torstai 28. tammikuuta 2016

Sinitiainen lintulaudalla

Meillä on hankala kuvata lintulaudalla käyviä lintuja, koska pihan puut ja pensaat eivät ole vielä tarpeeksi kasvaneet. Niiden suojassa ei voi kuvata lintuja häiritsemättä.  Kuvaaja on väistämättä lintujen näköpiirissä. Arimmat niistä lähtevät heti pois. Rohkeammat, kuten sinitiainen uskaltaa jäädä.

Laudalla käy: sinitiaisia, talitiaisia, viherpeippoja, varpusia (niitä varsinaisia ja pikkuvarpusia). Olen nähnyt myös joskus mustarastaan, pyrstötiaisen, kuusitiaisen ja käpytikan käyvän visiitillä. Suosikkilintuni olisi punatulkku, joita näkyy tosi harvoin.Paukkupakkaset ovat takana ja on vesisateen aika. Harmillista. Mieluummin pakkaset kuin vesisade!

8 kommenttia:

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Kivoja kuvia olet onnistunut ottamaan. Ovatkohan punatulkkukannat romahtaneet, kun meilläkään niitä ei ole näkynyt koko talvena ja edellisinäkin vuosina hyvin vähäisessä määrin. Punatulkku on myös minun lempilintuni ja soisin niin näkeväni sen lintulaudallamme.
Ihan asiaa puhut. Paljon mieluummin olisin minäkin katsellut puhtaita hankia, kuin rämpinyt loskassa ja liukkaudessa.

Vilma kirjoitti...

Kruunu Vuokko: meillä päin ei ole näkynyt punatulkkuja juuri muuallakaan. Vielä muutama vuosi niitä lauleli haikeasti puun latvoissa. Ei enää. Surullista.

pioni kirjoitti...

Joo, tähän vuodenaikaan kuuluu kyllä mieluummin pakkaset kuin vesisade.
Lintulaudan vierailijoita on kyllä kiva katsella, kuvaaminen vain ei ole kovin helppoa:)

Vilma kirjoitti...

Pioni:Kuvaaminen ei todellakaan ole helppoa.

Sussi kirjoitti...

kivoja vieraita siellä:)

Vilma kirjoitti...

Sussi:niin ovat, nyt on hiljaista laudalla. Missä lienevät.

Suvituulia kirjoitti...

Ihania valokuvia. Ei tainnut olla ihan helppo juttu... ainakin itselläni tuppaa nuo linnut olevan jo muualla siihen mennessä kun saa kameran esille.

Vilma kirjoitti...

Suvituulia:no, ei ollutkaan! Tähän tarvittiin virityksiä eikä 'saalista' tullut kuin näiden kuvien verran!