöitä, kuten me ihmisetkin. Toiset koirat eivät ole moksiskaan paukuttelusta ja toiset taas reagoivat voimakkaasti. Pidän peukkuja, että koirasi kuuluu tuohon ensiksi mainittuun ryhmään.

  VastaaPoista
 3. Raketit ovat, anteeksi vaan niille jotka ampuu, yhtä tyhjänpäiväistä humputusta! Rahaa syydetään taivaalle. Lisäksi tulee vielä eläinten pelot kaupan päälle, he kun eivät asiaa ymmärrä.
  Meidän koirat eivät onneksi pelkää, vähän haukahtelevat, mutta asutaankin maalla ja vain muutama naapuri ampuu raketteja.
  Erään tutun koiralle joudutaan laittamaan sellanen painava peite/puku rauhoittumista varten, en tiedä sen oikeaa nimeä. Lisäksi saa ilmeisesti rauhoittavaa.
  Toivottavasti pentunne ei ahdistu rakettien paukuttelusta. Olisko mahdollista mennä jonnekin kauemmas siksi aikaa, mökille tms?

  VastaaPoista
 4. Jenni:hyvinhän sinä olet valmistautunut! Meillä laitetaan sälekaihtimet kiinni, musiikki soimaan. Koiran ruokailut hoidetaan mahdollisimman etupainotteisesti eli syömään aloitetaan jo heti aamusta, myöhemmin iltapäivällä ei ruokaa eikä juomaa. Ulkoilut myös niin, että suurimmaksi osaksi ne hoidetaan päivällä ennen kuutta. Sen jälkeen ei mennä ulos. Hyvää uutta vuotta kuitenkin!

  VastaaPoista
 5. Kruunuvuokko:jokainen tavallaan. Toivon todella, että pentu osaisi ottaa rauhallisesti.

  VastaaPoista
 6. Maatuska: suututtavat minuakin nuo raketit todella. Vietämme pennun kanssa uuden vuoden, kuten vanhojen koirienkin kanssa. Toivottavasti riittää. On meillä mahdollisuus mennä mökille. Sitäkin käytetään, jos huonolta näyttää.

  VastaaPoista
 7. Vaikkei meillä ole koiraa eikä muitakaan eläimiä, niin silti olisi hyvä, jos joku keksisi äänettömät raketit. Kauniita ne ovat, mutta turhan äänekkäitä.

  VastaaPoista
 8. Elämää Onnenpähkinässä: en varmaan suhtautuisi niin kriittisesti ellei olisi omaa koiraa. Sääli kaikkien eläinten, koti- ja metsäneläinten puolesta.

  VastaaPoista
 9. Meillä on perheen ensimmäinen koira, joka on ollut meillä nyt kolme vuotta. Kaveri tuli perheeseen 1½-vuotiaana, joten pentuilu on meille vierasta. Mietittiin tietysti kovasti miten vuodenvaihde menee, mutta eipä ollut hätää. Kaveri oli aivan innoissaan, kun ensimmäiset raketit räiskähteli. Niitä me juoksemme ulkona katsomassa koko paukkeen ajan. Eli minulle on tiedossa ulkoilupitoinen ilta. Olen ollut tosi tyytyväinen, että koira ei pelännyt ääntä. Ehkä sillä on osittain merkitystä, että kaveri on metsästyskoira.

  VastaaPoista
 10. Joo, on aika paha aika joillekin koirille tuo vuoden vaihde. Meillä laitetaan musiikkia ja tarjotaan kunnon luu järsittäväksi, ja toivotaan että ilotulitteita ei rätkittäisi kuin tuona sallittuna aikana.

  Hyvää uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 11. Meillä Riku olisi halunnut viime vuonna jäädä katsomaan naapureiden rakettien ampumista. Sitä kiinnostaa aina kovasti, kun ihmisiä on kokoontunut yhteen. Pysymme kuitenkin rakettiajan sisällä verhot ikkunoiden edessä, ettei se vaan pääse niitä jatkossakaan säikähtämään.

  VastaaPoista
 12. Sussi: oikein teit! Olen lukenut, että vaikka koirasta ei päällepäin näy, saattaa pelkoa kuitenkin olla. Ja tämä voi ilmetä vasta myöhemmin.

