torstai 25. helmikuuta 2016

Kaksi erilaista kotiani


Minulla kotipiha ja mökkipiha ovat aivan toistensa vastakohtia. Minäpä kerron:

KOTIPIHA

Kotona pihalla ei ole nurmikkoa ainoastaan soraa, kiviä, havupuita, erilaisia rakennelmia (muuri,pergola, suihkulähde, terasseja) ja pihaan sopivia esineitä. Piha ei ole kovin suuri. Ei tarvitsekaan, sillä mökkipihalla tilaa on sitäkin enemmän. Tämän alueen rakentaminen on vielä kesken viiden vuoden asumisen jälkeenkin. Vie paljon enemmän aikaa kuin kuvittelinkaan.

MÖKKIPIHA

Mökillä onkin sitten toiset tunnelmat. Meillä on ollut tämä n. 10 vuotta. Pitkään ajattelin  pitäväni tämän luonnontilaisena, mikä se on ollutkin. Vähitellen on mieleni alkanut muuttua. Olen tehnyt sinne kivikasoja, joihin olen istuttanut kivikkokasveja. Pihan keskellä on ollut niitty, joka on alkukesästä kaunis, loppukesästä kamala. Tämän alueen yhteen kohtaan olen suunnitellut tekeväni elämäni ensimmäisen kukkapenkin. Kerroin siitä tässä postauksessa. Ihan parasta mökillä on tietysti rantasauna ja järvi. Ihanaa mökillä on myös luonnonläheisyys ja sammaloituneet kivet.

 Näissä kahdessa ihan eri maailmassa on hauska asustella ja tehdä ihan eri asioita. Koti on vaalea ja valoisa on toistasataa vuotta vanhassa  mökissä viihtyisän hämärää. 

Tällä hetkellä minua vaivaa niin monien muiden tapaan kova flunssa. Erittäin harvoin sairastelen, mutta nyt on sitkeää laatua tämä. Toivottavasti pian paranee. Samaa toivon muille sairastaville!

16 kommenttia:

Anneli A /Pihakuiskaajan puutarha kirjoitti...

Kiva löytää ihan uusia blogeja. Kiva ja mielenkiintoinen blogi sinulla. Hienoja kuvia. Tuo pihan vesiaihe on hieno. - Liityinkin lukijaksi saman tien. Tervetuloa tutustumaan myös minun blogiini.

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Mikä rikkaus on omistaa kaksi erilaista ja kaunista pihaa, joita voit muokata mieleiseksesi ja oman näköiseksi.

Vilma kirjoitti...

Anneli:mukavaa, että liityit lukijaksi! Tykkään kovasti tästä meidän melko askeettisesta pihasta vesiaiheineen.

Vilma kirjoitti...

Kruunu VUokko: koen sen rikkaudeksi ja kun koditkin ovat niin toisistaan poikkeavia.

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Kauniita ovat molemmat pihasi!

Sussi kirjoitti...

kauniita pihoja molemmat! Olen aina kuvista ihaillut, kuinka kotipihastasi välittyy vahva harmonia.

Pikaista paranemista flunssasta!

Between kirjoitti...

Sinulla on onni omistaa kaksi hienoa pihaa. Tuntuu käytännölliseltä ajatukselta pitää kaupunkikodin piha helppohoitoisena ja yksinkertaisena ja antaa sitten mökillä vehreyden vallata. Ihania nuo sammaleiset kivet, kerrassaan upeita.

maatuska kirjoitti...

Ajattelin ihan samoin, että sehän on rikkaus, kun on kaksi täysin erilaista pihaa hoidettavana. Ei pääse kyllästymään. Kesällä ei kahta "leikattavaa" pihaa ehtisikään hoitaa.

Vilma kirjoitti...

Irmastiina:kiitos!

Vilma kirjoitti...

Sussi:ihanaa, jos harmonia välittyy! Siihen pyrinkin. Alkaa vähän jo helpottaa flunssa, kiitos.

Vilma kirjoitti...

Between: kotipiha täytyykin pitää helppohoitoisena. Millään ei pysty ylläpitämään kahta suuritöistä pihaa. Rakastan noita sammalkiviä!

Vilma kirjoitti...

Maatuska:nämä kaksi erilaista kotia ovat rikkaus!

Kurjenkello kirjoitti...

Kauniita molemmat!

Vilma kirjoitti...

Kurjenkello:kiitos!

Pirjo kirjoitti...

Ihanaa kaksi erilaista maisemaa, ja upeita sammaleisia kiviä!

Vilma kirjoitti...

Pirjo:kiva, kun kävit!