  VastaaPoista
 13. Onpa nätti variskuva! Oletko kuvittanut kirjoja?

  Varoittelin perheen nuortaparia, joka juuri otti koiranpennun, että suojelisivat sitä paukkeelta.
  Oma kissamme pelkäsi aikoinaan, vaikka asumme pienellä paikkakunnalla eikä melua ollut varsin paljon.

  Oikein hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 14. Sari:varmaan sillä on merkitystä, että on metsästyskoira. On varoitettu, ettei koiraa saa viedä katsomaan ilotulitusta, vaikka ei tuntuisi pelkäävänkään. Saattaa silti pelätä, mutta ei näytä sitä.

  VastaaPoista
 15. Pirjo: hyvää uutta vuotta myös sinulle. Itsekin ajattelin aluksi antaa koiralle puruluun. Siinä on vain se huono puoli, että se alkaa janottaa. Ja jos juo, niin on pakko päästä myös ulos. Ja sinnehän ei voi mennä kuin aamuyöllä vasta.

  VastaaPoista
 16. Lilium: olen kuvittanut Karistolle muutamia muistikirjoja.

  Ihmiset voivat olla melko ymmärtämättömiä eläintenpidon suhteen. Näkee kaikenlaista, joita ei voi käsittää. Mutta meillä pidetään huolto. Saa nähdä tänään riittääkö se...

  VastaaPoista
 17. Minäkin tykkään variksista, ne ovat fiksuja olentoja, joiden puuhia on mukava seurailla. Toivottavasti pentu ei pelästy pauketta ja tulevat vuodenvaihteet ovat helppoja. Monet koirat ja samalla niiden isännät ja emännät kärsivät kohtuuttomasti ilotulituksen räiskeestä. Nykyisin se on täällä meillä maallakin jo sietämätöntä. Millaisessa paniikissa mahtavat olla metsän eläimet? Ensimmäinen raketti paukahti jo krllo 13.
  Toivotan teille onnellista uutta vuotta!

  VastaaPoista
 18. Cheri: mekin asutaan hyvin rauhallisella omakotialueella. Silti täälläkin paukkuu ihmeen paljon. Onneksi nyt vielä ennen kuutta ei ole kuultu kuin pari pamausta. Yritetään koira ulkoiluttaa moneen kertaan nyt päivällä. Onnellista uutta vuotta Cherille myös!

  VastaaPoista
 19. Kiitos ohjeista! Olen miettinytkin sellaista "painepaitaa" koiralle, mutten vielä ostanut. Täytyy kokeilla tuota sidettä, jos meno menee oikein villiksi, ulkona siis :) olis halvempikin kun ne paidat. Lisäksi vielä aattelin kokeilla pyykinpesukoneen, tiskikoneen ja tietokoneen päällä pitämistä, jos tavanomainen hurina rauhoittais.

  Käytiin just lenkillä ja jo siellä joku paukutteli. Koira pelästy ja tultiin juoksujalkaa kotiin, namit ei maistunu. Onneksi kotona on rauhallista ja namitkin ja luu maistui taas ja rauhoituttiin..

  Oon vaan niin monta kertaa ollu mukana kun koira on pelästyny, ihan muitakin ääniä kun raketteja, etten pysty täysin rauhallisena pysymään, ainakin syke ja hengitys kiihtyy vaikka istuisin paikallani. Ja kyllä koira sen huomaa. Sen kun vielä itse oppisi, ehkä mindfullnessilla :)

  VastaaPoista
 20. Samaa mieltä uuden vuoden paukuttelusta! Voi niitä eläinparkoja tuolla ulkona, ne eivät pääse sisään raketteja pakoon. Antoisaa uutta vuotta 2016 sinulle Vilma :).

  VastaaPoista
 21. Jenni: oma rauhallisuus on tärkeää. Koira kyllä vaistoaa, jos omistaja on levoton. Tämä on tosi vaikea asia. Toivottavasti koirasi kanssa meni loppuilta kuitenkin hyvin. Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 22. Tarja: Niinpä! Hyvää uutta vuotta myös sinulle!

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista! Tulehan toistekin!